Three 6 Mafia

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Three 6 Mafia

Pirmame plane Juicy J, jam už nugaros Dj Paul
Biografija
Dar žinomaBackyard Posse, Triple Six Mafia
KilmėMemfis, Tenesis, JAV
ŽanraiHip hop, southern hip hop, trap, gangsta rap, crunk, horrorcore, hardcore rap
Aktyvumo metai1991–2012
Įrašų kompanijaHypnotize Minds, Columbia Records, Sony Music, Loud Records, Relativity Records, Prophet Entertainment
Susijusi veiklaLil Wyte, UGK, 8 Ball & MJG, Project Pat, Kia Shine, Lord Infamous, Indo G
Svetainėhttp://www.three6-mafia.com
Nariai
DJ Paul
Juicy J
Buvę nariai
Playa Fly
Project Pat
Gangsta Boo †
Crunchy Black
Lord Infamous
Koopsta Knicca

Three 6 Mafia (anksčiau Backyard Posse, Triple Six Mafia) – 1991 m. DJ Paul, Juicy J ir Lord Infamous Memfyje, Tenesyje, suburta hip hopo grupė. Netrukus grupę papildė Koopsta Knicca, Gangsta Boo ir Crunchy Black.

1995 m. „Prophet Entertainment“ išleido grupės debiutinį albumą „Mystic Stylez“. Paskutinis, devintasis grupės studijinis albumas „Last 2 Walk“ pasirodė 2008 m. Three 6 Mafia taip pat ruošė bendrą albumą su UGK „Underground Mafia“, tačiau mirus Pimp C albumo įrašymo darbai sustojo.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupę 1991 metais įkūrė DJ Paul (Paul Beauregard), Juicy J (Jordan Houston) ir Lord Infamous (Ricky Dunigan). Grupė iš pradžių pasivadino Backyard Posse, tačiau netrukus vaikinai persivadino į Triple Six Mafia. 1991 metais grupės nariai DJ Paul ir Juicy J susipažino su Nicky Scarfo ir kartu su juo įkūrė įrašų kompaniją „Prophet Entertainment“. Tačiau vėliau tarp partnerių atsirado nesutarimų ir DJ Paul ir Juicy J 1994 metais įkūrė savo įrašų kompaniją „Hypnotize Minds Records“. Ši kompanija padėjo keleto reperių karjeroms.

Taip grupės lyderiai DJ Paul ir Juicy J padėjo pamatus savo prekiniui ženklui. Jie padėjo išlesti grupės narių (Gangsta Boo, Koopsta Knicca) bei ne grupės narių (Project Pat, The Kaze) solo albumus. Be to išleido Tear Da Club Up Thugs, Hypnotize Camp Posse, Da Headbussaz ir Prophet Posse muzikinius rinkinius bei ankstesnių laikų įrašus („Underground Vol. 1: (1991–1994)“, „Underground Vol. 2: Club Memphis“, „Underground Vol. 3: Kings of Memphis“).

Vėlesni metai ir pasikeitimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dėl 2000 metais išleisto albumo „When the Smoke Clears“ singlo „Sippin’ on Some Sizzurp“ sėkmės, albumas „When the Smoke Clears“ užėmė šeštą vietą dažniausiai perkamų albumų JAV 200-uke (Billboard 200). Dėl to „Sippin’ on Some Sizzurp“ klipas buvo įtrauktas į MTV ir BET grojaraščius, o daina į JAV nacionalinio radijo programą.

Tais pačiais metais dėl piniginių nesutarimų grupę paliko Koopsta Knicca, o 2001 metais Gangsta „Lady“ Boo dėl religinių skirtumų pasirinko solo karjerą.

2001 metais grupė ėmė kurti filmą „Choices: The Movie“ bei leisti solo albumus. 2002 metais grupės lyderiai DJ Paul ir Juicy J išleido po solo albumą: „Underground Vol. 16: For Da Summa“ ir „Chronicles of the Juice Man“.

2003 metais išleistas „Da Unbreakables“ albumas, kuriame kartu repuoja Lil' Flip, Pimp C (iš UGK), Lil Wyte, Frayser Boy ir Project Pat.

2005 metais grupė išleido antrąjį DVD diską „Choices II: The Set Up“ bei ilgai lauktą albumą „Most Known Unknown“. Šiame albume nepasirodė Lord Infamous, nes pasak Three 6 Mafia jis atostogavo, tačiau tikroji priežastis – Lord Infamous buvo suimtas. Be to buvo išleista geriausių hitų kompaktinė plokštelė „Most Known Hits“.

Kino akademijos apdovanojimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. kovo 5 d. Three 6 Mafia įsirašė į istoriją kaip pirmoji juodaodžių muzikos grupė, laimėjusi Oskarą už geriausią dainą, bei kaip pirmieji hip hopo atlikėjai, atlikę dainą ceremonijos metu. Grupė buvo nominuoti už filmo „Hustle & Flow“ dainą „It’s Hard Out Here for a Pimp“. Be to, jie buvo antrieji reperiai po Eminem'o.

78-osios Oskarų teikimo ceremonijos metu atlikėjai buvo nominuoti tikrais vardais ir pavardėmis: Jordan Houston (Juicy J), Paul Beauregard (DJ Paul) ir Cedric Duane Coleman (Frayser Boy), tačiau Jon Stewart juos pakvietė atsiimti apdovanojimo tiesiog kaip Three 6 Mafia, bei pridūrė: „Three 6 Mafia – 1. Martin Scorsese – 0“. Kitais metais Martin Scorsese laimėjo Oskarą.

Įvykiai po akademijos apdovanojimo[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. birželio 7 d. iš grupės pasitraukė Crunchy Black, teigdamas, kad Juicy J ir DJ Paul per ilgai užlaikė jo solo albumo išleidimą. Tada grupėje liko DJ Paul, Juicy J ir Lord Infamous. Tačiau 2007 m. gegužės 22 d. Lord Infamous perėjo į savo įrašų kompaniją „Black Rain Entertainment“.

MTV nufilmavo aštuonias Three 6 Mafia nuotykių „Adventures in Hollyhood“ Holivude serijas, kuriose bandoma perteikti, ką reiškia būti Three 6 Mafia nariu.

Grupė pasirodė filme „Jackass Number Two“, kuriame jie pasiūlė Dave England už 200 dolerių suvalgyti arklio mėšlo. Šis sutiko ir Juicy J bei DJ Paul jam sumokėjo.

2006 metų gruodį grupė filmo „Rocky Balboa“ garso takeliui įrašė dainą „It’s A Fight“.

2008 m. birželį grupė išleido savo paskutinį albumą „Last 2 Walk“. Be to, Juicy J ir DJ Paul dar sudalyvavo Project Pat albumo „Walkin' Bank Roll“ įrašyme. Vėliau grupė išleido tris filmus: „Choices 3: The Return of Big Pat“, „Hollyhood The Movie“ ir „Streets of Memphis“.

Polemika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Three 6 Mafia pavadinimas, ypač senasis Triple Six Mafia (pažodž. Trigubo Šešeto Mafija) sukelia diskusijų dėl sąsajų su skaičiumi 666. Be to jie savo dainų tekstuose mini okultizmą. Jų pirmojo albumo, įrašyto horrorcore stiliumi, dainoje „Fuckin Wit Dis Click“ girdimos sąsajos su okultizmu. Lord Infamous sako: „No I’m not a Christian“ (Ne, aš ne krikščionis), o DJ Paul žodžiuose akivaizdi šėtoniška lyrika: „I’m on a cross, Lucifer, please cut me free“ (Aš nukryžiuotas. Liuciferi, išlaisvink mane) bei „A mind for murder but the barrel couldn’t tell you half about this antichrist; Look into my eyes tell me what you see; The demonic man about scarecrowism; Saints can you feel me“ (Mintys apie žmogžudystę, bet kulka negali pasakyti jums nė pusės apie šį Antikristą/Pažiūrėk į mano akis, pasakyk, ką matai/Demonas gąsdina visus/Šventieji, ar jaučiate mane). Be to dainoje „Murder On My Mind“ DJ Paul iškraipytu balsu pripažįsta Liuciferį kaip Three 6 Mafia lyderį. Tačiau grupė niekad netvirtino, kad yra satanistai, be to, per Oskarų apdovanojimus, Juicy J padėkojo Jėzui už tai, kad laimėjo oskarą už geriausią dainą filmui. Juicy J įvardijo tikrąją pavadinimo reikšmės versiją: viskas prasidėjo nuo trijų žmonių, vėliau grupė pasipildė iki šešių žmonių.

Juicy J viename interviu teigė, Three 6 Mafia nėra šėtono garbintojai, minėdamas tai, kad jo tėvas yra pastorius ir jei Juicy J tarnautų šėtonui, jo tėvas jį nudėtų.

Be to viename interviu Juicy J gynė grupę dėl pavadinimo teigdamas: „Devintame dešimtmetyje mes buvome niekas, todėl reikėjo, kad kas nors patrauktų dėmesį į mus. Pavadinimas tą puikiai padarė“.

2008 metų interviu vienoje Memfio radijo stočių buvęs grupės narys Kingpin Skinny Pimp teigė, kad Lord Infamous devintame dešimtmetyje naudojo juodąją magiją, grupės sėkmei užtikrinti. Todėl Kingpin Skinny Pimp 1996 metais paliko grupę.

Konfliktas su Bone Thugs-n-Harmony[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1995 metų vasarį žurnale „Vibe Magazine“ Bone Thugs-n-Harmony Memfį pavadino šiknaskyle. Tai įsiutino ne tik Three 6 Mafia, bet ir kitus vietinius reperius.

Kaip atsaką, Memfio atlikėjai kirto atsakomąjį smūgį per muziką: Tommy Wright III įrašė ir išleido „Thuggish Ruggish Busters“, Kingpin Skinny Pimp, Lord Infamous ir Koopsta Knicca įrašė dainą „Lay It Down“, kurioje Kingpin Skinny Pimp sako: „So fuck you Bone biting our fuckin' style“ (Taigi, užsikrušk, Bone, bandydamas įsikirsti į mūsų stilių).

1995 metų single „Live By Yo Rep (B.O.N.E. Dis)“ kaltino Klyvlendo grupę Bone Thugs-n-Harmony plagijuojant Three 6 Mafia stilių. Bone Thugs-n-Harmony tai neigė albumo „The Art of War“ dainose „All Original“ ir „U Ain’t Bone“, bei dainoje su Notorious B.I.G. „Notorious Thugs“, kuriose kritikavo Three 6 Mafia.

Dabar nesutarimai tarp grupių – baigti. Krayzie Bone galima išgirsti Project Pat albume bei pamatyti Lil Jon vaizdo klipe „I Dont Give A Fuck“. Be to DJ Paul ir Juicy J sukūrė dainą „We Workin“ Bone Thugs-n-Harmony albumui „Strength & Loyalty“, tačiau galiausiai daina į albumą nepateko.

Konfliktai su grupės nariais[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupė vidinių konfliktų neišvengė. Susipyko su Playa Fly, Gangsta Blac, T-Rock ir Kingpin Skinny Pimp. Koopsta Knicca paliko grupę dėl piniginių nesutarimų, La Chat ir Gangsta Boo dėl solo karjierų. 2001 metais Gangsta Boo atsivertė į konservatyvią krikščionybę, pakeitė savo slapyvardį į Lady Boo, jausdama, kad „Gangsta“ netinka išreiškiant jos tikėjimą. 2003 metais ji susigrąžino senąjį sceninį vardą – Gangsta Boo.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Studijiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Mystic Stylez
    • Išleistas: 1995 m. kovo 25 d.
    • Pozicija JAV topuose: 59 R&B
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 235 000 vienetų.
  • Chapter 1: The End
    • Išleistas: 1996 m. gruodžio 3 d.
    • Pozicija JAV topuose: 126 Billboard 200, 42 R&B
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 422 000 vienetų.
  • Chapter 2: World Domination
    • Išleistas: 1997 m. lapkričio 4 d.
    • Pozicija JAV topuose: 40 Billboard 200, 18 R&B
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 870 000 vienetų. Auksinis
  • When the Smoke Clears: Sixty 6, Sixty 1
    • Išleistas: 2000 m. birželio 13 d.
    • Pozicija JAV topuose: 6 Billboard 200, 11 R&B
    • RIAA sertifikatas: Platininis.
  • Choices: The Album
    • Išleistas: 2001 m. rugpjūčio 28 d.
    • Pozicija JAV topuose: -
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 500 000 vienetų. Auksinis.
  • Dat’s How It Happened To’M
    • Išleistas: 2002 m. spalio 15 d.
    • Pozicija JAV topuose: nėra duomenų
    • RIAA sertifikatas: nėra duomenų
  • Da Unbreakables
    • Išleistas: 2003 m. birželio 24 d.
    • Pozicija JAV topuose: 4 Billboard 200, 2 R&B
    • RIAA sertifikatas: Platininis.
  • Choices II: The Setup (DVD ir CD)
    • Išleistas: 2005 m. kovo 29 d.
    • Pozicija JAV topuose: # 3 Top R&B/Hip-Hop Album
    • RIAA sertifikatas: -
  • Most Known Unknown
    • Išleistas: 2005 m. rugsėjo 27 d.
    • Pozicija JAV topuose: 3 Billboard 200, 1 R&B, 1 Rap
    • RIAA sertifikatas: Parduota 1,5 mln. vienetų. Platininis.
  • Last 2 Walk
    • Išleitas: 2008 m. birželio 24 d.
    • Pozicija JAV topuose: – 5 Billboard 200
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 258 000 vienetų.


Rinkiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Tear Da Club Up Thugs: Crazyndalazdayz
    • Išleistas: 1999 m. vasario 2 d.
  • Underground Vol. 1: (1991–1994)
    • Išleistas: 1999 m. kovo 2 d.
    • Pozicija JAV topuose: -
  • Underground Vol. 2: Club Memphis
    • Išleistas: 1999 m. rugpjūčio 24 d.
    • Pozicija JAV topuose: -
  • We Never Sleep Vol.1
    • Išleistas: 2000 m.
  • We Never Sleep Vol.2
    • Išleistas: 2000 m.
  • Underground Vol. 3: Kings of Memphis
    • Išleistas: 2000 m. spalio 31 d.
    • Pozicija JAV topuose: -
  • DJ Black Presents – The Best Of Three 6 Mafia and H.C.P.: Chopped and Screwed
    • Išleistas: 2005 m. rugsėjo 6 d.
    • Pozicija JAV topuose: -
  • Most Known Hits
    • Išleistas: 2005 m. lapkričio 15 d.
    • Pozicija JAV topuose: 154 Billboard 200
  • We Never Sleep Vol. 3
    • Išleistas: 2006 m.
  • Smoked Out Music Greatest Hits
    • Išleistas: 2006 m. spalio 6 d.
    • Pozicija JAV topuose: 21 Top Independent Albums
      48 Top R&B/Hip-Hop Albums
      22 Top Rap Albums
    • RIAA sertifikatas: Parduota virš 235 000 vienetų.
  • Prophet’s Greatest Hits
    • Išleistas: 2007 m. vasario 6 d.

Perdaryti[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Da Unbreakables (Screwed & Chopped by Michael 5000 Watts)
    • Išleistas: 2003 m. gruodžio 23 d.
  • Most Known Unknown (Screwed & Chopped by Michael 5000 Watts)
    • Išleistas: 2005 m. rugsėjo 27 d.
  • Last 2 Walk (Screwed & Chopped by Michael 5000 Watts)
    • Išleistas: 2008 m. birželio 24 d.

EP[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Live By Yo Rep (B.O.N.E. Dis)
    • Išleistas: 1995 m. gruodžio 5 d.

Videografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Hustle & Flow (2005)
  • Jackass Number Two (2006)
  • Rocky Balboa (2006)
  • Jackass 2.5 (2007)

Televizija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Jackass (2002)
  • Flavor of Love (2006)
  • MTV’s Jamie Kennedy’s Blowin' Up (2006)
  • The Simple Life (2006)
  • Studio 60 on the Sunset Strip (2006)
  • WWE SmackDown! (2006)
    • gyvai atliko „Some Bodies Gonna Get It“ (daina sukurta WWE imtininkui Mark Henry, esanti „WWE Wreckless Intent“ albume), kai 2006 metų kovą Mark Henry kovojo su Chris Benoit. Henry vis dar naudoja dainą kaip savo pristatomąją dainą
  • Entourage (2006)
  • My Super Sweet Sixteen (2006)
    • Three 6 Mafia koncertavo gimtadienio vakarėlyje
  • Criss Angel Mindfreak (2006)
    • epizodas: „Celebrity Séance“
  • The Girls Next Door (2006)
  • Punk’d (2006)
    • Juicy J apgavo DJ Paul
  • Wrestling Society X (2007)
    • epizodas: Nr. 2
  • Rob & Big (2007)
    • Three 6 Mafia repavo epizode
  • Wild 'N Out (2007)
    • Spring Break
  • Mind of Mencia (2007)
    • trečias sezonas, antra serija
  • Adventures in Hollyhood (2007)
  • The Andy Milonakis Show (2007)
  • Beauty And The Geek (2007)
    • 2 serija: DJ Paul ir Juicy J teisėjavo repo mūšyje
  • Numb3rs (2008)
    • Juicy J ir DJ Paul atliko „Lolli Lolli (Pop That Body)“
  • The Late Late Show with Craig Ferguson (2008)
    • Juicy J ir DJ Paul atliko „Lolli Lolli (Pop That Body)“


DVD[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Choices: The Movie (2001)
  • Choices II: The Setup (2005)
  • Clean Up Men (2005)
  • Ultimate Video Collection (2006)
  • Adventures in Hollyhood (2007)
  • Streets of Memphis (2009)
  • Choices III: The Return of Big Pat (2009)

Specialiai grupei skirtos televizijos laidos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Adventures in Hollyhood (2007)
  • Three 6 Mafia’s Adventures In Spring Break (2007)

Vaizdo žaidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Saint’s Row
    • „Who I Iz“
  • NFL Street
    • „Who Gives a F**k Where You From“ (Radio Edit)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]