Pagalbos aptarimas:Kas nėra Vikipedija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Įtraukti:
Vikipedija nėra citatų rinkinys.
Ir prirašant nuorodą į Vikicitatas...
Taip pat kažkas išsibarstę apie 10 punktą...

Vikipedija nėra vadovėlis[redaguoti vikitekstą]

15-os taisyklės nelabai pas mus laikomasi. Mačiau tikrai daug straipsnių su patarimais ką daryti vienu ar kitu atveju. Būtų pusė bėdos, jei tie patarimai būtų tinkamiau suformuluoti („...šiuo atveju medikai pataria elgtis taip ir taip1, 2“), tačiau dažniausiai to nebūna – patarimai duodami tiesiogiai. Dauguma mano pastebėtų buvo iš medicinos ir kažkiek iš seksologijos srities, galbūt yra ir kitur, tik nekrito į akis. Kviečiu visus naudotojus atidžiau žiūrėti į tokius dalykus ir juos aptikus pašalinti ar bent jau perfrazuoti konkrečiai įvardijant patarimo autorius ir įdedant šaltinius. --Nomad 03:59, 2007 Liepos 7 (EEST)

Protegavimas[redaguoti vikitekstą]

Reiktų užakcentuoti, kad Vikipedija neturi proteguoti jokių organizacijų užtai, kad jos skleidžia tariamai geras idėjas, pagrįstos savanoriškumu, atviros informacijos ar kitais principais. Nes netgi kai kuriems ltwiki administratoriams pastebėjau nėra aišku, kad wikipedija nėra terpė kažkokių projektų reklamai, motyvuojant kad jų idėja panaši su wikipedijos, kad tai šalies/žmonijos ateitis, ar kad atsvara popkultūrai ir komercijai. * Hugo ¿díme? 16:08, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Tikra teisybė. --Nomad 16:10, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Aš nepalaikyčiau neobjektyvaus atmetimo straipsnių apie organizacijas ar iniciatyvas kurios yra potencialūs Vikipedijos konkurentai. Straipsnis turi būti vertinamas nešališkai, į tokius dalykus neatsižvelgiant. Bet jei iniciatyva tiesiog kol kas per mažai žinoma, tada kitas dalykas. AudriusA 11:23, 14 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]