Pirmasis burtininkų karas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Pirmasis Karas)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Pirmasis Burtininkų Karas vyko nuo 1970 m. iki 1981 m. Hario Poterio knygose. Jame, dvi burės, Fenikso brolija ir Mirties valgytojai su Voldemortu. Voldemorto pusė kovėsi dėl šlovės ir galios ir Fenikso brolija - kad sustabdytų blogasias jėgas.

Konfliktas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viskas prasidėjo, kai Voldemortas susirinko armiją Mirties valgytojų. Turėdamas armiją, Voldemortas planavo užimti Magijos ministeriją. Mirties valgytojai pradėjo žudyti nekaltus Žiobarus ir burtininkus. Albas Dumbldoras, numatęs šias problemas, sukūrė Fenikso broliją, kad sustabdytų Mirties valgytojų puolimus ir nekaltų žmonių žudymus. Kai ministerija parodė, kad pasiduos negreitai, Mirties valgytojai padidino savo pastangas ir puolė daugiau žmonių, kaip Bounz šeima. Gideonas ir Fabijonas Pruitai, ištikimi Brolijos nariai, buvo užpulti Mirties valgytojų gaujos, vedami Antonino Dolohovo, bet kovėsi narsiai, tačiau buvo nužudyti. Dar dingo Auroras Karadokas Dirbornas, kuris buvo svarbus Brolijos narys. Makkinonų šeima buvo išžudyta Mirties valgytojų. Bendžis Fenvikas buvo suluošintas iki mirties.

Voldemortas susirinko Didžiosios Britanijos milžinų gaują. Brolijos aurorai bandė išnaikinti milžinus. Daug milžinų buvo išžudyta, jie pasidavė ir pabėgo slėptis.

Po milžinų nugalėjimo, Mirties valgytojai ir Brolija toliau kovojo. Mirties valgytojai, kaip Evanas Rouzeris ir Vilkas buvo nužudyti aurorų. Brolijos nariai, kaip Dino Tomo tėvas, stojo narsiai į kovą ir buvo nužudyti. Mirties valgytojas Regulas Blekas bandė sunaikinti Voldemorto horokrusą, bet buvo nužudytas žemesniųjų formų.

Karas Baigiasi[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1981 metais, Lilė ir Džeimsas nujautė, kad kažkas iš jų draugų dirba Voldemorto pusėje. Albas Dumbldoras užbūrė namą kuriame jie gyveno ir patarė susirasti paslapties saugotoją. Sirijus buvo pasirinktas paslapties saugotoju. Sirijus, pamanęs, kad Voldemortas suseks jį ir perdavė darbą Piteriui Trumpuliui. Bet šis, būdamas tikruoju išdaviku, išdavė Lilę ir Džeimsą Voldemortui. Voldemortas atvyko į jų namus ir nužudė abu tėvus. Kai atsisuko nužudyti jų sūnų Harį, jo kerai atsisuko prieš jį ir Voldemortas buvo (beveik) nugalėtas.

Dar vienas įvykis įvyko prieš Pirmam karui pasibaigiant. Aurorai Frenkas ir Alisija Nevėkšlos buvo užpulti Belatriks Lenstreindž, Rudolfo Lenstreindž, Rabastano Lenstreindž ir Barčio Susitraukėlio jaunesniojo. Šie Mirties valgytojai kankino aurorus Nukryžiavimo kerais beveik iki mirties. Jie abu buvo išgelbėti, bet liko išprotėję. Vėliau, kai kurie Mirties valgytojai, kaip Augustas Rukvudas, Belatriks Lenstreindž ir Bartis Susitraukėlis, jaunesnysis, buvo suimti ir pasodinti Azkabane. Šie įvykiai baigė Pirmajį Burtininkų karą.