Testament

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Testament

Testament 2008 m.
Biografija
Kilmė JAV
Žanraithrash metal
Aktyvumo metai1983-dabar
Įrašų kompanijaAtlantic, Megaforce, Spitfire, Burnt Offerings, Nuclear Blast
SvetainėTestamentlegions.com
Nariai
Chuck Billy
Eric Peterson
Alex Skolnick
Greg Christian
Paul Bostaph
Gene Hoglan

Testament – viena pirmųjų Thrash Metal grupių, susikūrusi San Francisko mieste, Bay Area rajone devintajame dešimtmetyje.1983 metais, vos susikūrusi grupė pasivadino „Legacy“. Tada grupės sudėtyje buvo Eric Peterson (ritminė gitara), Derrick Ramirez (solo gitara), Louie Clemente (būgnai), Steve Souza (vokalas) ir Greg Christian (bosinė gitara). Derrick Ramirez vėliau buvo pakeistas gitaros vunderkindu Alex Skolnick (solinė gitara). Steve Souza išėjo į grupe „Exodus“, ir pasiūlė vietoje savęs Chuck Billy(vokalas). Grupė tapo žinoma vardu „Testament“ po to, kai įrašė savo debiutinį albumą „The Legacy“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ankstyvoji karjera (1983–1992)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„The Legacy“ buvo brutalus įėjimas į 1987 metus, kurie jiems davė pranašumą thrash metalo scenoje. Po šio albumo sekė „Live At Eindhoven“ įrašytas „Holland’s Dynamo“ festivalyje, „The New Order“ įrašytas 1988 metais. Kitas sėkmingas albumas buvo „Practice What You Preach“ įrašytas 1989 metais, po to sekė „Souls Of Black“ įrašytas 1990 metais, kuris sutapo su Europos „Clash Of The Titans“ turu kartu su Slayer, Megadeth ir Suicidal Tendencies.

1992–1996[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po „The Ritual“ įrašyto 1992 metais grupė neteko Alex Skolnick. Kaip priežastis pažymima, kad Alex’as prarado susidomėjimą metalu ir todėl pasirinko kur kas lengvesnę muziką – džiazą. Clemente (būgnai) taip pat paliko grupę. „Return To Apocalyptic City“ įrašomas 1993 metais, tais pačiais metais į grupę priimamas Glen Alvelais (gitara, buvęs „Forbidden“ narys), o į Clemente vieta ateina Paul Bostaph (buvęs „Forbidden“, „Slayer“ narys). James Murphy (buvęs „Death“, „Obituary“, „Disincarnate“, „Cancer“ narys) užima Glen Alvelais vietą 1994 metais. Būgniniko vietą užima John Tempesta (buvęs „Exodus“ narys). Tačiau jis ilgai neužsibūna ir yra pakeičiamas John Dette (buvęs Evil Dead narys). „Live At The Fillmore“ buvo išleistas 1995 metais. 1996 Dette palieka grupę tam, kad galėtų prisijungti prie Slayer. „The Best Of Testament“ rinkinys išleidžiamas 1996 metais.

1997 – dabar[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Demonic“ buvo įrašytas “Testament’s Driftwood” studijoje ir išleistas 1997 metais. James Murphy ir Greg Christian paliko grupę, vietoje jų buvo priimti Glen Alvelais ir Derrick Ramirez (bass). „Signs Of Chaos“ išleistas 1997 metais. Dave Lombardo (buvęs „Slayer“, „Grip, Inc.“ narys) buvo oficialiai priimtas į grupę. James Murphy buvo vėl išmestas iš „Testament“ ir tada grupė pasipildė bosistu DiGiorgio (buvęs „Death“, „Control Denied“, „Sadus“ narys). „The Gathering“ albumas pasirodė 1999 metais. James Murphy netikėtai palieka Testament’us. Steve Smyth (buvęs „Vicious Rumors“ narys) pakviečiamas į gretas kaip laikinas gitaristas, tačiau vėliau jam buvo suteiktas šansas pasilikti grupėje visam laikui. Lombardo palieka grupę. Tai įvyksta dėl jo nesutvarkyto tvarkaraščio bei suderinamumo su kitais projektais.

2000 metais į grupę ateina Jon Allen (būgnai, buvęs „Sadus“ narys).

Po sėkmingo „Riding The Snake“ pasaulinio turo, vokalistui Chuck Billy buvo diagnozuota sunki liga. Billy pasiūlė grupei perrašyti „First Strike Still Deadly“ kartu su Alex Skolnick ir John Tempesta.

Billy pasveiko. Užimtas koncertų tvarkaraštis Europoje ir JAV prasidėjo 2002 gale. 2004 metais grupę palieka Steve Smyth, o „Metal Mike“ palaipsniui prisijungė prie grupės.

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartiniai nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Buvę nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vokalas
Gitara
Bosinė gitara
Būgnai
Koncertų nariai

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas
1987 The Legacy
1988 The New Order
1989 Practice What You Preach
1990 Souls of Black
1992 The Ritual
1994 Low
1997 Demonic
1999 The Gathering
2008 The Formation of Damnation
2012 Dark Roots of Earth
2016 Brotherhood of the Snake
2020 Titans of Creation

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]