Pagalbos aptarimas:Kaip redaguoti puslapį

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau dvi temas padiskutavimui:

Interwiki nuorodos viduryje teksto[redaguoti vikitekstą]

Kadangi paskutiniu metu labai padaugėjo interwiki nuorodų viduryje teksto (pvz "kūryba (angl. en:Creativity" ar pan), siūlau griežtai susitarti, ar tai yra toleruojama, ar visgi tokias nuorodas reiktų naudoti tik "Nuorodų" skyrelyje (jei tinka kaip šaltinis, bet ne tiesioginis straipsnio pavadinimo vertimas, kuris realizuojamas paprastomis interwiki nuoprodomis). Aš pasisakyčiau už variantą, kad tokios nuorodos naudojamos rtik nuorodų skyrelyje ir niekada viduryje teksto (tekste nuorodos tik į lietuviškus straipsnius).Knutux 10:26, 4 Bir 2005 (EEST)

Išorinės nuorodos[redaguoti vikitekstą]

Skyrelys ==Nuorodos== kai kur smarkiai perkraunamas. Taigi, siųlau įvesti taisyklę - jei yra iki 3 nuorodų, tai jei nuorodos į temą, tai gali likti be rimtesnės argumentacijos, tačiau jei nuorodų daugiau, reiktų rimtai argumentuoti kuo ta nuoroda papildo straipsnį, o tas nuorodas, kur argumentacija silpna, išmesti, tokiu būdu paliekant tik iki 3-4 nuorodų arba jei daugiau, tai tik labai svarbias. Kas už, prieš, pasiūlymai? Knutux 10:26, 4 Bir 2005 (EEST)

sąvokų skaidymas nuorodomis[redaguoti vikitekstą]

Gal vertėtų nusistatyti, kad tekste esančių sąvokų nuorodomis neskaidome, pvz., turėtų būti [[Lietuvos istorija]], o ne [[Lietuva|Lietuvos]] [[istorija]], [[Tapybos technika]], o ne [[Tapyba|tapybos]] [[technika]]. Kadangi tekste viena šalia kitos esančios dvi nuorodos atrodo kaip vientisa nuoroda, tai toks nuorodų pateikimas šiek tiek klaidina, pvz., pamatęs nuorodą į Lietuvos istorija tikiesi plačiau sužinoti apie Lietuvos istoriją, tuo tarpu papuoli į straipsnį apie Lietuvą arba straipsnį apie istoriją. --Dirgela 10:13, 19 Spalio 2005 (EEST)

Pilnai sutinku, nuorodų ištraukimas iš konteksto (vidurio pavadinimo ar daugiažodžių savokų) yra painus ir vengtinas. knutux 11:45, 19 Spalio 2005 (EEST)

Naudingesnė redagavimo įrankių juosta[redaguoti vikitekstą]

   Šiame aptarimo puslapyje buvo diskutuojama.
Diskusija pradėta 2011 m. 5 mėn. 25 d. Informavimas apie diskusija baigtas 2011 m. 06 mėn. 22 d.

Diskusijai pasibaigus šį šabloną pakeiskite į šabloną: {{diskusija|2011/5/25|yyyy/mm/dd}}

Naudingesnė redagavimo įrankių juosta atsirado kartu su vektorine išvaizda. Šiuo metu šį įrankių juosta yra standartinė visiems neregistruotiems naudotojams. Naudingesnė įrankių juosta dabar veikia ne tiktai vektorinėje išvaizdoje bet ir kitose registruotų naudotojų pasirinktos išvaizdose. Iš karto šioje įrankių juostoje nebuvo nestandartinių įrankių, kurie buvo įtraukti į senąją redagavimo įrankių juostą, todėl jos naudojimo dalis registruotų naudotojų atsisakė susigrąžindami senąją redagavimo įrankių juostą. Ne per seniausiai naudingesnė redagavimo įrankių juostą papildžiau tuo funkcionalumu, kurio joje standartiškai nebuvo, bet buvo senojoje įrankių juostoje, todėl siūlyčiau pabandyti šią naująją įrankių juostą. Kad įjungti naudingesnė redagavimo įrankių juosta reikia pereiti į nustatymus ir pasirinkti „Įjungti naudingesnę įrankių juostą“. Tiesa aš taip pat naudoju ir įjungtą „Įjungti dialogus įterpti nuorodas, lenteles ir daugiau“, kurį įjungus nuorodos įterpimui atsiranda iššokantis langelis ir atskirai yra įvedama straipsnio pavadinimas ir rodomas tekstas. Ši priemonė mano supratimu yra patogi nes iš karto parodo ar straipsnis į kurį daroma nuoroda yra vikipedijoje, o taip pat leidžia pasirinkti straipsnio pavadinimą iš sąrašo automatiškai išrinkto pagal jau įvesto straipsnio pavadinimo pradžią. Taip pat ši naujoji įrankių juosta yra papildyta įvairių šablonų įterpimo galimybėmis. Apie tai trumpai parašiau šioje pagalboje. Jei dar reikėtų šią naująją įrankių juostą dar praplėsti kuriomis nors galimybėmis laukiu pasiūlymų. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 17:27, 25 gegužės 2011 (EEST) [atsakyti]