Rodolfo Chikilicuatre

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Rodolfo Chikilicuatre 2008 m.

Rodolfo Chikilicuatre – komiškas personažas, kurį vaidina ispanų aktorius David Fernández Ortiz (g. 1970 m. birželio 24 d. Barselonoje). Personažas pirmą kartą pasirodė vienoje Ispanijos televizijos vakaro šou „Buenafente“. Ten jis pristatė dainą „Baila el Chiki-chiki“. Šou vedėjui Andreu Buenafuente taip patiko daina, kad jis pasiūlė dalyvauti Ispanijos atrankoje į 2008 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą, kurią jis vėliau laimėjo.

Dėl 2008 m. konkurso Ispanijos transliuotojas nusprendė, kad atrankos procesas taptų demokratiškesnis, buvo sukurtas „MySpace“ puslapis, kuriame kiekvienas galėjo pateikti savo dainas. Penki atlikėjai, surinkę daugiausiai balsų, pateko į nacionalinį finalą. Kartu į jį pateko ir kiti penki dalyviai, pasirinkti komisijos.

Rodolfo Chikilicuatre daina „Baila el Chiki-chiki“ su 56,28 % žiūrovų balsais laimėjo finalinę atranką.

Ispanijoje daina sukėlė daug diskusijų, nes ji nebuvo laikoma tinkama atstovauti Ispanijai tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse. Artėjant iki „Eurovizijos“, iš dainos buvo pašalinti politinės prasmės turintys žodžiai, ir dabartinėje versijoje vietoj prezidentų vardų yra minimos kelios Ispanijos pramogų pasaulio ir sporto žvaigždės. Taip pat daina pailginta beveik iki 3 minučių, pridedant angliškąją dalį.

„Eurovizijos“ finaliniame koncerte, vykusiame 2008 m. gegužės 24 d. Belgrade, Ispanijos atstovas iš kitų šalių gavęs 55 taškus (12 taškų gavo iš Andoros), užėmė 16 vietą. Tai geriausia užimta Ispanijos atstovų vieta nuo 2004 m.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
D'Nash
„I Love You Mi Vida“

Ispanijos atstovas Eurovizijoje

2008
Po to:
Soraya
„La noche es para mí“