Suicide DJs

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Suicide DJs
Gimė2007 vasara
KilmėVilnius, Lietuva
ŽanraiAvangardas
Aktyvumo metai2007-2010, 2013 -
Įrašų kompanijaM.P.3
Nariai
Vidas Bareikis, Ainis Storpirštis, Pranas Dapšauskas, Živilė Kazlauskaitė, Mindaugas Balčiūnas

Suicide DJs – avangardo grupė iš Vilniaus, susikūrusi 2007 m. vasarą. Yra gavusi „Pravda“ apdovanojimą kaip geriausia nauja grupė. 2008 m. spalio 31 d. pristatė debiutinį albumą „Animation (…)“.

Šio albumo pavadinimas yra įregistruotas Lietuvos rekordų knygoje (nuo 2009 m.). Pilną albumo pavadinimą sudaro 156 žodžiai: „Animation arba išsvajota kelionė mintimis tenai, kur nepripažintose erdvėse savo spindulius slepia chaoso deimantas ir skvarbus samurajaus žvilgsnis seka kiekvieną šeško judesį, o visos istorijos turi laimingą pabaigą; kaip ir ta, kai sulig paskutiniu oro gurkšniu įsmeigus pirštą į dangų buvo ištarta „Dieve, leisk pabaigt“ ir sąmonę pripildė visaapimančios harmonijos suvokimas, kuris smelkdamasis į pasaulio esmę užmigdė bei pažadino tave užliejantį prastos kokybės nuoširdžios muzikos skambesį, sumišusį su tolimų žodžių aidais, tolydžio stiprėjantį ir pavirstantį galinga bz šėšėlių lavina, sugrįžtančia į tavo sąmonę pirmu pasitaikiusiu impulsu apie tai, kad žodžiai taip pat turi pojūčius, įsiklausyk, kaip verkia skiemuo neteisingai kirčiuojamas, ir kai jau laikas išeit, pakeliui atgal į realybę tu jauti, kad viskas aplink iš tiesų priklauso tau ir atsirado dėl tavęs, ir tai yra nepakartojama, ir kad kiekviena meilė turi atsaką, todėl to jausmo didybė paskandina tave, bet prieš paskęstant tau šmėkšteli, kad visa tai galbūt tėra tik greitai besikeičiantys vaizdai, sudarantys savotišką judesio iliuziją“.

2008 m. birželio 17 d. „Suicide DJs“ koncertavo kartu su amerikiečių duetu „Sparks“ Vilniuje.

Žinomiausiais grupės kūriniais tapo dainos „Saugiai“, „The Samurai Song“, „Final Shot“ bei „Time to Leave“. Dainai „Sea Boat“ grupė nufilmavo animacinį vaizdo klipą (režisierius Tadas Vidmantas). 2010 m. grupė „Suicide DJs“ nutraukė savo koncertinę ir kūrybinę veiklą, tačiau grupė „Stipriai kitaip“ savo veiklą tęsia ir toliau. 2013 m. grupė oficialiai paskelbė apie savo sugrįžimą į muzikos pasaulį.

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vidas Bareikis, Ainis Storpirštis ir Pranas Dapšauskas yra kitos grupės „Stipriai Kitaip“ nariai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]