Tavo blogis užrakintas ir tik aš turiu raktą

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tavo blogis užrakintas
ir tik aš turiu raktą

PavadinimasIl tuo vizio è una stanza chiusa
e solo io ne ho la chiave
Kilmės šalis Italija
RežisieriusSergio Martino
Prodiuseris (-iai)Luciano Martino
VaidinaEdwige Fenech
Metai1972
Žanraskriminalinis
Trukmė96 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Tavo blogis užrakintas ir tik aš turiu raktą (it. Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave) – 1972 m. Italijoje sukurtas giallo stiliaus filmas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Olivjera – degraduojantis rašytojas, gyvenantis atokiame name netoli Venecijos ir labiau besirūpinantis savo katinu Šėtonu nei žmona Irina. Kamuojamas vaikystėje patirtos motinos dominavimo pasekmių, jis rengia vakarėlius hipiams, viešai žemina Iriną ir miega su tarnaite. Kartą jis knygyne susipažįsta su mergina, kurią pakviečia į pasimatymą, tačiau pasigeria ir į jį nenueina. Kitą rytą pas sutuoktinius pasirodo policija, kuri praneša, kad mergina rasta negyva ir Olivjera tampa įtariamuoju.

Kol sutuoktiniai bando suprasti kas įvyko, jų namuose nužudoma tarnaitė. Bijodami kviesti policiją, jie paslepia kūną rūsyje.

Po keleto dienų pas juos atvyksta Olivjeros giminaitė Floriana. Seksuali mergina iš pradžių suvilioja Iriną, vėliau – ir rašytoją, kurį erzina Florianos draugystė su motociklininku Darijumi. Sužinojusi, kad vyras yra jai neištikimas su savo giminaite ir bijodama dėl savo gyvybės, Irina jį nužudo. Įkalbėjusi Florianą padėti nuslėpti nusikaltimą, jos paslepia kūną. Floriana kaip užmokestį pasiima šeimos brangenybes, tačiau greitai paaiškėja, kad Irina nėra paprasta užguita namų šeimininkė, o šaltakraujiškai viską suplanavusi kartu su draugu Valteriu. Šiam atsikračius Florianos ir Darijaus, Irina nužudo ir savo meilužį, tačiau, atvykus policijai, ją netikėtai išduoda katinas Šėtonas.