Sąrašo aptarimas:Lietuvos vadovai nuo 1990 m.

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Sąrašo aptarimas:Lietuvos vadovai)

O šitą į vienaskaitą ?
Netgi tada aprašant dabartinį, su istorija ... ? Juokelis 18:21, 11 Jul 2004 (UTC)

dar kartą apie daugiskaitas[redaguoti vikitekstą]

Angliškoj vikipedijoj buvo populairūs straipsniai "List of...". Jei mūsų straipsnis tokio tipo, t.y. išvardinamas sąrašas žmonių, valstybių ir pan. siūlyčiau naudoti daugiskaitą arba dar geriau įvardinti tai kaip Lietuvos prezidentų sąrašas, o kai eina kalba apie instituciją naudoti vienaskaitą - Prezidentas, Lietuvos Respublikos Prezidentas. Panašiu principu galima tvarkyti ir kitus straipsnius, pvz., Valstybė ir Europos valstybės arba Europos valstybių sąrašas.

Dirgela 20:14, 11 Jul 2004 (UTC)

prezidentai VS valdovai[redaguoti vikitekstą]

kodėl paspaudus nuorodą į anglišką variantą sąraše atsiranda ir kunigaikščiai? kaip būtų galima korektiškai ištaisyti šį neatitikimą? tiesiog išmesti nuorodas jungiančias straipsnius? --Simonas K. 17:32, 28 Vasario 2006 (EET)

Ir vistik manau, kad tinkamesnis pavadinimas būtų "Lietuvos prezidentai", o "... sąrašas" apskritai nelabai tinkamas pavadinimas enciklopediniam straipsniui, nepaisant anglų Vikipedijos tradicijų. Iš esmės visai atvejais galima atsisakyti žodžio "sąrašas". CD 22:32, 2007 Balandžio 21 (EEST)

Pavadinimas „Lietuvos prezidentai“ tikslesnis, tačiau ... konkretus dabartinis variantas yra būtent tik sąrašas, o ne straipsnis, --JonasS 22:40, 2007 Balandžio 21 (EEST)

Bet yra ir rinkimų nuorodos, ir apskritai institucijos svetainė, ir išvis – straipsnis bet kada gali būti papildytas. CD 00:32, 2007 Balandžio 22 (EEST)

„dėl šiurkščių Konstitucijos pažeidimų.“ - nėra propoganda, tai nutarė Konstitucinis teismas.--Atlantas 19:12, 2007 lapkričio 24 (EET)

Lietuvos prezidentas vs va(l)dovai[redaguoti vikitekstą]

Manau turėtų būti atskiri straipsniai apie Lietuvos prezidentus ir apskritai valstybės vadovus, į pastarąjį perkeliant info, dabar esančią šiame straipsnyje, o šiame paliekant tik su prezidentais susijusią. --Mea 20:09, 2008 sausio 27 (EET) taip pvz., kaip Sąrašas:Ukrainos vadovai --Mea 20:15, 2008 sausio 27 (EET)

pritariu. Įvedžiau nuorodą į straipsnį apie valstybės tarnautojus, o atsidaro apie kunigaikščius :) Siggis 20:50, 2008 sausio 27 (EET)

Taip pat siūlau bendrom jėgom išnagrinti visą Lietuvos Kunigaikštystės istoriografijos laikotarpį tarp 967 ir 1236m. Iš įvairių Vikipedijos archyvų iškasiau informaciją, kad Gediminaičiai, Mindaugo ir Riurikų giminė yra viena ir ta pati giminė. Taip pat padariau išvadą remiantis kaimyninių balstybių istorija, Kad Lietuva tarp 454 ir 967m. laikotarpyje valdoma Hunų, vėliau Bulgarų ir Kijevo Rusios, nuo kurios 967m. atsiskyrė. Taip pat darau prielaidas, kad Palemonas ir Netimeras priklausė tai pačiai Palemonidų dinastijai kuri išmirė dar 1044m. į Lietuvos žemių sostus užleidžiant Riurikus. Iš pastarosios atskilo Riurikų Mindaugo šajka ir Traidenio pradėta Gediminaičių dinastija. Plačiai askaluojamas Skalmantas buvo Butigeidžio ir Pukuvero brolis, kuris nepaliko vaikų. Apie tai galima sužinoti Pasaulio genealogų draugijų sudarytose genealoginėse schemose. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Darius Steponas (aptarimasindėlis) 00:07, 2009 kovo 10 (EET)

Vikipedija nėra skirta naujoms teorijoms kurpti (Vikipedija:Mokslinis naujumas netoleruojamas). Parašykite straipsnį apie savo atradimus, nusiųskite į kokį mokslinį žurnalą. Atspausdins - tada bus galima kalbėtis. O iki tol apie tai galite rašyti asmeninėje svetainėje, bloge ar pan., bet ne Vikipedijoje. --Martynas Patasius 00:34, 2009 kovo 10 (EET)

Specialiai atskyriau Lietuvos monarchus nuo prezidentų, Tai Patašius vėl viską sukišo į vieną maišą. Pageidavimą atskirti įvykdžiau ponulis Patašius padarė vėl tą patį. Ar ne juokinga? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Darius Steponas (aptarimasindėlis) 21:03, 2009 kovo 13 (EET)

Viskas priklauso nuo to, ką laikysime vadovais. Mano nuomone, jie taip pat turėtų likti čia, kaip Lietuvos vadovai. Kyla klausimas, kam reikalingas toks atskyrimas, kai šis straipsnis nėra itin didelis?--Atlantas 21:29, 2009 kovo 13 (EET)
Tikrai juokinga. Ir ypač dėl to, kad pasižiūrėjus į lyg ir kol kas vienintelį šįmet mano atliktą šio straipsnio pakeitimą ([1]), jis, na, nelabai atitinka tokį aprašymą... --Martynas Patasius 00:37, 2009 kovo 14 (EET)
Jei prie Grybauskaitės pažymėta, kad ji pirmoji prezidentė moteris, tai prie Brazausko reikėtų pažymėti, kad jis pirmasis prezidentas vyras --Nomad (aptarimas) 10:42, 27 rugpjūčio 2013 (EEST)[atsakyti]
LKP CK sekretoriai buvo viso labo Maskvos šunys, o ne kokie nors vadovai palyginami su didžiaisiais kunigaikščiais. Keista, kad kokie generalgubernatoriai nesurašyti. Manau šitas sąrašas yra beviltiškas, nes "vadovus" siejantys požymiai nėra esminiai, toks pat prasmingas būtų "keturkojų sąrašas" su kėdėm ir šunim.--Dirgela (aptarimas) 09:49, 31 rugpjūčio 2013 (EEST)[atsakyti]