Pagrobimas 2

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Pagrobimas 2“

Pavadinimasangl. „Taken 2“
Kilmės šalisPrancūzija
RežisieriusOlivier Megaton
Prodiuseris (-iai)Luc Besson
Scenaristas (-ai)Luc Besson
Robert Mark Kamen
VaidinaLiam Neeson
Maggie Grace
Famke Janssen ir kt.
Metai2012
ŽanrasVeiksmo, trileris
Trukmė91 min.
Kalbaanglų, albanų
PlatintojasEuropaCorp
20th Century Fox
Biudžetas45 mln. USD
IMDb įrašas

Pagrobimas 2 (angl. Taken 2, pranc. L'Enlèvement 2) – prancūzų 2012 m. veiksmo trileris. Pagrindiniame vaidmenyje – Liam Neeson. Filmą režisavo Olivier Megaton, prodiusavo Luc Besson. Filme pasakojama apie buvusį CŽV agentą, kuris turi išgelbėti savo šeimą nuo albanų nusikaltėlių keršto Stambulo mieste.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmą sukūrė prodiuserio ir scenaristo Luc Besson kompanija „EuropaCorp“, kartu su „M6 Films“, „Grive Prods“. Tai yra 2008 m. filmo „Pagrobimas“ tęsinys. Pagrindinius filmo vaidmenis atliko tie patys aktoriai: Liam Neeson, Maggie Grace ir Famke Janssen. Filmavimo vietos: Los Andželas ir Stambulas. Tarptautinė filmo premjera įvyko 2012 m. spalio 3 d. Tarptautinis filmo pavadinimas anglų kalba − „Taken 2“. Filmas buvo komerciškai sėkmingas. Jo biudžetas siekė 45 mln. JAV dolerių, pasaulio kino teatruose jis surinko per 371 mln. JAV dolerių pajamų. Pamatę filmo komercinius rodiklius scenarijaus autoriai Luc Besson ir Robert Mark Kamen prabilo apie trečiąją buvusio CŽV agento šeimos nuotykių dalį „Pagrobimas 3“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Los Andželas. CŽV agentas Brajanas Milsas (akt. Liam Neeson) toliau rūpinasi savo dukterimi Kim (akt. Maggie Grace) ir su juo išsiskyrusia žmona Lenora (akt. Famke Janssen). Jis neprarado buvusių agento įgudžių ir sugeba susekti dukrą pagal jos mobiliojo telefono GPS imtuvą. Lenoros gyvenimas su kitu sutuoktiniu nesiseka, ji galvoja išsiskirti. Po vieno susipykimo sutuoktinis atšaukė Lenoros ir Kim suplanuotas keliones. Brajanas pasiūlo atvykti į Stambulą, kuriame jis pats gavo trumpalaikį asmeninės apsaugos darbą.

Tuo tarpu Albanijos Topojės kaime palaidojami Brajano ankstesniame filme „Pagrobimas“ nužudytieji albanų nusikaltėliai. Svarbiausio jų, Marko, tėvas Muradas (akt. Rade Šerbedžija) prisiekia atkeršyti už sūnaus mirtį. Jis priverčia buvusį Brajano bendradarbį Paryžiuje išduoti jo vardą. Muradas sugeba nusipirkti informaciją iš kurios sužino, kad Brajano paskutinė misija yra Stambule. Albanų nusikaltėliai susisiekia su savo draugais Stambule ir paruošia Brajano ir jo šeimos pagrobimo planą. Šeima susitinka viešbutyje po Brajano darbo ir tikisi kartu praleisti likusią dieną atostogų. Kitos dienos rytą, paskutinę minutę, Brajano duktė Kim Mils apsigalvoja neiti su buvusia sutuoktinių pora ir nepapuola į albanų nusikaltėlių paspęstus spąstus ...