Nine Inch Nails

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Nine Inch Nails koncerto metu

Nine Inch Nails (sutrumpintai NIN, spausdinama NIИ) yra industrinio roko projektas iš JAV, Klivlendo, Ohajo valstijos, įkurtas Trento Reznoro (Trent Reznor) 1988 metais. Vokalistas, prodiuseris, multi - instrumentalistas Trent Reznor yra vienintelis nuolatinis Nine Inch Nails narys, atsakantis už NIN muzikinius sprendimus. Grupės muzika atitinka daugelį žanrų. Gyvo garso koncertuose su NIN kartu groja ir kiti muzikantai. Pasirodymuose dažnai naudojami vizualiniai efektai (šviesų šou).

Etimologija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Reznoras apie Nine Inch Nails pavadinimą:

„Nežinau, ar jums kada teko galvoti grupių pavadinimus, bet dažniausiai turi vieną vardą, kuris atrodo tikrai geras, o kitą dieną paprasčiausiai kvailas. Buvau sugalvojęs apie 200 tokių pavadinimų. Nine Inch Nails išlaikė dviejų savaičių testą, atrodė gerai vizualiai, ir jį buvo galima lengvai sutrumpinti. Vardas neturi literatūrinės reikšmės, skamba truputį bauginančiai. Kietai ir vyriškai. Tai keiksmažodis, bandantis tapti grupės pavadinimu.“

Nine Inch Nails logotipo (raidės „NIN“ (su apversta antrąja „N“), atrodantis panašiai į „NIИ“) atsiradimą lėmė Tibor Kalman apipavidalinimas Talking Heads albumui Remain in Light.

Žanras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN skambesys įvairiai apibūdinamas – kaip alternatyva, elektronika, heavy metal, rock arba dažniausiai tiesiog industrial ar industrial rock. Atkeipdamas dėmesį, kad jo muzika kategorizuojama kaip industrial, Reznoras 1994 metais Axcess Magazine žurnalui sakė:

„Kas iš tikrųjų vadinosi industrine muzika, buvo prieš 20 metų groję Throbbing Gristle ir Test Dept. Mūsų muzika tikrai mažai susijusi su tuo, ką jie grojo, kita vertus, tiek mano muzikoje, tiek jų – toks pat triukšmas. Aš dirbu pop dainos struktūros kontekste, ko nedarė šios grupės. Ir dėl to, kad kažkas nepasiūlė naujo pavadinimo, kuris skirtų tuos beveik nesusijusius žanrus, industrial pavadinimas erzina visus old school fanus. Tiesiog, sakyčiau, kad truputį pasiskolinau kažko iš tam tikrų stilių ir grupių kaip paminėtosios.“

NIN dainos priklauso gausybei žanrų: „The Perfect Drug“ jaučiamas drum and bass, „Down in It“ paveiktas ankstesnio singlo Skinny Puppy, „Happiness in Slavery“ užpildytas industrial metal skambesiu su Ministry tonu, „The Frail“ tiesiog melancholiška pianino melodija ir didžioji dalis dainų iš „Pretty Hate Machine“ galėtų būti priskirta dark elektronic pop stiliui.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nine Inch Nails egzistuoja jau 20 metų, grupė suprodiusavo aštuonis išbaigtus albumus: Pretty Hate Machine, The Downward Spiral, The Fragile, With Teeth, tarp kurių išleidimo vidutiniškai praeidavo po 5 metus, ir pastaraisiais metais pasirodę trys darbai - Year Zero, instrumentinis Ghosts I-IV bei The Slip. Įtraukiant svarbų singlų albumą Broken EP, NIN svarbiausi darbai yra šie:


Akivaizdžiai reti albumų pasirodymai nepateisina NIN darbo apimties, kai diskografijoje pagrinde gausiai įtraukti antraeilio svarbumo darbai, jų tarpe remiksų albumai, singlai su išplėstomis b - side kolekcijomis ir dokumentine medžiaga iš turų. Tikriausiai kiekvienas pirmaeilis darbas yra traktuojamas kaip pagrindas besitęsiančios eros, kurioje antraeiliai albumai labai svarbūs tam, kad visiškai suprastumėm artisto sumanymus. Tuo labiau, kai NIN pasisavino halo numbers, priskirdami numerį kiekvienam darbui, neatsižvelgiant į formatą. Ši skaičiuojamoji sistema numanomai kalba, kad kiekvienas NIN išleistas darbas, nuo albumų iki singlų, yra tolygiai vienoda dalis viso NIN katalogo.

Be oficialių išleidimų, NIN prisidėjo prie įvairių garsinių takelių ir remiksų.

Pretty Hate Machine[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN debiutinis albumas Pretty Hate Machine (1989) daugiausiai susideda iš demo versijų įrašų (vėliau išleistų neoficialiai kaip Purest Feeling). Taip pat tai buvo pirmasis NIN bendradarbiavimas su prodiuseriu Mark „Flood“ Ellis. Albumas tapo trigubai platininis Amerikoje ir pristatė singlus „Head Like a Hole“, „Down in It“ ir „Sin“. Visiems trims singlams buvo sukurti vaizdo klipai, bet „Sin“ videoklipas nebuvo išleistas iki 1997 metų, kol nepasirodė kartu su „Closure“.

Už gerus atsiliepimus apie Pretty Hate Machine Trentas Reznoras dėkingas britų siaubo/fantastikos rašytojui Clive Barker už tai, kad įkvėpė albumui jaudinantį garsą. Nuo rugpjūčio 19 d. (2005) albumo autorinės teisės buvo paduotos TVT records aukcionui. Tai buvo labai didelio komplekto dalis, kur įtrauktos teisės į Televizijos geriausių dainų kompiliacijas ir Mortal Kombat garsinius takelius. Pridedant, kad didžiausią kainą siūlantis asmuo galės gauti procentų dalį nuo Nine Inch Nails pardavimų, įskaitant ir kitus su TVT susijusius išleidimus Broken, Fixed, The Downward Spiral ir Further Down the Spiral. Rykodisc firma, kuri nelaimėjo aukciono, bet gavo teises iš Prudential, perleido Pretty Hate Machine albumą lapkričio 22 d. 2005 m. Rykodisc norėjo išleisti albumo pataisytą versiją, panašią į The Downward spiral pataisymą, tačiau Reznoras nenorėjo prodiusuoti albumo veltui. Rykodisc taip pat perleido Pretty Hate Machine 12“ plokštelėje, kaip ir singlą Head Like a Hole sausio 31 d. 2006 metais.

Broken[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN antras vienas didesnių darbų tapo Broken (1992), pailgintos trukmės albumas iš šešių dainų ir dviejų bonus takelių. Originaliai išleistas sulankstomu formatu. Jame šeši takeliai pagrindiniame diske ir pridėtinis „trijų colių“ mini CD su likusiais bonus takeliais. Po to kai Trentas Reznoras pamatė, kad kažkurios muzikos parduotuvės išėmė mini CD ir pardavė jį atskirai, mini CD buvo išleistas kaip vienas CD be bonus dainų („paslėptų“ takelių 98 ir 99). Daina „Wish“, kurios klipą režisavo Peter ‚Sleazy‘ Christopherson iš Coil, laimėjo Grammy geriausios metalo dainos kategorijoje. Jon Reiss režisavo Happiness in Slavery, kuris buvo beveik visur uždraustas dėl savo vaizdinio turinio. Klipe vaidina aktorius Bob Flanagan, kuris pats save prisiriša prie mašinos, iš pradžių patenkinančios jį, vėliau žalojančios ir galiausiai nužudančios. „Pinion“ vaizdo klipas du kartus pasirodė MTV kanale, kol jo neuždraudė rodyti dėl užgaulaus turinio, nors visiškai panašios instaliacijos tapo MTV Alternative Nation šou įvadu. Nesutrumpintas video, neoficialiai pavadintas The Broken Movie, irgi režisuotas Sleazio dėka, bet nebuvo išleistas oficialiai. The Broken Movie, nuo 2005, galima rasti tik piratiniuose albumuose. Po Broken sekė dar vienas pailgintos trukmės remiksų albumas Fixed.

The Downward Spiral[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN antras išbaigtas albumas ir trečias iš didesnių darbų yra The Downward Spiral (1994). Antras bendradarbiavimas su Mark ‚Flood‘ Ellis. Iš šio keturgubai platininio albumo išleisti du singlai, „March of the Pigs“ ir „Closer“, be atskiro išleidimo tiesiai į radiją nusiųsti pridėtiniai singlai „Hurt“ ir „Piggy“. Klipai sukurti dainoms „March of the Pigs“, „Closer“, nufilmuota medžiaga iš gyvai atliekamų „Eraser“ ir „Hurt“ turo metu. MTV pataisyta „Closer“ klipo versija tapo labai sėkminga. Klipas (režisierius Mark Romanek) kaip įprasta, pristato standartinį Nine Inch Nails sprendimą su kiaulių galvų vaizdais, nukryžiuota beždžione ir S&M smulkmenomis. Taip pat „Closer“ buvo remiksuotas ir panaudotas filmo Se7en pristatyme. Paskutinė daina albume „Hurt“, dar kartą tapo sėkminga, kai ją, nedaug pakoregavus tekstą, perdainavo Johnny Cash 2003 metais. 1995-ais David Bowie duetu su Reznoru sudainavo „Hurt“ turo Outside metu.

Po The Downward Spiral sekė pailgintos trukmės remiksų rinkinys, kuris pristatė bendradarbiavimą su elektroninės muzikos pionieriumi Aphex Twin ir Dave NavarroJane‘s Addiction įvestas naujas gitaros partijas. Yra dvi Further down the Spiral versijos, tik antroji pristato daugiau skirtingų remiksų. Išbaigtesnė Further Down the Spiral versija pasirodė lapkričio 23 d., 2004, kartu su pridedamu B-side CD. Šis diskas taip pat išleistas DualDisc formatu. Pataisytoje versijoje įtrauktos multichannel ir stereo SACD albumo versijos kaip ir pertvarkytas standartinio CD klotuvas pirmame diske ir stereo SACD su standartiniais CD klotuvais antrame. DualDisc talpina pertvarkytą CD-Audio vienoje pusėje ir DVD-Audio kitoje, kur galima rasti viso albumo High Resolution Stereo ir 5.1 Surround miksų su papildomu albumo apipavidalinimu, diskografija ir klipais „Closer“ (stereo ir surround), „March of the Pigs“ ir „Hurt“ (Live).

The Fragile[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN ketvirtas pilnas darbas yra dviejų diskų formatu išleistas The Fragile (1999). Iš jo išleisti trys singlai: vienas Amerikoje (The Day the World went Away), kitas Jungtinėje Karalystėje (We‘re in This Together), išleistas kaip trijų dalių singlas, ir dar vienas Japonijoje ir Australijoje (Into the Void). Amerikoje buvo rodomi „We‘re in This Together“, „Into the Void“ ir „Starfuckers, Inc. (pervadintas į Starsuckers, Inc.) dainų vaizdo klipai. Starfuckers, Inc. sukurta kaip ankstesnio Reznoro draugo ir protežė, Marilyn Manson, parodija. Keletas vokalo partijų buvo iškirptos ir suklijuotos kartu kaip nesubtilus pasityčiojimas iš Mansono nesugebėjimo dainuoti jo taip trokštamu stiliumi solo partijoje.

Prieš albumo užbaigimą viename interviu Reznoras sakė, norėjęs padaryti albumą, kuriame vienas diskas talpintų visus instrumentinius kūrinius, o kitas – dainas su tekstais. Planai pasikeitė, kai Bobas Erzinas (angl. Bob Erzin, Pink Floyd The Wall prodiuseris) pasiūlė dainų aranžuotes, kurios turėtų sustiprinti albumo vertę. Erzinas pagirtas ant albumo viršelio užrašo kaip‚ gerai numatantis darbų perspektyvas ir eigą.‘

Po The Fragile sekė remiksų albumas Things Falling Apart. Turas The Fragility buvo įrašytas ir išleistas CD ir DVD formatu pavadintas And All That Could Have Been. Specialus pataisymas atsirado su išleidus dar vieną diską, pavadintą Still, kuriame sudėtos akustinės perrašytos dainos per visą NIN karjerą ir keletas naujų dainų. Still fanų vadinamas klasikiniu ir prieš albumo With Teeth išleidimą buvo daug spėjimų, kad ir šio disko forma bus panaši į Still. Trys klipai iš Still išleisti NIN oficialioje svetainėje.

With Teeth[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

NIN penktasis išbaigtas darbas With Teeth (preliminariai pavadintas Bleedthrough), buvo sukurtas ir įrašytas, Reznorui kovojant su alkoholizmu. Albumas kurtas bendradarbiaujant su Dave GrohlFoo Fighters (ex - Nirvana), kuris daugelyje dainų sugrojo būgnais gyvai. Vaizdo klipas „The Hand That Feeds“ pristatytas oficialioje NIN svetainėje, o ne per muzikinį kanalą. Albumas pateko į rinką anksčiau negu buvo išleistas Gegužės 3 d., 2005 metais, abiejų CD ir DualDisc formatu. Albumo pakuotė stokoja įprastinių užrašų ant viršelio, bet nin.com/with teeth teikia galimybę parsisiųsti skaitmeninį PDF plakatą, pilną stilizuotų iliustracijų ir dainų tekstų. Grupė leido klausytis viso albumo MySpace interneto portale, nuo balandžio 27 d., 2005. Į With Teeth plokštelę, išleistą Japonijoje, Australijoje ir Jungtinėje Karalystėje buvo įtraukta dar viena papildoma daina „Home“, likusi iš With Teeth įrašų sesijos. Kartu su standartiniu tiražu ir ribotu leidimu su medžiaga iš turo, buvo galima įsigyti ir DualDisc versiją, kurioje With Teeth grojamas stereo ir 5.1 surround garsu, DVDA stereo ir surround playback, Dolby Digital stereo ir surround mix, pridėtas vaizdo klipas dainai „The Hand That Feeds“, interaktyvi diskografija ir NIN skaidrių peržiūra.

Nine Inch Nails nedalyvavo 2005 metų MTV kino apdovanojimuose, nes nesutarė su MTV dėl Džordžo V. Bušo (angl. George Bush) portreto rodomo fone, atliekant dainą „The Hand that Feeds“

„Akivaizdu, kad mūsų prezidento portretas MTV pasirodė toks pat įžeidžiantis, kaip ir man“ sakė Reznoras. Renginyje juos pakeitė Foo Fighters.

2005 pabaigoje, Nine Inch Nails surengė turą Šiaurės Amerikoje, kurį apšildė Queens of the Stone Age, kaip ir Autolux, dalyvavę pirmoje turo dalyje, po jų sekė Death from Above 1979 antroje turo dalyje.

Antras išleistas singlas iš albumo – „Only“. Gegužės mėnesį buvo susuktas vaizdo klipas, pirmąkart panaudojant kompiuteriu generuotus įvaizdžius (režisierius David Fincher). Klipas pasirodė liepos 11 d. Jį galima (arba buvo galima) pažiūrėti grupės oficialioje svetainėje.

2005 metų balandį Trentas Reznoras išleido dainos „The Hand That Feeds“originalo failus Garageband formatu, kad visi fanai galėtų dainą remiksuoti. Leidimas sukėlė neoficialų remiksų konkursą, kur buvo perklausyta per 500 fanų remiksų. Po tokio milžiniško susidomėjimo šiuo eksperimentu, kito singlo „Only“ failai buvo išleisti didesniu tiražu. NIN oficialioje svetainėje Reznoras sakė: „Čia nėra jokios darbotvarkės kaip jums nagrinėti, eksperimentuoti ir džiaugtis, tuo, ką darote. Tikiuosi išgirsti, ką kuriate.“ Fanai galėjo pristatyti savo remiksus The Ninremixs MySpace Page svetainėje, balsuoti už labiausiai patikusius ir komentuoti. Netrukus fanai įkūrė dar vieną analogiją šiam projektui – ninremixes.com Archyvuota kopija 2006-07-01 iš Wayback Machine projekto.. Originalo failai pateikti įvairiais formatais, tiek Garageband, tiek ACID. Juos galima rasti nuėjus į nin.com.

Praėjus keliems mėnesiams po With Teeth išleidimo, pasirodė dvi naujos NIN dainos: „Non-Entity“, įrašyta gyvai ReactNow! labdaringo koncerto nukentėjusiems per uraganą Katrina metu, ir „Not So Pretty Now“, pasirodžiusi per keletą Nine Inch Nails gyvo garso programų. Šios dvi dainos yra išimtos iš With Teeth ir bus įrašytos kituose ateityje leidžiamuose albumuose.

2005 m. gruodžio 10 d. Nine Inch Nails dalyvavo kasmet rengiamame šešioliktame Acoustic Christmas renginyje, kurį organizavo Los Andželo radijo stotis KROQ. Tai buvo pirmas kartas, kai NIN dalyvavo KROQ rengiamame koncerte.

Trečias singlas iš With Teeth „Every Day Is Exactly the Same“, buvo išleistas 2006 metų balandį, bet Reznoras patvirtino, kad vaizdo klipas nepasirodys eteryje.

2006 kovą With Teeth RIAA sertifikuotas platininiu.

Vaizdo klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Daina Režisierius Išleista Pastabos
Down in It Eric Zimmerman & Benjamin Stokes Rugsėjis 1989 NIN logotipo pradmenys pasirodė ant Reznoro dėvimo švarko
Head Like a Hole Eric Zimmerman Kovas 1990 Garso takelis vaizdo klipui yra ne iš albumo, o iš remikso, pavadinto „Head Like a Hole (clay)“
Sin Brett Turnbull Lapkričio 24, 1997 Niekada nebuvo rodomas, pažymėtas Halo 12 numeriu ir cenzūruotas. Išleistas per TVT.
„Pinion“ Eric Goode & Serge Becker Vasaris 1992 „Pinion“ vaizdai, bet ne daina, panaudoti MTV Alternative Nation pokalbiu laidos įžangai
Wish Peter Christopherson Vasaris 1992
„Help Me I Am in Hell“ Eric Goode & Serge Becker Lapkričio 24, 1997 Niekada nebuvo rodomas. Vėliau išleistas rinkinyje Closure.
Happiness in Slavery Jon Reiss Lapkričio 24, 1997 Niekada nebuvo rodomas. Vėliau išleistas rinkinyje Closure
„Gave Up“ Jon Reiss lapkričio 24, 1997 Niekada nebuvo rodomas. Vėliau išleistas rinkinyje Closure.
„Wish (live)“ Simon Maxwell Lapkričio 24, 1997 Rodytas eteryje 120 minučių, vėliau – Closure.
March of the Pigs Peter Christopherson & Trent Reznor Kovas, 1994 Antrasis bandymas, atsisakant painaus vaizdo klipo turinio.
Closer Mark Romanek Gegužės 12, 1994 Išleistos dvi versijos – originali ir Nothing studijos.
„Burn“ Hank Corwin & Trent Reznor Rugpjūčio 24, 1994 Natural Born Killers garso takelis.
Hurt (live) Simon Maxwell Kovas, 1995
The Perfect Drug Mark Romanek Sausio 18, 1997 Lost Highway garso takelis.
„Eraser (live)“ Simon Maxwell Lapkričio 24, 1997 Niekada nebuvo rodomas. Vėliau išleistas rinkinyje Closure
We're in This Together Mark Pellington Rugpjūčio 27, 1999 Išleistos dvi versijos – ilga ir sutrumpinta.
„The Day the World Went Away“ Nežinomas 1999 Neužbaigtas (paruošti vaizdai prisegti prie Halo 17 gyvo pasirodymo įrašo)
Into the Void Walter Stern & Jeff Richter Sausio 14, 2000
Starfuckers, Inc. Robert Hales & Brian Warner Gegužės 2, 2000 Starfuckers, Inc. pataisyta versija.
„Deep“ Enda McCallion Rugpjūtis, 2001 Kapų plėšikė Lara Kroft (Lara Croft: Tomb Raider) filmo garso takelis.
The Hand that Feeds Rob Sheridan Kovo 17, 2005 Išleistas svetainėje nin.com
Only David Fincher Liepos 12, 2005 90-95 % kompiuteriu generuotų vaizdinių (CGI)
Every Day Is Exactly the Same Francis Lawrence Nutrauktas Nepasirodė eteryje
Survivalism Alex Lieu, Rob Sheridan, Trent Reznor Kovo 11, 2007 Buvo rastas USB rakte, kuris buvo paliktas Nine Inch Nails koncerto metu Kovo 7, 2007

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Daina Billboard Hot 100 Modern Rock Tracks Mainstream Rock Tracks UK singles chart Albumas
1989 Down in It - 13 - - Pretty Hate Machine
1990 Head Like a Hole - 28 - 45 Pretty Hate Machine
1990 Sin - - - 35 Pretty Hate Machine
1992 Happiness in Slavery - 13 - - Broken
1993 Wish - 25 - - Broken
1994 March of the Pigs 59 - - 45 The Downward Spiral
1994 Closer 41 11 35 25 The Downward Spiral
1995 „Piggy“ - 20 - - The Downward Spiral
1995 Hurt - 8 - - The Downward Spiral
1997 The Perfect Drug 46 11 21 43 Lost Highway Soundtrack
1999 The Day the World Went Away 17 - - - The Fragile
1999 We're in This Together - 11 21 39 The Fragile
1999 Starfuckers, Inc. - 39 - - The Fragile
2000 Into The Void - 11 27 - The Fragile
2001 Deep - 18 37 - Tomb Raider Soundtrack
2005 The Hand that Feeds 31 1 2 7 With Teeth
2005 Only 90 1 22 20 With Teeth
2006 Every Day Is Exactly the Same 56 1 12 - With Teeth
2007 Survivalism 68 1 14 29 Year Zero
2007 Capital G - 6 25 140 Year Zero
2008 Discipline - 6 25 - The Slip

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Trentas Reznoras (angl. Trent Reznor) – vienintelis pastovus grupės narys, pats rašo ir eiles, ir muziką ir vienas vadovauja grupės veiklai. Įrašinėdamas albumus, Reznoras dirba su įvairiais prodiuseriais, technikais ir muzikantais, kad jam padėtų kurti naujas dainas.

Reznorui padeda grupė per kiekvieną NIN turą. Be paties Reznoro, dainuojančio ir grojančio gitara, bosu, sintezatoriumi, gyvo garso koncertuose dalyvavę muzikantai buvo šie:

Hate `90 Turas (1990)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Richard Patrick – Gitara
  • Jeff Ward – Būgnai (turo pradžioje)
  • Chris Vrenna – Būgnai (likęs turo laikas)
  • James Woolley – Sintezatorius

Self Destruction Turai (1994–1995)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Robin Finck – Gitara, klavišiniai
  • Danny Lohner – Bosas, gitara, klavišiniai
  • Chris Vrenna – Būgnai
  • James Woolley – Sintezatorius (1994)
  • Charlie Clouser – Sintezatorius (1995)

Outside Turas su David Bowie (1995 rugsėjis – spalis)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Robin Finck – Gitara, sintezatorius
  • Danny Lohner – Bosas, gitara, sintezatorius
  • Chris Vrenna – Būgnai
  • Charlie Clouser – Sintezatorius, būgnai

Fragility Turai (1999–2000)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Robin Finck – Gitara, sintezatorius
  • Danny Lohner – Bosas, gitara, sintezatorius
  • Jerome Dillon – Būgnai
  • Charlie Clouser – Sintezatorius, tereminas (angl. Theremin)

Gyvai: With Teeth (2005 kovas)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Aaron North (formaliai Aaron Icarus iš The Icarus Line) – Gitara
  • Jeordie White (formaliai Twiggy Ramirez iš Marilyn Manson) – Bosas, gitara
  • Alessandro Cortini – Sintezatorius, gitara, bosas
  • Jerome Dillon – Būgnai (2005 kovas – spalis)
  • Josh Freese – Būgnai (2005 spalio 4 d.–5; nuo 2005 gruodžio 6 d.)
  • Alex Carapetis – Būgnai (2005 spalio 7 d.– gruodžio 1 d.)

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

RIAA pažymėjimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Pretty Hate Machine – Trigubai platininis (Gegužė, 2003)
  • Broken – Platininis (1992 gruodis)
  • The Downward Spiral – Keturgubai platininis (1998 spalis)
  • Further Down the Spiral – Auksinis (1996 birželis)
  • The Fragile – Dvigubai platininis (2000 sausis)
  • With Teeth – Platininis (2006 kovas)

Grammy apdovanojimai ir nominacijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • „Wish“ – geriausias metal pasirodymas, 1993 (Laimėjo)
  • The Downward Spiral – geriausias alternatyvios muzikos darbas, 1995 (Nominacija)
  • „Happiness in Slavery“ – geriausias metal darbas, 1996 (iš Woodstock '94 rinkinio) (Laimėjo)
  • „Hurt“ – geriausia roko daina, 1996 (Nominacija)
  • „The Perfect Drug“ – geriausias Hard Rock pasirodymas, 1998 (Nominacija)
  • The Fragile – geriausias alternatyvios muzikos pasirodymas, 2000 (Nominacija)
  • „Starfuckers, Inc.“ – geriausias pasirodymas metalo kategorijoje, 2000 (Nominacija)
  • „Into The Void“ – geriausias roko atlikėjas, 2001 (Nominacija)
  • „The Hand That Feeds“ – geriausias Hard Rock pasirodymas, 2005 (Nominacija)
  • „Every Day Is Exactly the Same“ – geriausias Hard Rock pasirodymas, 2006 (Nominacija)

Kiti apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Oficialios svetainės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Fanų svetainės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]