Sąrašo aptarimas:Lietuvos mokslų akademijos nariai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kai kurios narystės Lietuvos mokslų akademijoje kategorijos, nurodytos šiame puslapyje, galiojo iki 2011-10-18. Įsigaliojus Lietuvos Respublikos Seimo nutarimui dėl naujo Akademijos statuto patvirtinimo ir įvykus rinkimams, LMA dabar yra 43 nariai emeritai (nariai, sulaukę 75-erių metų amžiaus), 91 tikrasis narys (jų gali būti iki 120), 1 narys ekspertas (iki kadencijos pabaigos 2014 m. spalį) ir 62 užsienio nariai. Daugiau - http://lma.lt/.

Kažkaip baisiai atrodo išskirta lentelės vieta "mirties data". Siūlau prie asmens skliaustuose (kaip straipsniuose) rašyti gimimo, jei yra - ir mirties datą, taip nesureikšminant mierties datos (tuo pačiu prieš mirusio asmens vardą galima pridėti spec. ASCII simbolį kryželį). Taip pat prieš laukelį "mokslo šaka" pridėti skyrių. – Andrius // 20:40, 2009 sausio 4 (EET)

Na, bet kažkaip reikėtų nurodyti, kada žmogus nustojo būti akademijos nariu, jei jau nurodome, kada pradėjo juo būti... O tikruoju nariu nustojama būti mirties momentu. Ir gal dar taip labai tas „Mirties data“ neišsiskirs, jei surikiuosim narius pagal išrinkimo datą? --Martynas Patasius 22:55, 2009 sausio 4 (EET)
Ne akademikams galima sudaryti atskirą skiltį, nes akademikams tai neaktualu. Tačiau mirties datos išskyrimas kažkaip "nei penki, nei devyni"... – Andrius // 23:05, 2009 sausio 4 (EET)
Šiaip ir po mirties akademiko vardas neatimamas, man atrodo--Qwarc 23:14, 2009 sausio 4 (EET)

Dėl lentelių laukų[redaguoti vikitekstą]

Dabartiniai mokslų akademijos nariai jau suvesti, metas būtų apsispręsti dėl lentelių laukų - ypač buvusiems nariams. Reikėtų kažkokiu būdu nurodyti:

  1. Vardą ir pavardę.
  2. Mokslo šaką.
  3. Buvimo mokslų akademijos nariu laikotarpį.

Dar norėtųsi įrašyti ir skyrių, bet tam reikėtų patikrinti, ar skyriai per visą mokslų akademijos egzistavimo laiką išliko tie patys... Be to, akademijos puslapyje mirusiems nariams skyriai nėra nurodyti.

Dabartinis ([1]) mirusių narių žymėjimas yra toks:

Narys Mokslo šaka Išrinkimo data Mirties data
† Juozas Balčikonis
(1885 m. kovo 14 d. – 1969 m. sausio 5 d.)
kalbotyra 1946 m.

Kažkaip keistai atrodo... Kita vertus, gal mirties data ir tikrai nelabai tinka gyviesiems... Gal tada labiau tiktų šitaip:

Narys Mokslo šaka Buvimo nariu laikotarpis
Juozas Balčikonis kalbotyra 1946 m. - 1969 m. sausio 5 d.

Tik tada kaip su nariais ekspertais, kurie neretai būna keliskart perrinkti? --Martynas Patasius 02:56, 2009 balandžio 3 (EEST)

Na, o gal pabandysiu su tikraisiais nariais, tada bus aiškiau... --Martynas Patasius 19:56, 2009 balandžio 3 (EEST)