Painkiller (žaidimas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Painkiller
Kūrėjas People Can Fly
Leidėjas DreamCatcher Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2004 m.
Žanras (-ai) Pirmojo asmens šaudyklė
Režimas Vieno žaidėjo (ir daugelio žaidėjų)
Reitingai M (suaugusiems)
Platforma Windows, Xbox
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Reikalavimai 256 MB RAM; 1.5 GHz proc.; vaizdo plokštė 64 MB; DirectX 8.1
Platinimas {{{media}}}
Licencija Komercinė
Pirmtakas -
Kitos dalys Painkiller: Battle Out of Hell, Painkiller: Overdose
Oficialus žaidimo puslapis

Painkiller - AK pirmojo asmens šaudyklė, išleista 2004 m. balandžio 12 d. Ją išleido DreamCatcher Interactive, sukūrė lenkų žaidimų studija People Can Fly. Žaidimo stilius panašus į Doom ir Serious Sam žaidimų serijas. Žaidimas pasižymi baugia atmosfera ir gausybe veiksmo. Žaidėjui tenka naikinti monstrus įvairiose keistose vietose, pavyzdžiui, apleistoje psichiatrinėje. Naudojo Havok 2.0 žaidimo variklį. Pagrindinis veikėjas - Daniel Garner, kurį įgarsino Cam Clarke.

Tęsiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dėl pirmosios dalies sėkmės žaidimas susilaukė tęsinių ir persikėlė į konsoles. 2006 m. išleistas Xbox variantas, kur vadinosi Painkiller: Hell Wars. Buvo planuota išleisti Painkiller ir PlayStation 3 konsolei, tačiau vėliau planai buvo atšaukti.

2004 metais išleista antra dalis Painkiller: Battle Out of Hell. Šioje dalyje atsirado du nauji ginklai ir 10 kambarių. Metacritic reitingas - 75 %.

2007 metais išleista trečia dalis Painkiller: Overdose. Trečioje dalyje tenka žaisti jau už kitą veikėją, tačiau gameplay stiliaus tai nekeičia. Metacritic reitingas - 65 %.

2012 metais išleistas perdarytas žaidimas Painkiller Hell & Damnation - tai originaliojo žaidimo perdarymas ant Unreal 3 variklio. Metacritic reitingas - 65 %.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Official websites
Unofficial websites
Related websites