Sąrašas:Aviuko Šono serijos

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pagrindinis straipsnis – Aviukas Šonas.

Tai vaikams skirto animacinio serialio Aviukas Šonas serijų sąrašas.

1-as sezonas (2007)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1-a dalis (2007)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. Pavadinimas Pavadinimas anglų kalba Išleidimo data Siužetas
1 Futbolas - puikus žaidimas! "Off the Baa!" 2007 03 05 Iš traktoriaus iškrenta kopūstas, Šonas su kitomis avimis ima žaisti futbolą. Bitzeris apsiima teisėjauti, o trys paršai stengiasi kopūstą pavogti ir suvalgyti.
2 Maudynių laikas "Bathtime" 2007 03 05 Ūkininkas liepia Bitzeriui išmaudyti avis. Bet dingo karštas vanduo ir Šonas su visa banda bėgioja nuo Bitzerio po visą aptvarą, nes nenori lįsti į ledinį vandenį. Galiausiai Šonui šauna puiki mintis kaip išspręsti bėdą.
3 Mankšta su Šonu "Shape Up with Shaun" 2007 03 06 Po eilinių bėdų su Širli dėl jo per didelio svorio, Šonas organizuoja jam treniruotę. Širli šokinėja per virvutę, bėgioja, kilnoja sunkumus ir galiausiai numeta svorio. Tačiau paskutinę minutę patenka į mašiną vežančią tortus ir kaip mat apsivalgo bei atgauna ankstesnį savo svorį.
4 Nervingasis Timis "Timmy in a Tizzy" 2007 03 06 Mažasis aviukas Timis verkia naktį neduodamas kitoms avims miegoti. Šonas suranda jam žaisliuką ir mažylis užmiega. Kitą dieną ūkininkas paima žaisliuką ir atiduoda katinui. Šonas sąvartyne suranda kitą žaisliuką, bet Timiui jis nepatinka. Šonas su dviem avim įsliūkina į ūkininko namą ir šiaip ne taip susigrąžina žaislą. Bet Timis jau pripratęs prie kito žaisliuko...
5 Obuolių vagystė "Scrumping" 2007 03 07 Ūkininkas su Bitzeriu išvažiuoja su mašina. Kiaulės užkandžiauja obuoliais nuo obels augančios jų aptvare ir nesiruošia jais pasidalinti su avimis. Po kelių nevykusių bandymų Šonui pavyksta parūpinti obuolių visai avių bandai.
6 Dailininkai "Still Life" 2007 03 07 Ūkininkas nutaria nutapyti savo namą. Pasibaigus baltiems dažams, jis patraukia į namą ieškoti naujų. Čia "meno" imasi Bitzeris ir Šonas su visa banda. Grįžęs ūkininkas pakraupsta pamatęs, kas liko iš jo piešinio. Bet viskas baigiasi labai ... pelningai.
7 Burna kaip šienapjovė "Mower Mouth" 2007 03 08 Į aptvarą su avimis uždaromos ožys, kuris viską ėda, kas tik pakliūna po dantimis. Tai gresia rimtais nemalonumais ne tik avims, bet ir kiaulėms.
8 Pica su pristatymu "Take Away" 2007 03 08 Užmatę, kad ūkininkas užsisakė picos į namus, Šonas, Bitzeris ir kitos avys sukurpia planą kaip ir jiems paskanauti picos.
9 Jautis "The Bull" 2007 03 09 Avių garde atsiranda jautis. Šonas netyčia jį išerzina su raudona pašluoste. Kiaulės greitai sumąsto kaip iškrėsti avims piktą pokštą. Bet ir joms galiausiai kliūna nuo įsiutusio buliaus.
10 Šeštadienio vakaras su Šonu "Saturday Night Shaun" 2007 03 09 Ūkininkas įsigyja naują CD grotuvą, o seną patefoną išmeta. Šonas netikėtai atradęs kaip naudojamas šis prietaisas surengia tikrą diskoteką avių tvarte, kur tik kiaulės nebuvo įleistos.
11 Aitvaras "The Kite" 2007 03 12 Stiprus vėjas atgena į avių aptvarą aitvarą. Šonui, bandžiusiam jį pagauti, kojos supančiojo virvė ir aitvaras jį pakėlė nuo žemės ir gerokai paskraidino kol užstrigo medyje. Avys vadovaujamos Šono bando iškelti aitvarą iš medžio.
12 Mažojo aviuko siaubai "Little Sheep of Horrors" 2007 03 12 Ūkininkas prieš miegą žiūri siaubo filmą. Nebaigęs žiūrėti eina miegoti. Mažassis Timis įsliūkina į namą ir įsijungia televizorių. Timio mamai aptikus, kad dingo Timis prasideda tikra "siaubo" naktis.
13 Sąmyšis dėl bičių "Buzz Off Bees" 2007 03 13 Avių aptvare atsiranda bičių avilys. Jo gyventojos neduoda ramybės ne tik avims, Bitzui, bet ir pačiam ūkininkui. Galiausiai šis meta bitininkystę.
14 Kirpimasis "Fleeced" 2007 03 13 Avys suvaromos apkirpimui, tik tai joms labai nepatinka. Šonas sumąsto išsikasti tunelį iki gyvūnų kirpyklos. Kai ūkininkas grįžta susitaisęs kirpimo prietaisą randa avis jau apsikirpusias.
15 Šonas fotografuoja avis "Shaun Shoots the Sheep" 2007 03 14 Turistų porelė pameta aptvare fotoaparatą. Šonas greit išsiaiškina kas tai per daiktas ir surengia fotosesiją visai bandai. Tik kiaulės irgi nori fotografuotis.
16 Timio nuotykis "Big Top Timmy" 2007 03 14 Timis naktį patraukia į šalia įsikūrusį cirką. Ryte jo pasigenda mama ir Šonas su visa banda vadovaujami Bitzerio leidžiasi ieškoti prapuolenio. O šis cirko palapinėje užsilipęs ant akrobatinio lyno pakabinto labai aukštai.
17 Skraidanti lėkštutė "Fetching" 2007 03 15 Ūkininkas randa mėtomą lėkštę ir pažaidžia su Bitzeriu. Bitzeris taip įsijaučia, kad ūkininkas pabėga nuo jo įkyrumo. Bet Šonas nutaria pasisvaidyti su Bitzeriu. Šis nulėkęs paimti toli nuskridusios lėkštės sutinka žavią kalytę. Kol Bitzeris su ja linksmai leidžia laiką avys pasprunka pro neuždarytus vartelius ir nusiaubia ūkininko namą. Bitzeris su Šonu vos spėja viską sutvarkyti iki grįžtant ūkininkui.
18 Nesugaunamas kurmis "Mountains Out of Molehills" 2007 03 15 Ūkininkui papusryčiavus, Bitzeris išsitraukia radijo imtuvą ir užleidžia šokių muziką. Beprasidedančius šokius nutraukia netikėtas kurmio pasirodymas, kuris išrausia visą avių aptvarą. Šonas bando išvyti kurmį, tačiau tai pasirodo visai nelengva. Viskas baigiasi, kai pasirodo kurmio mama.
19 Kas čia mama? "Who's the Mummy?" 2007 03 16 Šonas spardydamas kamuolį netyčia aptinka kiaušinius iš kurių tuo metu kaip tik išsirita keturi viščiukai. Mažyliai Šoną palaiko mama ir visur persekioja. Višta grįžusi į lizdą randa tik tuščius kevalus ir puola ieškoti pražuvėlių. Radusi aptinka, kad šie prisirišę prie Šono ir jos nepripažįsta. Bet Blitzeris randa išeitį.
20 Juokaujantys daiktai "Things That Go Bump" 2007 03 16 Audringą naktį po avių tvartą kažkas slankioja, ūbauja už sienų. Tvarte panika, visi laksto kaip pašėlę. Šonas netyčia atsidūręs lauke aptinka, kad tai kiaulių pokštai. Šonas su avimis ir Bitzeriu nelieka skolingi. Bet labiausiai išsigąsta ūkininkas.

2-a dalis (2007)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. Pavadinimas Pavadinimas anglų kalba Išleidimo data Siužetas
21 Abrakadabra "Abracadabra" 2007 09 03 Ūkininkas susiranda seną fokusininko reikmenų rinkinį, bet visa kas jam išeina - gauti tuščius buteliukus. Susinervinęs ūkininkas išmeta rinkinį. Šonui fokusai sekasi kur kas geriau.
22 Pasprukusios avys "Sheep on the Loose" 2007 09 03 Visa avių banda, išskyrus Šoną ir Širli sugeba pasprukti autobusu iš fermos. Kol Bitzeris seka jų pėdomis, Šonas visaip stengiasi apdumti ūkininką, kad šis nepastebėtų, jog avys dingusios.
23 Skalbimo diena "Washday" 2007 09 04 Ūkininkas padžiauna skalbinius ant džiovyklos ir išvažiuoja savo reikalais. Šonas su avimus nutaria pažaisti - to pasekoje visi drabužiai lieka suplyšę. Bet Šonas randą adatą šieno kupetoje ir avys darniai imasi drabužių lopymo. Gerai, kad ūkininkas nelabai pastabus.
24 Užklydėlis "The Visitor" 2007 09 04 Vidurį nakties į avių aptvarą nukrenta skraidanti lėkštė. Krisdama ji apgedo ir baigėsi kuras. Bet Šonas su avimis padeda ateiviui išskristi atgal.
25 Šonas - fermeris "Shaun the Farmer" 2007 09 05 Suserga ūkininkas, o Bitzeris jį slaugo. Tad paveda Šonui užsiimti ūkiu. Kol Šonas su kitų avių pagalba dirba ūkio darbas, ūkininkas galiausiai užmiega. Tik Bitzeris nutaria paatostogauti, kol Šonas už jį dirba.
26 Dantų skausmas "Tooth Fairy" 2007 09 05 Bitzeriui ima skaudėti sugedusį dantį. Šonas su avimis visaip bando ištraukti tą dantį, bet vis nesiseka.
27 Bitzerio kojos cemente "Bitzer Puts His Foot in It" 2007 09 06 Ūkininkas išbetonuoja aikštelę ir paveda ją saugoti Bitzeriui, kol pats atvež lentas. Šonas nutaria kiek papokštauti ir prasideda tikra sumaištis.
28 Žagsulys "Hiccups" 2007 09 06 Širli išgeria Bitzerio sultis ir ima žagsėti. Šonas imasi desperatiškų priemonių, kad jai žagsulys praeina. Po daugybės bandymų viską netyčia išsprendžia ūkininkas. Bet kitos avys pradeda žagsėti...
29 Jei negali pakelti karščio "If You Can't Stand the Heat" 2007 09 07 Karštą dieną ūkininkas susiruošia plaukioti baseine. Avys slepiasi po medžio šešėliu ir suka galvas kaip ir joms išsimaudžius. Po kelių nevykusių bandymų Šonui galiausiai pavyksta nuginti ūkininką su Bitzeriu į namus. Baseinas laisvas.
30 Lunatikas "Sheepwalking" 2007 09 07 Šonas naktį miegodamas išlenda pro tvarto langą. Pabudęs mažasis Timis pažadina kitas avis ir visa banda leidžiasi paskui lunatikuojantį Šoną. Šonas atsibunda savo vietoje tvarte, o visos avys ir Bitzeris visą naktį prasėdėjo ant ūkininko namo stogo...
31 Ruoša "Tidy Up" 2007 09 10 Bitzeris netyčia prišiukšlina avių aptvarą. Ūkininkas liepia viską sutvarkyti, bet Bitzeris prie darbo pristato Šona su visa banda. Viskas baigiasi dar didesne betvarke.
32 Ūkininko dukterėčia "The Farmer's Niece" 2007 09 10 Ūkininkas paveda prižiūrėti mažąją dukterėčią, kol pats keps tortą. Su išdykusia mergaite ne taip lengva susitvarkyti.
33 Netvarkingas stovyklautojas "Camping Chaos" 2007 09 11 Ryte atėjusios į savo aptvarą avys aptinka jame palapinę ir daugybę šiukšlių aplink. Bitzeris paviliotas stovyklautojo išeina su juo pasivaikščioti, o Šonas su avimis linksminasi rausdamiesi po palapinę. Grįžęs stovyklautojas neapsidžiaugia savo palapinėje radęs nuo lietaus besislepiančią avių bandą.
34 Šuo - robotas "Helping Hound" 2007 09 11 Su avimis nesusitvarkančiam Bitzeriui padėti ūkininkas nuperka šunį - robotą. Bet šis sulaužo savo pultą ir imasi savarankiškai tvarką palaikyti. Gerai, kad, nors ir būdamas robotas, jis turi šuniškų silpnybių, kuriomis Bitzeris su Šonu netrunka pasinaudoti.
35 Problematiškas traktorius "Troublesome Tractor" 2007 09 12 Pusryčiaudamas ūkininkas varto žurnalą, kuriame išvysta naujausio modelio traktorių. Deja, jo traktorius senas ir surūdijęs ir dar neužsiveda. Paėmęs taisyti sugedusę detalę ūkininkas patraukia į daržinę, bet pameta iš kišenės žurnalą. Šonas jį pakelia ir pamatęs naują traktorių nutaria su avimis senutėlį kiek "paremontuoti". Viskas pavyksta neblogai, bet baigiasi neplanuotai.
36 Superklijai "Stick with Me" 2007 09 12 Ūkininkas sulaužo ryte savo akinius ir kviečiasi Bitzeri pagalbos. Šis savo būdoje radęs klijų buteliuką akinius sutaiso ir grįžta žiūrėti avių bandos. Tačiau klijų buteliukas liko prilipęs prie rankos. Bandant atsikratyti klijų viskas taip komplikuojasi, kad į vieną gniužulą sulimpa visa avių banda!
37 Metalo laužas "Heavy Metal Shaun" 2007 09 13 Ūkininkas įsigyja nešiojamą metalo ieškiklį ir imasi tyrinėti avių aptvarą. Suskambus telefonui kažkur išvažiuoja, ieškiklį palieka aptvare. Šonas su Bitzeriu imasi paieškos iš peties, greitai visas aptvaras lieka perkastas, o surinkto metalo laužo kiekis įspūdingas. Viskas komplikuojasi, kai netyčia suerzina jautį, o čia dar ir ūkininkas grįžinėja. Aptvaras juk perkastas!
38 Nepakeliamas knarkimas "Snore-Worn Shaun" 2007 09 13 Knarkiantis Širlis neduoda miegoti visai avių bandai. Kol jį galiausiai išbogina iš tvarto ir rytas ateina.
39 Išgelbėk medį "Save the Tree" 2007 09 14 Šaltą rytą pakilęs iš lovos ūkininkas aptinka, kad baigėsi malkos. Pasiėmęs pjūklą pasikviečia talkom Bitzeri ir išvyksta mašina ieškoti medžio malkoms. Kol ūkininkas nesėkmingai ieško medžio avys šėlsta aplink savo aptvare augantį medį. Grįžęs ūkininkas nutaria nurėžti būtent avių medį. Šonas su visa banda desperatiškai bando tam sutrukdyti, o baigiasi viskas visai gerai.
40 Ateiviai "Shaun Encounters" 2007 09 14 Į fermą užklysta du maži ir labai padykę ateiviai. Šonui su Bitzeriu niekaip nepavyksta jų sutramdyti. Galiausiai mažylių atvyksta ieškoti ateivis tėtis ir ateivė mama.

2-as sezonas (2009-2010)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Antrojo sezono pirmos 20 serijų D.Britanijoje buvo pradėtos rodyti 2009 m. lapkričio 23 d. per "BBC One" ir "BBC HD" kanalus. Prieš mėnesį, spalio 18 d., jos buvo pradėtos rodyti Vokietijoje. Serijų režisierius Chris Sadler. Visos serijos nufilmuotos raiškiąjai televizijai. Veikėjų išvaizda šiose serijose stipriai pasikeitusi (pvz., Bitzeris ir Pitslis turi kailį), serijų įžanga taip pat pakeista atspindint veikėjų išvaizdos pokyčius.

1-a dalis (2009)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. Pavadinimas Pavadinimas anglų kalba Išleidimo data Siužetas
41 Dviguba bėda "Double Trouble" 2009 11 23 Ūkininkas išmeta senus savo drabužius, kuriuos panaudojęs Šonas padaro kaliausę panašią į ūkininką ir jos pagalba krečia pokštus Bitzeriui.
42 Nustatytos ribos "Draw the Line" 2009 11 24 Ūkininkas žaidžia futbolą su Bitzeriu. Pro šalį važiuoja kelio ženklintojas, kuriam vėjas nupučia žemėlapį. Kol šis ieško žemėlapio ūkininkas "pasiskolina" kelio žymėjimo aparatą ir suženklina vartus prie savo namo. Aparatu pasinaudoja ne tik ūkininkas, bet ir Bitzeris, Šonas ir mažasis Timis.
43 Naktis be avelių "Sheepless Nights" 2009 11 25 Naktį lyjant prakiuro avių tvarto stogas, Bitzeris nuveda visą bandą į kiaulių gardą, kur greitai užverda tikra pagalvių kova tarp avių ir kiaulių. Šonas galiausiai nusprendžia pats sutvarkyti stogą, nelaukdamas, kol ūkininkas prisiruoš.
44 Pavasario aviukas "Spring Lamb" 2009 11 26 Mažasis Timis siaubingai išsipurvino, tad jo mama nutarė jį numaudyti. Deja, Timis to visai nenori ir stengiasi pasprukti. Netyčia prisikabinęs prie kojos senos lovos spyruoklę pradeda tikrai pašėlusias pasišokinėjančias gaudynes.
45 Jokių šokių "Strictly No Dancing" 2009 11 27 Ūkininkas suranda seną patefoną ir name surengia šokius. Partneriu pasikviečia Bitzerį, kurio šokiai visai nesužavi. Tačiau katinas Pitslis pasirodo visai neprastas šokėjas. O Šonui su kitoms avims šie šokiai trukdo miegoti, tad tenka imtis priemonių jiems sustabdyti.
46 Kas čia patarnauja? "Who's the Caddy?" 2009 11 30 Ūkininkas išsitraukia golfo įrangą, bet po pirmo užsimojimo jį suriečia riaumatas. Kol Bitzeris patarnauja negalinčiam pajudėti ūkininkui Šonas žaidžia golfą.
47 Šiandien hipis - rytoj plikis "Hair Today, Gone Tomorrow" 2009 12 01 Pas ūkininką turi atvykti viešnia, tad jis ima puoštis. Net išskalbia peruką, tačiau Šonas irgi jį nusižiūri. Bitzeris bando apsaugoti peruką, bet viskas baigiasi tuo, kad šis lieka labai purvinas ir paplyšęs. Timio mama sutaiso peruką, tačiau atvykus viešniai ūkininkas nematydamas be akinių ant galvos užsimaukšlina trumpikes, o ne peruką...
48 Dūdmaišininkas "Bagpipe Buddy" 2009 12 02 Šonas su avimis laužyne aptinka seną dūdmaišį ir palaiko jį kažkokiu keistu padaru. Prasideda tikra nesusipratimų virtinė.
49 Dičkis Timis "Supersize Timmy" 2009 12 03 Ūkininkas nuperka augalams kažkokio specialaus skysčio skatinančio jų augimą. Užklydęs mažasis Timis suvalgo išaugusį pomidorą ir pats staiga tampa didelis kaip namas. Šonas ir Bitzeris karštligiškai bando nuslėpti Timį ir jo griovimus nuo ūkininko akių.
50 Užantspauduota "Lock Out" 2009 12 04 Vakare išnešus ūkininkui šiukšles užsitrenkia namo durys. Nesugebėjęs patekti atgal į savo lovą eina miegoti pas avis. Tačiau šias pažadina savo knarkimu. Šonas imasi spręsti problemą.
51 Apsimetėlis Pidslis "Cheetah Cheater" 2009 12 07 Pasižiūrėjęs filmo apie gepardus Pidslis nutaria papokštauti. Iš ūkininko palto pasisiuvęs gepardo kailinius išgąsdiną Bitcerį, Šoną ir visą avių bandą. Tik pokštas Pidsliui baigiasi ne visai linksmai.
52 Sudužę akiniai "Ewe've Been Framed" 2009 12 08 Šonas netyčia sudaužo fermerio akinius, o šis be jų beveik nieko nemato. Bitceris ir Šonas visaip stengiasi, kad ūkininkas nemačiom ko nors neiškrėstų.
53 Naujoji Bicerio kepurė "Bitzer's New Hat" 2009 12 09 Gavęs dovanų iš dukterėčios kepurę ūkininkas ją atiduoda Biceriui, o jo seną kepurytę atima. Biceris labai nusimena, o Šonas bando atgauti kepurę, kuri dar sugeba pakliūti vis ne ten, kur reikia.
54 Slėpkis ir cypk "Hide and Squeak" 2009 12 10 Pidslis gaudo pelę išgąsdinusią ūkininką, o ši slepiasi avių vilnoje. Šonas priglaudžia peliuką savo tvarte, bet Pidslis ir čia prisėlina, tik medžioklė jam baigiasi nelinksmai.
55 Romantiški pietūs "Frantic Romantic" 2009 12 11 Šonas sugadina ūkininko ir jo pažįstamos romantiškus pietus pievelėje. Bitceris imasi padėti ūkininkui juos paruošti namuose, Šonas taip pat prisijungia. Galiausiai lyg ir viskas einasi gerai, bet...
56 Išpardavimas "Everything Must Go" 2009 12 14 Ūkininkas nutaria parduoti savo ūkio produkciją. Viską pardavus atneša nereikalingų daiktų pardavimui ir pristato prekiauti Bicerį bei pats išvažiuoja. Biceriui prekyba greitai nusibosta ir prie darbo jis pristato Šoną. Šis su avimis išparduoda beveik visą ūkininko turtą.
57 Gyvūnų vakarėlis "Party Animals" 2009 12 15 Ūkininkas ruošiasi savo gimtadieniui ir atiduoda Biceriui išsiųsti laiškus su pakvietimais, o šis juos sušlapina ir išsilieja visi adresatai. Šonui šauna puiki idėja - visos avys pasigamina kostiumus ir suguža į ūkininko gimtadienį. Vakarėlis buvo išties šaunus, o ūkininkas nieko net neįtarė.
58 Katinas pavogė tavo smegenis? "Cat Got Your Brain" 2009 12 16 Į fermą užklysta ateiviai ir pagrobia Šoną su Pitzeriu. Ant prietaisų išpylus skystį jiems netyčia sukeičiamos smegenys ir tokie grąžinami atgal. Prasideda tikra nesusipratimų virtinė, gerai, kad grįžta ateiviai.
59 Porelė "Two's Company" 2009 12 17 Iš pravažiuojančio sunkvežimio iškrenta avis. Bitceris nusiveja mašiną, o Šonas nusiveda purviną avį nusiprausti. Paaiškėja, kad tai žavi avytė iškart krintanti į akį Šonui. Avių banda visaip trukdo porelei pabūti vieniems, o čia dar grįžta Bitceris su avytės šeimininku.
60 Šuns būdoje "In the Doghouse" 2009 12 18 Ūkininkas netyčia sulaužo Bicerio būdą ir pats sukala naują, tik ši labai greit sugriūva. Biceris nusimena ir susiruošia palikti fermą. Šonas su avimis nutaria to neleisti ir įsmukę į namą internetu užsako naują būdą.

2-a dalis (2010)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. Pavadinimas Pavadinimas anglų kalba Išleidimo data Siužetas
61 Laivas "The Boat" 2010 05 17 Ūkininkas šį kartą įsigyja nedidelę burinę jachtą, kurią liepa išplauti Biceriui. Šonas su avimis nesusilaiko nepažaidę, tad laivas atsiduria baseine ir nuskęsta.
62 Oro balionas "What's Up, Dog?" 2010 05 18 Į fermą nusileidžia oro balionas, kol juo atskridusi moteris svečiuojasi pas ūkininką Šonas su keliomis avimis spėja neblogai paskraidyti. Tik balionas po šio paskraidymo stiprokai nukenčia.
63 Gaidžio gelbėjimas "Cock-a-Doodle Shaun" 2010 05 19 Į fermą įsliūkina lapinas ir surišęs Bicerį, pagrobia gaidį. Šonas išėjęs naktį į tualetą atsitiktinai išvyksta lapiną. Išlaisvinęs Bicerį kartu su juo leidžiasi vaduoti gaidžio.
64 Bicerio dresiravimas "Bitzer's Basic Training" 2010 05 20 Ūkininkas pastebi, kad Biceris gana atsainiai eina savo pareigas ir radęs knygą imasi jį dresiruoti. Deja, Biceriui nelabai sekasi. Galiausiai metęs užsiėmimą ūkininkas palieka Bicerį ramybėje, o šis nusprendžia, kad ūkininkas nori juo atsikratyti kreipiasi pagalbos į Šoną. Šonas, aišku, neatsisako padresiruoti draugo.
65 Skulptūra "Chip off the old Block" 2010 05 21 Ūkininkas atsiveža didžiulį akmens luitą ir pastato avių aptvare tuo pačiu prispausdamas po luitu Timio žaisliuką. Šonas imasi priemonių jį iš po ten ištraukti. Galiausiai žaisliukas ištrauktas, tačiau ūkininkas labai nustemba išvydęs skulptūrą.
66 Bėdos su kiaulėmis "Pig Trouble" 2010 05 24 Biceris susilaužo koją ir jam uždedamas gipsas, o jo darbus ūkininkas patiki kiaulėms. Tik šioms ne darbai rūpi, o pramogos ir dūkimas. Tik Šonui pavyksta parodyti ūkininkui ką kiaulės veikia, kai jo nėra.
67 Bitceris iš Juodosios lagūnos "Bitzer from the Black Lagoon" 2010 05 25 Šonas su Bitceriu nori paspardyti kamuolį, bet Bitceris jį nuspiria kažkur toli už tvoros. Kamuolys įkrenta į dumblėtą ežeriuką, ten pat įkrenta ir Biceris traukdamas jį. Užsilaukęs Šonas kamuolio išvysta kažkokią mauruotą pabaisą. Visos avys slepiasi kaip patrakusios, kol pabaisa sučiumpa Šoną ir pasiūlo žaisti kamuoliu. Avys nusprendusios, kad tai išsipurvinęs Biceris jį nuprausia. Tik paaiškėja, kad tai visai ne Šono draugas aviganis.
68 Zebrinės antys iš Serengečio "Zebra Ducks of the Serengeti" 2010 05 26 Dvi antys susisuka lizdą ant ūkininko namo kamino. Šis pakuria židinį ir antys lieka juodos, o pasiglebėsčiavusios ir dryžuotos. Pro šalį ėję turistai ima jas fotografuoti ir ūkininkui parodo knygutę, kur nupieštos tokios pat antys, tik iš Serengečio. Ūkininkas nutaria pasipelnyti iš retų paukščių, bet čia įsikiša Šonas ir viskas apsiverčia aukštyn kojomis.
69 Švilpautojas "Whistleblower" 2010 05 27 Ūkininkas aptinka, kad nuo namo krenta čerpės, tvoroje skylė, varteliai suklypę. Paveda viską sutvarkyti Biceriui ir išvažiuoja. Šis priverčia dirbti vietoje savęs ne tik Šoną su avimis, bet ir kiaules. Per didelis įsijautimas į vadovavimą priveda prie visa apverktinų rezultatų. Bet gyvuliai nepalieka bėdoje Bitcerio.
70 Didžiosios lenktynės "The Big Chase" 2010 05 28 Ūkininkas nusiperka keturratį motociklą, pastatęs kieme nueina persirengti. Tuo tarpu mažasis Timis sėda ant motociklo ir nurūksta keliu. Visi kiti sėdę ant po ranka pasitaikiusių transporto priemonių lekia iš paskos. Lenktynės po apylinkes ir artimiausią miestelį baigiasi kaip tik, kai išeina persirengęs ūkininkas. Užsėdęs iškart sudaužo motociklą...
71 Šarka "The Magpie" 2010 12 06 Avių aptvare stovinčiame medyje susisuka lizdą šarka, kuri ima vogti visokius metalinius blizgučius. Šonas pasitelkęs didžiulį magnetą bando juos sugrąžinti. Pavyksta, tik viskas pakrypsta kiek netikėtai.
72 Pidslio gelbėjimas "Operation Pidsley" 2010 12 07 Kol ūkininkas išvykęs Biceris ir Šonas su kitomis akimis siaučia jo namuose ir dar fotografuojasi. Bet nuotraukas pavagia Pidslis ir ryte ima šantažuoti Šoną ir Bicerį, kad jas parodys ūkininkui. Nuotraukas pavyksta atimti, bet pats Pidslis lieka kaboti ant elektros stulpo. Biceris su Šonu neapsikentę jo kniaukimo eina nukėlinėti katino. Nukėlus dėkingumo jie nesulaukia, Pidslis vėl pavagia nuotraukas ir nulekia pas ūkininką. Deja, nuotraukos ne tos.
73 Kiaulių ėdalo skrydis "Pig Swill Fly" 2010 12 08 Į fermą atvyksta tikrintojas. Viskas būtų gerai, bet kiaulės su avimis pradeda tikrą karą. Šonas vairuoja tanką, o kiaulės bombarduoja iš lėktuvo.
74 Širli sukutis "Shirley Whirley" 2010 12 09 Širli ryte nebe sugeba net iš tvarto į aptvarą nueiti. Šonui visai nepatiko ją stumdyti, tad pritaiso jai ratukus ir dar distancinį valdymą. Tik paaiškėja, kad ją valdyti gali ir ūkininkas maigydamas televizoriaus valdymo pultelį. Prasideda tikras chaosas.
75 Lapinas apsimetėlis "Foxy Laddie" 2010 12 10 Atveža į fermą kelias naujas avis. Kartu pasirodo ir lapinas, suriša aviną ir apsimeta juo persirengęs. Sužavi visas avis, bet iš tikro nori pagrobti mažąjį Timį. Šonas pačiu laiku pastebi apgaulę.
76 Biliardas "Shaun goes Potty" 2010 12 13 Į fermą atveža biliardo stalą ir kol negrįžęs ūkininkas Šonas su Biceriu imasi žaisti. Deja, Biceris suplėšo stalo ir maldauja Šono padėti, nes grįžinėja ūkininkas. Šonas apsiima, bet pažaisti ūkininkui biliardo vis tiek neteko.
77 Gaudant vėją "An Ill Wind" 2010 12 14 Pasibaisėjęs didele sąskaita už elektrą ūkininkas pasistato vėjo malūną. Šonas su avimis deja jį ima naudoti visai ne pagal paskirtį.
78 Kova dėl židinio "Fireside Favourite" 2010 12 15 Žiema, Biceris stipriai sloguoja ir prastai jaučiasi. Ūkininkas jį nusiveda namo, kur nuvijęs Pidslį paguldo jo vieton Bicerį. Pidslis visaip bando atgauti savo vietą prie ugnies, bet Šonas imasi padėti savo draugui aviganiui.
79 Užsnigti "Snowed In" 2010 12 16 Ryte visa ferma apsnigta. Avims tenka brautis laukan pro palėpės langą, Biceris sniegą ištirpdo su plaukų fenu. Tik ūkininkui nesiseka su slidėmis išsigauti iš sniegu užversto namo. Lauke Šonas, kitos avys, Biceris ir net kiaulės džiaugiasi žiemos teikiamomis linksmybėmis. Galiausiai ūkininkas užsikaria ant stogo ir susiruošia smagiai nučiuožti ir neklauso Bicerio perspėjimo taip nedaryti.
80 Linksmų Kalėdų "We Wish Ewe A Merry Christmas" 2010 12 17 Ūkininkas išnešioja Kalėdų dovanėles avims ir Biceriui, tačiau jo pačio namuose tuščia ir nejauku. Lieka tik vaikystės prisiminimai apie linksmą šventę. Bet Šonas nutaria visko taip nepalikti.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]