REN Lietuva

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
REN Lietuva
Renlietuvalogo.png
Šalis Lietuva Rusija
Transliavimo
pradžia
2013 m.
Šūkis Tavo gyvenimo skonis
Seserinis
kanalas (-ai)
NTV Mir Lietuva PBK PBMK

REN Lietuva, REN TV Lietuva – televizijos kanalas, rodantis REN TV programą. Įkurtas 2013 m. rugsėjį. Transliuotojas – „Baltic Media Aliance“. Televizijos kanalo REN TV versija Baltijos šalims pradėta transliuoti 2005 metų rugsėjo mėnesį.[1]

Populiariausios REN TV Baltija programos temos – gandai apie Rusijos estrados žvaigždes, milijonierius bei politikus, kriminalinės istorijos ir detektyvai, neįtikėtini istoriniai faktai, mistika, NSO paslaptys bei pasaulio pabaigos scenarijai. Rodomi nuotykiniai, įtempto siužeto filmai, romantinės komedijos.

Skandalas dėl skandalingos laidos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išanalizavus nepriklausomų ekspertų bei Žurnalistų etikos inspektoriaus išvadas, buvo nuspręsta, kad televizijos programos „Ren TV“ Rusijoje sukurtoje laidoje „Paklydimo teritorija“ 2014 m. lapkričio 19 d. paskelbta informacija atitinka Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 3 punkte numatytus kriterijus ir yra draudžiama skelbti visuomenės informavimo priemonėse. Laidoje buvo tendencingai ir šališkai skleidžiama informacija apie pastarojo meto įvykius Ukrainoje, kurstomas karas ir neapykanta ukrainiečiams ir teisėtai Ukrainos valdžiai, Ukrainos suverenumą ir vientisumą remiančioms ES ir NATO valstybėms.

Vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu komisija nusprendė įpareigoti televizijos programų retransliuotojus, skleidžiančius televizijos programą „Ren TV“ Lietuvos Respublikoje, laikinai, 3 mėnesiams nuo šio sprendimo įsigaliojimo dienos, sustabdyti programų iš ne Europos Sąjungos valstybių narių, Europos ekonominės erdvės valstybių ir kitų Europos Tarybos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių Europos valstybių, sudarančių televizijos programą „Ren TV“, retransliavimą Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]