Resident Evil: The Darkside Chronicles

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Resident Evil: The Darkside Chronicles
Kūrėjas Capcom, Cavia Inc.
Leidėjas Capcom
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data Nintendo Wii
ŠA 2009 m. lapkričio 17 d.
EU 2009 m. lapkričio 27 d.
JP 2010 m. sausio 14 d.
PlayStation 3 (PSN)
TARPT 2012 m. birželio 26 d.
Žanras (-ai) išlikimo siaubo, veiksmo, rail shooter
Režimas Vieno arba dviejų žaidėjų
Reitingai ESRB: Mature, 17+
PEGI: 18+
Platforma Nintendo Wii, PlayStation 3
Versija
Variklis
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Resident Evil: The Umbrella Chronicles
Kitos dalys Resident Evil
Oficiali svetainė

Resident Evil: The Darkside Chronicles (liet. Absoliutus blogis. Tamsiosios pusės kronikos) – 2009 m. rail shooter žanro kompiuterinis žaidimas, „Resident Evil“ žaidimų serijos dalis, kurią sukūrė Japonijos „Cavia, Inc.“ ir „Capcom“ kompanijos „Nintendo Wii“ konsolei. Išleido „Capcom“. Žaidimas 2012 m. išleistas „PlayStation 3“ platformai „PlayStation Network“ tinkle su šiek tiek tobulesne grafika kartu su „Resident Evil: The Umbrella Chronicles“ rinkinyje „Resident Evil Chronicles HD Collection“. Žaidimas yra skirtas suaugusiems.

„Resident Evil: The Darkside Chronicles“ sulaukė nuosaikaus kritikų įvertinimo. Metacritic.com tinklalapio kritikų apžvalgų suvestinės vertinimo vidurkis 75 balai iš 100.[1] Gamerankings.com tinklalapyje žaidimas įvertintas 74,55 %.[2] Pasaulyje buvo parduota virš 1 mln. žaidimo kopijų „Wii“ platformai (2015 m. duomenimis).[3]

Leidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Resident Evil: The Darkside Chronicles“ yra vieno ar dviejų žaidėjų 3D grafikos rail shooter žanro šaudyklinis žaidimas.[6] Specialiai pritaikytas „Wii Zapper“ ginklą imituojančiam kontroleriui. Žaidimo misijose visuomet dalyvauja 2 herojai, tokiu būdu juos vienu metu gali valdyti du žaidėjai. Žaidžiant vienam žaidėjui, kitas herojus atakuoja automatiškai, tačiau jo nauda žaidime kovojant su įvairiais priešininkais tampa labiau simboline. Žaidime galima pasirinkti tris sunkumo lygius. Pokalbiai tarp žaidimo veikėjų yra automatiniai, pagal išankstinį scenarijų.

Žaidimas yra rail shooter tipo šaudyklė. Jo metu herojai žaidimo erdvėje juda automatiškai. Žaidimo esmė − kuo greičiau iššaudyti priešininkus ir įvairius objektus, pakol herojai pro juos nepraslinko. Žaidėjas valdo tik ginklo nukreipimą vaizdo ekrane vaizduojamu taikikliu. Iššaudant įvairius objektus: lempas, kanistrus, butelius ir pan., renkami žaidimo trofėjai, pinigai. Žaidimo eigoje randami geresni ginklai, kuriuos galima pasikeisti išnaudojus amuniciją.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Žaidimo veiksmas prasideda 2002 m. kažkur Pietų Amerikoje, tarp žaidimų „Resident Evil Code: Veronica“ ir „Resident Evil 4“ įvykių. Specialusis JAV agentas Leonas Skotas Kenedis, lydimas patyrusio kareivio Džeko Krauzerio, turi išsiaiškinti, kodėl vietos mafijos „bosas“ Chavjeras bandė susisiekti su piktavališkąja biologinių ginklų „Umbrella“ korporacija ir po to staiga dingo. Žaidimas siužetas suskirstytas į scenarijus.

Pradiniame scenarijuje „Operacija Chavjeras“ (Operation Javier) dalyvauja Leonas ir Krauzeris. Jie atvyksta į vieną kaimą, kuriame yra dingusios grupė merginų. Juos kaime užpuola vietos gyventojai ir įvairūs monstrai. Leonas įtaria, kad gali būti panaudoti buvusios „Umbrella“ korporacijos virusai, tarp jų − ypač pavojingas „Veronikos“ virusas. Viename kaimo namų Leonas ir Krauzeris užtinka Chavjero dukterį Manuelą, kuri padeda jiems patekti į Chavjero bazę prie upės dambos.

Leonas leidžiasi į prisiminimus apie tai, kaip jis pradėjo tarnauti JAV vyriausybei. Čia prasideda scenarijus „Prarastojo miesto prisiminimai“ (Memories of a Lost City), kuriame galima valdyti Kler Redfyld ir Leoną Kenedį „Resident Evil 2“ žaidimo veiksmo metu zombių apniktame Rakūno mieste. Po to seka scenarijus „Užmirštųjų žaidimas“ (Game of Oblivion), kuriame galima valdyti Kler Redfyld ir Styvą Bernsaidą korporacijos „Umbrella“ mokslininkų Ešfordų valdomoje bandymų saloje. Jo veiksmas vyksta žaidimo „Resident Evil Code: Veronica“ metu ir jame atskleidžiama, kaip „Veronikos“ virusas pateko į vieno „Resident Evil“ frančizės antagonistų, Alberto Veskerio, rankas.

Žaidimo gale Leonas Kenedis su Džeku Krauzeriu susikauna su Chavjeru, kuris pats apsikrėtė „Veronikos“ virusu ir viruso padedamas gydė dukterį. Po paskutinio „boso“ nugalėjimo įmanomas scenarijus „Prieblandos nusileidimas“ (Darkness Falls), kuriame, peržaidžiant žaidimo pabaigą, pateikiamos Džeko Krauzerio mintys, iš kurių paaiškėja, kodėl Džekas susitiko su Albertu Veskeriu ir žaidime „Resident Evil 4“ tapo Leono priešininku.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. metacritic.com, tikrinta 2013 m. spalio 10 d.
  2. gamerankings.com, tikrinta 2013 m. spalio 10 d. Archyvuota kopija 2013-05-12 iš Wayback Machine projekto.
  3. vgchartz.com, tikrinta 2015 m. liepos 10 d.
  4. www.allgame.com Archyvuota kopija 2014-11-15 iš Wayback Machine projekto.
  5. www.ign.com
  6. Hatfield, Daemon. „Resident Evil: The Darkside Chronicles Preview“. IGN. Suarchyvuotas originalas 2009-03-16. Nuoroda tikrinta 2009-03-13.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]