Peterbald

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Peterbaldų vada

Peterbaldai arba Peterburgo sfinksai yra Rusijos bekailių kačių veislė. Jie išvesti Sankt Peterburge, kryžminant Dono sfinksų ir orientalų veisles. Tai grakščios orientalų katės, beplaukės dėl Kanados ir Dono sfinksų genų.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Peterbaldai dar žinomi kaip Peterburgo sfinksai ir beplaukiai orientalai. Pirmoji peterbaldų veisėja buvo Olga Mironova. Peterbaldai yra viena iš jauniausių kačių veislių. Pirmasis Peterbaldų veislės atstovas gimė 1994 metais.

Veislė yra pripažįstama šių kačių asociacijų: CFA, TICA, WCF ir FIFE.

Aprašymas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Peterbald veislės katės panašios į orientalų veislės kates – grakštus, cilindriškas ir tvirtas, gerai kaulėtas kūnas. Liesa ir raumeninga katė turi dideles šikšnosparnio tipo ausis. Galva ilga ir smaili, aukšti skruostikauliai, plokščia kaukolė ir beveik tiesus profilis. Kojos yra ilgos ir plonos, uodega plona ir smaili. Nepaisant to, kad šios veislės katės yra plikos, Peterbaldai turi labai minkštą poplaukį, atrodantį kaip oda. Stipresnis plaukas gali būti ant ausų, snukio, uodegos ir kojų. Peterbaldo veislės katės turi labai smulkiai raukšlėtą kūną, kurį palietus jaučiama stipri šiluma. Galimos visos spalvos, išskyrus dūminę ir šešėlinę, kurioms reikalingas kailis. Spalva priklauso nuo odos pigmento. Akių spalva dažniausiai yra žaliai auksinės spalvos, tačiau baltos ir taškuotos Peterbald veislės katės gali turėti mėlynos spalvos akis.