Robert Parker

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Robert LeRoy Parker
Robert LeRoy Parker, žinomas kaip Butch Cassidy
Gimė 1866 m. balandžio 13 d.
Byveryje, Juta
Mirė 1908 m. lapkričio 7 d. (42 metai)
Veikla garsus Laukinių Vakarų bankų ir traukinių plėšikas, Laukinės Gaujos lyderis.
Vikiteka Robert Parker

Robert LeRoy Parker (geriau žinomas Butch Cassidy slapyvardžiu, 1866 m. balandžio 13 d. – 1908 m. lapkričio 7 d.) – garsus Laukinių Vakarų bankų ir traukinių plėšikas, Laukinės Gaujos lyderis.

Parker gimė Byveryje (Juta), buvo vyriausias vaikas trylikos mormonų persikėlėlių iš Anglijos šeimoje. Ankstyvoje paauglystėje paliko namus ir dirbo fermoje. Ten susipažino su Mike Cassidy, arklių ir karvių vagimi. Jo garbei vėliau pasivadino Cassidy, o vardas Butch kilo nuo darbo skerdiku (angl. Butcher).

Pirmasis susidūrimas su teisėsauga įvyko jam esant tik apie 14 metų amžiaus. Nuvykęs ilgą kelią į Hay Springs drabužių parduotuvę, rado ją uždarytą. Tad įsilaužęs į vidų, pasiėmė džinsus ir paliko raštelį, kuriame nurodė savo asmens duomenis bei pažadėjo užmokėti vėliau. Tačiau savininkas, pasinaudodamas rastais asmens duomeninimis, paskundė paauglį teisėsaugai. Užsispyrusiai neigdamas savo kaltę, Parker sulaukė išteisinimo.

1894 metais Cassidy buvo areštuotas už arklių vagystes ir galimą fermerių reketą. Nuteistas dvejiems metams, iš kalėjimo buvo paleistas po 18 mėnesių. Išėjęs su keliais kitais žinomais plėšikais subūrė „Laukinę Gaują“ – vieną garsiausių Laukinių Vakarų plėšikų grupuočių. 1896 prie Gaujos prisijungė ir Saulės Šokio Vaikis – Harry Longabaugh.