Pagrobimas 3

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Pagrobimas 3“

Pavadinimasangl. „Taken 3“
Kilmės šalisPrancūzija
RežisieriusOlivier Megaton
Prodiuseris (-iai)Luc Besson
Scenaristas (-ai)Luc Besson
Robert Mark Kamen
VaidinaLiam Neeson
Maggie Grace
Famke Janssen
Forest Whitaker ir kt.
Metai2015
ŽanrasVeiksmo, trileris
Trukmė109 min.
Kalbaanglų, rusų
PlatintojasEuropaCorp
20th Century Fox
Biudžetas48 mln. USD
IMDb įrašas

Pagrobimas 3 (angl. Taken 3, stilizuotai TAK3N, pranc. L'Enlèvement 3) – prancūzų 2015 m. veiksmo trileris. Pagrindiniame vaidmenyje – Liam Neeson. Filmą režisavo Olivier Megaton, prodiusavo Luc Besson. Filme pasakojama apie buvusį CŽV agentą, kuris neteisingai įtariamas savo žmonos nužudymu ir turi surasti tikruosius žmogžudystės kaltininkus.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmą sukūrė prodiuserio ir scenaristo Luc Besson kompanija „EuropaCorp“, kartu su „Canal+“, „M6 Films“ ir „Cine+“. Tai yra filmų „Pagrobimas“ ir „Pagrobimas 2“ tęsinys. Pagrindinius filmo vaidmenis atliko aktoriai Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen ir Forest Whitaker. Filmo premjera įvyko 2014 m. gruodžio 16 d. Berlyne. Teatrinis filmo pristatymas įvyko 2015 m. sausio mėnesį (JAV − sausio 9 d.). Filmas buvo komerciškai sėkmingas. Jo biudžetas siekė 48 mln. JAV dolerių, pasaulio kino teatruose jis surinko per 267 mln. JAV dolerių pajamų po apie mėnesio rodymo.[1] Filmas daugiausiai kritikų buvo įvertintas neigiamai. Pagal metacritic.com suvestinę kritikų įvertinimo vidurkis − 26 balai iš 100.[2] Pasak filmo kūrėjų, tai yra paskutinė trilogijos apie buvusio CŽV agento Brajano Milso nuotykius dalis.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Los Andželas. CŽV agentas Brajanas Milsas (akt. Liam Neeson) gyvena rūpindamasis dukterimi Kim (akt. Maggie Grace) ir su juo išsiskyrusia žmona Lenora (akt. Famke Janssen). Jo žmona nelabai sutaria su savo antruoju vyru Stiuartu (akt. Dougray Scott). Vieną vakarą Stiuartas užeina pas Milsą į namus ir paprašo nesusitikinėti su Lenora. Kitą dieną grįždamas namo Milsas gauna žinutę iš buvusios žmonos, kad ji užeis į jo namus su prašymu nupirkti ta proga kepinių. Brajanas užsuka į parduotuvę ir grįžęs į savo namus randa žmoną nužudytą. Tuo metu įsiveržia policininkai, kurie bando suimti Brajaną. Brajanas nuo jų išsivaduoja ir pabėga. Jam tenka slapstytis nuo detektyvo Frenko (akt. Forest Whitaker) ir policijos, apsaugoti nėščią dukrą Kim nuo galimo pasikėsinimo ir kartu surasti tikrąjį buvusios žmonos žudiką.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]