Salfordo universitetas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Salfordo universitetas
Įkurtas1896
TipasViešasis
Rektoriusprof. Michael Harloe
Darbuotojų2781
Studentų20100
Doktorantaiapie 500
VietaSalfordas, Mančesteris, Anglija
Svetainėwww.salford.ac.uk

Salfordo universitetas (angl. University of Salford) - aukštoji mokykla Salforde, Mančesterio metropolyje, Anglijoje. Universitete mokosi apie 19 000 studentų, o jo pastatai išsidėstę prie Irwell upės krantų, maždaug už 2,5 km nuo Mančesterio miesto centro.

Universitetas yra itin populiarus tarp studentų iš užsienio. Universitete mokosi apie 3 000 užsieniečių, daugiausiai iš Kinijos, Pakistano, Kipro, Graikijos, Nigerijos ir Malaizijos. Universiteto atstovybė veikia Kinijoje, Čengdu mieste.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Salfordo universitetas susiformavo po sudėtingos susijungimų ir atsiskyrimų istorijos. 1896 metais Salfordo darbininkų kolegija susijungė su Pendletono mechanikos institutu ir suformavo Safordo technikos institutą, kuris greitai tapo Karališkuoju technikos institutu. Amžių sandūroje Safordo pramonėje dominavo mechanikos inžinerija, chemijos, tekstilės pramonė ir statyba, o tai lėmė ir instituto dėstomų dalykų pobūdį.

Po skilimo 1958 m. viena iš dalių (Karališkoji pažangiosios technologijos kolegija) 1967 m. tapo Salfordo universitetu. Atskilusi dalis prie Salfordo universiteto vėl prisijungė 1996 m.

Fakultetai ir mokyklos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Salfordo universitete veikia keturi fakultetai, sudaryti iš 12 mokyklų:

Menų, žiniasklaidos ir socialinių mokslų fakultetas
Verslo, teisės ir urbanistinės aplinkos fakultetas
Sveikatos ir socialinės apsaugos fakultetas
Mokslo, inžinerijos ir aplinkos fakultetas

Plėtra ir investicijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

20062007 m. į universiteto infrastruktūrą investuota 150 milijonų svarų (apie 750 mln. litų). Sparčiai renovuojamos turimos patalpos, auditorijos, laboratorijos ir kiti statiniai bei statomi nauji pastatai.

Pastatytas visiškai naujas (kainavęs 22 mln. svarų) Mary Seacole pastatas, skirtas Sveikatos ir socialinės rūpybos fakultetui. 5 aukštų pastate įrengtos auditorijos, kabinetai darbuotojams bei naujausiomis technologijomis aprūpinta sveikatos tyrimams skirta laboratorija.

2007 m. bus baigtas statyti naujas pastatas Salfordo teisės mokyklai (projekto kaina – 10 milijonų svarų).

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]