Sportinis krepšys

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sportinis krepšys (apatinis)

Sportinis krepšys (angl. holdall, gym bag, taip pat angl. hockey bag) – didelis audeklinis ar odinis krepšys, kurio pagrindas stačiakampio formos. Atsidaro viršuje užtrauktuku. Šonuose turi dvi kilpų pavidalo rankenas, o dažnai ir perpetinį diržą, kuris pritvirtintas galuose. Krepšys nešiojamas už dviejų rankenų rankoje arba užmetus perpetinį diržą ant peties.

Sportinis krepšys dažnai naudojamas vietoje lagamino, taip pat sporto reikmenims nešioti. Privalumas lyginant su lagaminais – tuščią galima suvynioti, kad užimtų mažai vietos.

Sportinius krepšius dažnai naudoja patalynei ir antklodėms gabenti. Indijos mokyklose internatuose gyvenantys moksleiviai gauna sportinius krepšius antklodėms, užtiesalams ir drabužiams laikyti.[1]

Egzistuoja ir krepšio variantas, turintis pakietintą dugną, porą ratukų viename dugno gale ir ištraukiamą rankeną. Paėmus už ištrauktos rankenos tokį krepšį galima tempti, kad šis lengvai riedėtų kietu lygiu paviršiumi.

Angliški pavadinimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tokie krepšiai angliškai vadinami:

  • gym bag 'gimnastikos salės krepšys' – sportininkai ir šiaip sportuojantys tokiuose krepšiuose nešiojasi aprangą.
  • hockey bag 'ledo ritulio krepšys'[2] – jis patogus ledo ritulininkams, nes į didelį tokį krepšį telpa griozdiška apranga. Prireikus į jį galima įdėti ir ledo ritulio lazdas (ritmušas), nors dalis jų kyšos lauke. Tokiu atveju krepšį vis tiek galima uždaryti, nes užtrauktukai leidžia palikti pravirą plyšį.
  • Gana dažnai šie krepšiai vadinami ir angl. duffel bag, nors šis pavadinimas lietuviškai labiau atitinka daiktamaišį. Konstrukciškai sportiniai krepšiai ir daiktamaišiai gana panašūs.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Item No. 47 under 'Kit' Military school Dolpur Archyvuota kopija 2012-08-15 iš Wayback Machine projekto.
  2. Hockey bag vaizdai paieška Google grafinės paieškos sistemoje