Tikėjimo žodis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Krikščionybė
Tikėjimo žodžio bažnyčia Pilaitėje

Tikėjimo žodis (TŽ) – savarankiška evangelinė Lietuvos krikščionių bendrija. Bažnyčia Tikėjimo žodis susikūrė 1988 m. spalio 2 d. Vilniuje. Tada apie dvidešimt krikščionių iš skirtingų bažnyčių (sekmininkų, evangelikų-baptistų ir katalikų-charizmininkų) susibūrė į vieną Bažnyčią.

1991 m. spalio 18 d. buvo įregistruotas Biblijos centras Tikėjimo žodis, apjungęs visas TŽ bendruomenes Lietuvoje. 2001 m. Biblijos centro TŽ pavadinimas buvo pakeistas į Krikščionių bendriją Tikėjimo žodis, kuri šiandien vienija 34 Lietuvos Evangelines bažnyčias.

Tikėjimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bendrijos nariai tiki, kad Šventasis Raštas, kiek Senasis tiek ir Naujasis Testamentas yra Dievo įkvėptas žodis, turintis užbaigtą Dievo valios apreiškimą žmonių išgelbėjimo bei tikėjimo klausimais; taip pat pripažįsta visuotinius tikėjimo išpažinimus – Apaštališką, Nikėjos ir Atanazo, – kuriais remiantis artikuliuoja savo tikėjimo išpažinimą, būdingą evangeliškoms bažnyčioms.

Misija ir vizija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Savo misiją TŽ apibūdina kaip: (1) Jėzaus Kristaus garbinimą, skelbiant Jo Evangeliją ir mokant įtikėjusiuosius laikytis Dievo žodžio tiesų, (2) krikščioniškų vertybių diegimą visuomenėje, (3) gailestingumo ir labdaros tarnystę.

TŽ vizija – pažinti Kristų ir Jo pažinimą perteikti kitiems (pagal apaštalo Pauliaus Laišką filipiečiams 3, 8-14).

Dvasingumo kryptys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bendrija puoselėja tris krikščioniško dvasingumo kryptis: kontempliatyvią, kognityvią ir karitatyvinę.

  • Kontempliatyvus dvasingumas pabrėžia asmeninį Dievo išgyvenimą. (lot. contemplatio – įsižiūrėjimas; kontempliatyvus – (1) linkęs į apmastymus, sutelkiantis dėmesį į savo vidaus pasaulį; (2) pasyviai stebintis, apmąstantis tikrovę)
  • Kognityvus dvasingumas pabrėžia Šventojo Rašto pažinimą, proto atnaujinimą Dievo žodžiu bei teologinį išsilavinimą. (lot. kognitio – pažinimas)
  • Karitatyvinis dvasingumas pabrėžia gailestingumo tarnystę vargšams ir asocialiems asmenims visuomenėje. (lot. caritas – (1) stygius, trūkumas; (2) gailestingumas, gailestingoji meilė)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]