Nikaragvos transportas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Žemiau pateikiama informacija apie Nikaragvos transporto infrastruktūrą.

Sausumos transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Transporto srautas yra tankesnis daugiau apgyventose Nikaragvos vietose. 2002 m. ten buvo 16 382 km kelių, iš kurių 1818 km buvo išgrįsti. 2000 m. Nikaragvoje buvo 40 800 lengvųjų mašinų ir 60, 500 sunkvežimių. Seniau Nikaragvoje buvo 373 km geležinkelio bėgių, kurie buvo uždaryti 1993 m. Dabar vienintelė 6 km geležinkelio trasa naudojama keleiviams pervežti iš Čičigalpos į Inchenio San Antoniją.

Jūrų transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

"Naviera Nicaragüense" teikia nuolatines jūrų keliones į Pietų Ameriką, JAV ir Europą. Vienintelis Nikaragvos uostas Korintas valdo 60 % visų vandens krovinių. Kiti jūrų uostai yra Puerto Sandinas, San Chuan del Sulis, Puerto Kabesasas.

Oro transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Oro transportas yra svarbus Nikaragvai, nes yra labai mažai kelių, bei geležinkelio trąsų. 2001 m. ten buvo 182 oro uostai, iš kurių 11 buvo su grįstais takais. Nauja valstybės valdo įmonė Aerolíneas de Nicaragua (AERONICA) teikia skrydžius į Salvadorą, Kostą Riką, Panamą, Meksiką. Pagrindinis oro uostas yra Augusto Sandino mieste, tarptautinis oro uostas Las Mersedeso mieste. 2001 m. 61 000 keleivių buvo pasinaudoję oro linijų paslaugomis Nikaragvoje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]