Pirates of the Sea

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Pirates of the Sea
Biografija
Kilmė Latvija
ŽanraiPopmuzika
Eurodance
Aktyvumo metai2008
Nariai
Roberto Meloni
Aleksandra Kurusova
Janis Vaišlia

Pirates of the Sea – muzikos grupė, kuri atstovavo Latvijai 2008 m. Eurovizijos dainų konkurse Belgrade su daina „Wolves of the Sea“. Grupę sudaro Latvijoje gyvenantis italų dainininkas Roberto Meloni, moderniojo šokio šokėja Aleksandra Kurusova, taip pat televizijos ir radijo laidų vedėjas Janis Vaišlia. Roberto Meloni 2007 m. jau atstovavo Latvijai Eurovizijoje su grupe Bonaparti.lv.

Dainą „Wolves of the Sea“ sukūrė švedų autoriai Jonas Liberg, Johan Sahlen, Claes Andreasson ir Torbjorn Wassenius. Pirates of the Sea su savo daina pirmiausia žiuri vertinimu pakliuvo tarp 20 Eirodziesmos pusfinalininkų. 2008 m. vasario 2 d., Pirates of the Sea startavo I pusfinalyje ir gavo daugiausia televizijos žiūrovų balsų iš abiejų pusfinalių, surinkdami 12010 balsus. Tačiau žiuri vertinimu grupė savo pusfinalyje užėmė 9-tą vietą iš 10.

Pirates of the Sea kovo 1 d. nugalėjo ir Nacionalinės atrankos finale Ventspilyje, surinkdami 29 228 balsus ir aplenkdami Aishą ir Andrį Ėrglį. Gegužės 22 d. Pirates of the Sea sėkmingai pasirodė Eurovizijos dainų konkurso II pusfinalyje ir pateko į finalą. Finale daugiausia taškų gavo iš Airijos (12) ir užėmė 12-tą vietą.