Tatjana Michailova

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tatjana Michailova

Tanja 2014 m.
Biografija
Pilnas vardasTatjana Michailova
Gimė1983 m. birželio 19 d. (40 metų)
Karaliaučius, Rusijos TFSR, TSRS vėliava TSRS
KilmėEstijos vėliava Estija
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė, aktorė
Aktyvumo metai2001–dabar
Susijusi veiklaNightlight Duo, JZ Belle
Svetainėtanjamusic.com

Tatjana Michailova (rus. Татьяна Михайлова, g. 1983 m. birželio 19 d. Karaliaučiuje), žinoma kaip Tanja – Estijos pop dainininkė ir aktorė. Tanja buvo keleto grupių narė. 2014 m. atstovavo Estijai Eurovizijos dainų konkurse su daina „Amazing“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tanja 2006 m.

Gimusi Karaliaučiuje, Rusijos TFSR, bet nuo vaikystės gyvena Estijoje. Tanja pradėjo dainuoti nuo vaikystės, dalyvaudama daugelyje konkursų ir dainų festivaliuose Estijoje, Rusijoje ir Ukrainoje. 1998 metais laimėjo konkursą „Utrennaja zvezda“ Jūrmaloje, Latvijoje, o 2002 metais dalyvavo „Fizz superstar 2002“ konkurse.

2001 metais Tanja įkūrė techno muzikos grupę „Nightlight Duo“, kurioje ji dainavo su atlikėja Ly Lumiste. Duetą prodiusavo Sven Lõhmus. Tais pačiais metais duetas išleido debiutinį albumą „Jäljed liival“, o po metų – „La Fiesta del sol“. 2002 m. grupė kartu su „Cowboys“ pasirodė Estijos atrankoje į „Euroviziją“, kurio metu atliko dainą „Another Country Song“. Surinkusi 65 taškus, dalyviai užėmė antrą vietą. Po metų duetas vėl nusprendė dalyvauti atrankoje, šį kartą su daina „I Can B the 1“ likusi ketvirta. 2004 m. Tanja atliko Sally Bowles vaidmenį miuzikle „Cabaret“. Tada ji nutraukė veiklą duete „Nightlight Duo“ ir nusprendė pradėti solinę karjerą, padėdama dirbti su prodiuseriu Timo Vendtem. Su jo projektu „JZ Belle“ išleido du albumus: „JZ Belle“ (2004) ir „Teemant“ (2006) .

Baigusi veiklą projekte, nuo 2006 m. dainuoja grupėje „Sunday Mood“, su Timo Vendt ir kanadiečių gitaristu Alex Pier Federici. 2009 m. išleido albumą „Something More“, sulaukęs didelio pasisekimo Baltijos šalyse. 2011 m. dalyvavo TV projektuose Laulud tähtedega ir Laulupealinn, kur abu kartus užėmė antrą vietą. 2012 m. atlikėja išleido studijinį albumą „Gemini“.

Tanja 2014 m. Eurovizijoje

2013 m. gruodžio mėn. Estijos visuomeninis transliuotojas Eesti Rahvusringhääling (ERR) paskelbė dvidešimt dalyvių sąrašą, kurie dalyvaus šalies „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje Eesti Laul 2014. Jame pateko ir Tanja, su Timo Vendt ir jos pačios parašyta daina „Amazing“. 2014 m. vasario 14 d. dainininkė dalyvavo pirmajame pusfinalyje ir pelniusi 7 taškus iš komisijos ir 10 taškų iš žiūrovų, užėmė antrą vietą ir pateko į kovo 1 d. vykusį finalą. Jame atlikėja pasirodė devinta, o surinkusi 16 taškų (7 iš komisijos ir 9 iš žiūrovų), liko antra. Superfinale, kur balsavo tik žiūrovai, surinko 30 354 balsus ir tapo Estijos atstove Eurovizijos dainų konkurse Kopenhagoje (Danija). Netrukus po pergalės Eesti Laul 2014, Tanja dažnai buvo lyginama su 2012 m. Eurovizijos nugalėtoja Loreen, dėl panašaus skambesio šokių muzikos dainos ir choreografijos. Eurovizijoje dainininkė pasirodė pirmajame pusfinalyje gegužės 6 d., užėmė 13 vietą ir į finalą nepateko.

2015 m. lapkričio gale išleido albumą „Elan päev korraga“. Jame yra 12 dainų, tarp jų Eurovizinė „Amazing“, soliniai „Forevermore“ ir „Elan päev korraga“, o „Valge Saatan“ įrašė su Birgit Õigemeel.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Studijiniai albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nightlight Duo sudėtyje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Jäljed liival (2001)
  • La fiesta del sol (2002)

JZ Belle sudėtyje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • JZ Belle (2004)
  • Teemant (2006)

Sunday Mood sudėtyje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Something More (2009)

Soliniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Gemini (2012)
  • Elan päev korraga (2015)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Birgit Õigemeel
„Et uus saaks alguse“

Estijos atstovė Eurovizijoje

2014
Po to:
Elina Born ir Stig Rästa
„Goodbye to Yesterday“