Nick Mason

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Nick Mason
Biografija
Pilnas vardasNicholas Berkeley Mason
Gimė1944 m. sausio 27 d. (80 metų)
Birmingemas, Anglija
ŽanraiProgresyvusis rokas, sunkusis rokas, bliuzrokas, psichodelinis rokas
Veiklamuzikantas, prodiuseris, autorius
Instrumentaimušamieji, klavišiniai, gitara, bosinė gitara
Aktyvumo metai1964–dabar
Susijusi veiklaPink Floyd, Sigma 6

Nicholas Berkeley ('Nick') Mason (g. 1944 m. sausio 27 d. Edžbastone, Birmingame, Anglijoje) – britų muzikantas ir Pink Floyd būgnininkas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pink Floyd[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nick’as Mason’as yra vienintelis Pink Floyd narys grojęs nuo pat jos susikūrimo 1965 m. Jis grojo kiekviename Pink Floyd albume nuo 1967 m., nors vėliau buvo pripažinta, kad jo įnašas į albumą A Momentary Lapse Of Reason buvo labai minimalus.

Nepaisant konfliktų dėl Pink Floyd nuosavybės, Roger'is Waters'as ir Nick’as Mason’as dabar sutaria gerai. Nick’as prisijungė prie Roger’io 2002 m. pasaulinio turo, kad pagrotų būgnais Pink Floyd Set the Controls for the Heart of the Sun dainą. Jis taip pat groja būgnais Roger’io 2006 m. Europos ture.

2005 m. liepą Nick’as prisijungė prie David'o Gilmour'o, Richard'o Wright'o ir R. Waters’o, kad pagrotų Live8 koncerte po 24 metų pertraukos. Be to, 2006 m. gegužė 31 d. Nick’as prisijungė prie David’o Gilmour’o ir Richard’o Wright’o „biso“ per Gilmour’o šou Karališkoje Alberto halėje, Londone,

Nick’as Mason’as laikomas jungtimi tarp Gilmour’o ir Waters’o, manoma, kad jis gali pradėti rengti Pink Floyd paskutinį turą.

Kiti darbai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nick’as padarė nemažai darbų su kitais žmonėmis, labiausiai kaip Steve Hillage, Robert Wyatt, Michael Mantler būgnininkas ir The Damned prodiuseris.

Nick’o Mason’o knyga, Inside Out: A Personal History of Pink Floyd, buvo išleista Jungtinėje Karalystėje 2004 m. spalį. Pats Nick’as Mason’as sutinka, kad knygoje pateikiamas subjektyvus įvykių vertinimas, tačiau ši knyga atnešė labai reikalingą humoristišką požiūrį į grupę.

Soliniai albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]