Technicolor SA

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Technicolor SA
FormaSociété anonyme
PramonėKūrybinės industrijos
Įkurta1893 m. kaip Thomson SA
1914 m. kaip Technicolor Inc
Centrinė būstinėIsi le Mulino, Prancūzija
Svarbiausi darbuotojaiFrederic Rose (generalinis direktorius)
Rémy Sautter (pirmininkas)
Pajamos3,449 mlrd. (2013 m.)
Darbuotojų14 639 (2012 m.)
Tinklalapiswww.technicolor.com

Technicolor SA (anksčiau – Thomson Inc ir Thomson Multimedia) – Prancūzijos korporacija, teikianti paslaugas ir produktus telekomunikacijų, žiniasklaidos ir pramogų industrijų srityse. Būstinė įsikūrusi Isi le Mulino. Turi biurus Rene (Prancūzija), Los Andžele (Kalifornija, JAV), Indianapolyje (Indiana, JAV), Ėdegeme (Belgija), Londone (Anglija, Jungtinė Karalystė) ir Bangalore (Indija).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bendrovė buvo įkurta „Thomson“ pavadinimu, elektros inžinieriaus Elihu Thomson, 1853 m. kovo 26 d. gimusio Mančesteryje (Anglija), garbei. Kai Tomsonui buvo 5-eri, jo šeima persikėlė į Filadelfiją. Ten jis 1879 m. kartu su Edwin Houston įsteigė „Thomson-Houston Electric Company“. Ši kompanija 1892 m. susijungė su „Edison General Electric Company“ ir tapo „General Electric“. 1893 m. Paryžiuje buvo įkurta Compagnie Française Thomson-Houston (CFTH), Jungtinėse Valstijose veikusios kompanijos dukterinė įmonė.

Įmonės padalinys Compagnie Française de Télévision, vadovaujamas Henri de France, 1956 m. išrado SECAM, pirmąjį Europos spalvotos televizijos standartą.

2010 m. sausio 27 d. įmonė persivadino į „Technicolor SA“, performuodama visą įmonę pagal JAV įsteigtą kino technologijų srityje dirbančią dukterinę įmonę.[1]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Cohen, David S. (2010-01-26). „Technicolor reinventing itself“. Variety.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]