Smile from the Streets You Hold

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Smile from the Streets You Hold
Smile from the Streets You Hold viršelis
John Frusciante studijinis albumas
Išleistas 1997 m. rugpjūčio 26 d.
Įrašytas 1988–1996 m.
Žanras Psichodelinis rokas, avantgardas, eksperimentinis rokas, lo-fi
Trukmė 61:23
Įrašų kompanija Birdman Records
Prodiuseris John Frusciante
Apžvalgos
John Frusciante chronologija
Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt
(1994)
„Smile from the Streets You Hold“
(1997)
To Record Only Water for Ten Days
(2001)

„Smile from the Streets You Hold“ – antrasis studijinis John Frusciante albumas. Jis buvo išleistas 1997 m. rugpjūčio 26 d. „Birdman Records“ leidykloje, tuo metu, kai Frusciante vis dar buvo priklausomas nuo narkotikų. Šiame įraše esančios dainos įrašytos skirtingais laikotarpiais, dauguma iš jų buvo skirtos debiutiniam „Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt“ albumui, kitos įrašytos 1996-aisiais, o daina „A Fall Thru the Ground“ – 1988 m., kai atlikėjui tebuvo septyniolika.

Įrašymas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dauguma dainų, esančių šiame albume, buvo įrašytos dar kai Frusciante grojo kartu su Red Hot Chili Peppers, maždaug tuo pačiu metu, kaip ir tos, kurios pasirodė albume „Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt“.

1997 m. „Guitar Player“ duotame interviu Frusciante tikino, kad, albumo įrašymo metu, jis palaikė aktyvų ryšį su dvasių pasauliu.

Aktorius River Pheonix, geras John Frusciante ir visų grupės Red Hot Chili Peppers narių draugas, pasirodo dviejose dainose: „Height Down“ ir „Well I’ve Been“. Abu kūriniai turėjo pasirodyti pirmajame albume, tačiau buvo išimti po jo mirties.

Dainos „More“, „I Can’t See Until I See Your Eyes“, „Estress“ buvo įrašyti į audiokasetę per paprastą grotuvą 1996 m. Įrašuose puikiai galima suprasti apie prastą muzikanto sveikatos būklę iš jo balso.

Išleidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Frusciante išėmė „Smile from the Streets You Hold“ ir „Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt“ iš prekybos 1998 m., po sugrįžimo į Red Hot Chili Peppers, kadangi jam buvo gėda dėl šių įrašų. Autorius net išdavė, kad šį albumą jis išleido vien tik tam, kad užsidirbtų pinigų narkotikams. „Niandra Lades“ po keleto metų buvo sugrąžintas į prekybą. Frusciante žada, jog šis albumas taip pat vėl bus parduodamas, tačiau net ir praėjus penkiolikai metų, tai vis dar neįvyko.

Albumas turėjo du leidimus. Antrajame leidime daina „Smile from the Streets You Hold“ yra padalinta į dvi atskiras dainas. Frusciante teigia, jog ši daina parašyta apie draugą, kuris mirė. Pirmoji dalis buvo parašyta dar prieš mirtį, o antroji jau po.

Taip pat antrajame leidime yra ilgesnė dainos „Life’s a Bath“ versija bei dainoje „For Air“ galima išgirsti, kaip muzikantas rūko žolę.

Dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Visas dainas parašė John Frusciante.

  1. „Enter a Uh“ – 8:06
  2. „The Other“ – 1:36
  3. „Life’s a Bath“ – 1:18
  4. „A Fall Thru the Ground“ – 2:24
  5. „Poppy Man“ – 1:21
  6. „I May Again Know John“ – 8:47
  7. „I’m Always“ – 2:33
  8. „Nigger Song“ – 4:15
  9. „Femininity“ – 2:35
  10. „Breathe“ – 6:21
  11. „More“ – 2:07
  12. „For Air“ – 3:55
  13. „Height Down“ – 4:00
  14. „Well, I’ve Been“ – 3:06
  15. „Smile from the Streets You Hold“ – 5:09
  16. „I Can’t See Until I See Your Eyes“ – 1:30
  17. „Estress“ – 2:17