Razorlight

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Razorlight
Biografija
KilmėLondonas, Jungtinė Karalystė
ŽanraiAlternative rock, Indie rock, Soft rock
Aktyvumo metai2002-dabar
Įrašų kompanijaMercury Records
Svetainėwww.razorlight.co.uk
Nariai
Johnny Borrell
Björn Ågren
Carl Dalemo
Andy Burrows

Razorlight - 2002 metais susikūrusi indie roko grupė. Ji geriausiai žinoma grupės narių gimtinėse Anglijoje ir Švedijoje, o topų viršūnes pasiekė 2006 metais su singlu „America“ ir albumu „Razorlight“.

Grupės istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pradžia[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Johnny Borrell grupės karjera prasidėjo, kai jaunas A&R talentų ieškotojas Justin Cross pastebėjo Borrell. Cross pasiūlė muzikantui padirbėti Liam Watson įrašų studijoje Toerag Studios. Čia ir buvo įrašyti pirmieji, jau Razorlight pasivadinusios grupės, kūriniai - „Rip It Up“, „Rock 'n' Roll Lies“ ir „In The City“.

Pagaliau grupė pasirašė kontraktą su garsia įrašų kompanija Mercury Records. Razorlight tapo populiari Londono muzikos scenoje. Dideli reikalavimai privertė grupę atlikti papildomų pasirodymų įskaitant ir koncertą Alexandra Palace, kuri talpina daugiau nei 7 000 žiūrovų.

Po sėkmingo debiutinio albumo „Up All Night“ pasirodymo 2004 metais, grupę paliko būgnininkas Christian Smith-Pancorvo, o jo vietą užėmė Andy Burrows.

„Up All Night“ buvo perleistas 2005 metų balandį, tik šįkart albumo sudėtyje buvo naujas singlas „Somewhere Else“.

2005 metų liepos mėnesį Razorlight pasirodė Live 8 koncertų serijos renginyje Hide Park, Londone. Deja, grupė atsisakė labdarai paaukoti papildomai uždirbtus pinigus.

Liepos mėnesį Razorlight apšildė Queen + Paul Rodgers. Koncertą stebėjo 60 000 žiūrovų. Gruodžio mėnesį Cardiff's Millennium Stalium grupė apšildė Oasis, o vėliau Colagne ir Paryžiuje apšildė The Rolling Stones.

Kalėdinio sezono metu grupė surengė pasirodymą Railway Inn, Vinčesteryje. Razorlight apšildė nauja Londono grupė Captain Phoenix, kurios lyderis yra Razorlight būgnininko Andy Burrows brolis.

2006 metų spalio ir lapkričio mėnesiais Razorlight surengė kol kas didžiausią savo koncertinį turą. O birželio 17 dieną apšildė Richard Ashcroft.

2006 metų lapkričio mėnesį grupės nariai buvo paguldyti į ligoninę po apsinuodijimo radioaktyviosiomis medžiagomis, kurių buvo aptikta grupės lėktuve.

2007 metais Razorlight buvo nominuota dviem BRIT Awards apdovanojimams – „Best British Band“ ir „Best Song“ („America“). Jie taip pat buvo nominuoti dviem NME Brit Awards apdovanojimams – „Best Band“ ir „Best Album“.

Razorlight grojo Reading and Leeds festivalyje 2007 metų rugpjūčio mėnesį.

2007 metais liepos mėnesį Razorlight koncertavo Live Earth renginyje Wembley Stalium, Londone.

2008 metais Razorlight ketino pasirodyti BBC Children in Need, bet šios galimybės teko atsisakyti, nes Johnny Borrell nusprendė pasaugoti savo balsą. Tačiau grupė paaukojo pinigų labdarai.

Up All Night[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2004 metų birželio 18 dieną išleistas debiutinis Razorlight albumas „Up All Night“ pasiekė trečią Jungtinės Karalystės albumų topo poziciją. Muzikos kritikų atsiliepimai buvo gana geri, nors kai kas grupę apkaltino fantazijos trūkumu ir neoriginalumu, bei idėjų skolinimusi iš The Strokes.

War Child[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Razorlight sukūrė dainą „Kirby‘s House“ War Child labdaros organizacijos albumui „Help!: A Day in the Life“.

Razorlight[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 metų kovo 30 dieną Razorlight atliko keletą antrojo albumo dainų viename iš Teenage Cancer Trust koncertų.

Savo antrąjį studijinį albumą „Razorlight“ grupė išleido 2006 metų liepos 17 dieną. Po savaitės albumas debiutavo pirmojoje Jungtinės Karalystės albumų topo pozicijoje. Antrasis albumas susilaukė skirtingų nuomonių – žurnalas „Q“ jį įvertino 5/5, o Pitchfork Media davė 2.8/10.

„Funeral Blues“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Norėdami paremti The Big Ask, Friends of the Earth klimato kompaniją Razorlight įrašė „Funeral Blues“. Daina buvo įrašyta The Premises, Rytų Londone esančioje pirmojoje Europoje saulės energiją naudojančioje įrašų studijoje.

Slipway Fires[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po daugybės mėnesių praleistų įrašinėjant naujus kūrinius, Razorlight grįžo su trečiuoju studijiniu albumu „Slipway Fires“. Albumas buvo išleistas 2008 metų lapkričio 3 dieną. Pirmasis albumo singlas „Wire to Wire“ išleistas spalio 10 dieną.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Topo pozicija Albumas
UK Singles Chart UK Download Chart Irish Singles Chart US Modern Rock.
2003 Rock ‘N’ Roll Lies 56 - - - Up All Night
Rip It Up 42 - - -
2004 Stumble and Fall 27 - - -
Golden Touch 9 3 - 32
Vice 18 - - -
Rip It Up (re-release) 20 - - -
2005 Somewhere Else 2 2 - 36
2006 In The Morning 3 5 - - Razorlight
America 1 1 6 -
Before I Fall to Pieces 17 17 37 -
2007 I Can't Stop This Feeling I've Got 44 - - -
Hold On 80 - - -
2008 Wire To Wire 5 - - - Slipway Fires
2009 Hostage Of Love - - - -


Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]