Raiden

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Raiden

Raiden

Kūrėjas Hideo Kojima
Įgarsintojai Quinton Flynn <br\> Kenyū Horiuchi
Dizaineriai Yoji Shinkawa
Pirmasis debiutas Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Paskutinis debiutas Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Kita informacija
Tikras vardas Jack
Pravardės Jack’as žudikas (angl. Jack the Ripper) <br\> Baltasis velnias (angl. White Devil) <br\> Gyvatė (angl. Snake)

Raiden – Metal Gear serijos kompiuterinio žaidimo Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty pagrindinis veikėjas ir antraeilis asmuo Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots žaidime. Pirmą kartą debiutavo 2001 m.

Žaidimuose Raiden kaip ir Solid Snake dažniausiai vaizduojamas slaptuoju agentu arba samdiniu, kurio prievolė vykdyti sunkias užduotys, žudyti žmones, naikinti įvairius ir pavojingus žmonijai prietaisus.

Raiden portretas buvo sukurtas pagal filmo „Titanikas“ pagrindinį veikėją Jack, kurį 1997 m. suvaidino Leonardo DiCaprio. Įdomu, kad Raiden tikrasis vardas žaidime irgi Jack, o jo merginos – Rose. Dizaineris Yoji Shinkawa šiam veikėjui suteikė jauno, nepatyrusio, tačiau patrauklaus vyro įvaizdį, norėjo parodyti agento Snake patirties pranašumus.

Žinoma, kad vaikystėje Jack buvo „Karinių berniukų“ vieneto lyderis, jis buvo priverstas kariauti liberalų pilietiniame kare… Kare jis gavo baltojo velnio (angl. White Devil) ir Jack’o žudiko (angl. Jack the Ripper) pravardes.

Vaidmuo[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty žaidime Raiden yra elitinis agentas, kuriam tenka surasti teroristų pagrobtą JAV prezidentą, Big Shell bazėje. Atvykęs į bazę, jis susitinka su sąjungininkais – leitenantu Iroquois Pliskin (Solid Snake) ir sprogmenų specialistu Peter Stillman. Vėliau Stillman'ą ir prezidentą nužudo teroristai, Raiden sužino, kad jis pagrindinio teroristo Solidus Snake sūnus… Dar vėliau Raiden nugali savo tėvą ant Džordžo Vašingtono memorialo stogo ir kartu su Snake iškeliauja savo keliais…

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots dalyje Raiden yra laisvas samdinys, kurio užduotis surasti Big Boss teroristo kūną. Ieškodamas legendinio teroristo, jis susitinka su pavojingu samdiniu Vamp… Raiden ir Vamp kaunasi lygiavertėje kovoje ir Vamp nugali, stipriai sužeidęs Raiden. Išsigydęs rytų Euoropoje, Raiden padeda Old Snake kautis su teroristu Liquid Ocelot. Po visų kovų, pas sveiką Raiden ateina jo mergina Rose, jie susitaiko ir laimingai gyvena…

Kiti žaidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Raiden dar galima pamatyti įvairiuose veiksmo žaidimuose:

  • Super Smash Bros Brawl

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]