Pagalba:Trumpas vadovas/Principai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pagalbos turinysPagalba:Turinys
Pagalbos turinys
Pagalbos turinys
Sveiki   Principai   Redagavimas   Formatavimas   Struktūra   Naujas straipsnis   Aptarimas   Pabaiga!    

Visos Vikipedija taisyklės ir gairės susiveda į penkiais stulpais vadinamus pamatinius principus.

Vikipedija yra enciklopedija. Pateikdami esamas žinias mes stengiamės laikytis enciklopedinio rašymo stiliaus. Visi faktai privalo būti patikrinami ir kiek galima tikslesni. Vikipedija neskirta išreikšti asmeninei nuomonei ar požiūriams. Vandalizmai yra nedelsiant trinami, tačiau konstruktyvūs pakeitimai visada laukiami.
Vikipedija yra neutralaus požiūrio. Mes stengiamės išlikti neutralūs. Nerašykite remdamiesi savo išankstiniais nusistatymais, esant reikalui pateikite kelias skirtingas nuomones nesuteikdami pirmenybės nei vienai. Remkitės patikimais ir patikrinamais šaltiniais, ypač kontraversiškose temose.
Vikipedija yra laisvo turinio enciklopedija, kurią redaguoti gali kiekvienas. Vikipedijos turiniui taikoma Creative Commons Attribution/Share-Alike licencija. Kiekvienas Jūsų pridėtas straipsnis gali būti ir bus negailestingai redaguojamas kitų bendruomenės narių. Neįkėlinėkite autorinėmis teisėmis apsaugotos medžiagos.
Vikipedijoje yra etiketo taisyklių: gerbk kitus bendruomenės narius, būk mandagus, į kitus žiūrėk geranoriškai. Rask konsensusą, venk redagavimo karų. Vikipedija yra hobis, ne darbas ar prievolė.
Vikipedija nėra biurokratiška, besąlygiškai turi būti laikomasi tik penkių bendrųjų čia aprašytų principų. Būk drąsus rašydamas, pervadindamas ir keisdamas straipsnius, kadangi tobulumo nereikalaujama. Nebijok, kad gali viską sujaukti. Išsaugomos visos ankstesnės straipsnių versijos, todėl nėra jokio būdo, kuriuo galėtum netyčia kažką sugadinti. Tik atsimink – kad ir ką rašytum, tai išliks ateičiai.
Toliau: Redagavimas