Naktys Rodantėje (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Naktys Rodantėje

PavadinimasNights in Rodanthe
Kilmės šalis JAV
RežisieriusDžiordžas V. Vulfas (George C. Wolfe)
Prodiuseris (-iai)Denise Di Novi
Scenaristas (-ai)En Pikok (Ann Peacock)
Nikolas Sparksas (knyga)
KompozitoriusŽanin Tesoti (Jeanine Tesori)
VaidinaDiana Lein
Ričardas Giras
Metai2008
ŽanrasRomantinė drama
Trukmė97 min.
Kalbaanglų
PlatintojasWarner Bros.
IMDb įrašas

Naktys Rodantėje (angl. Nights in Rodanthe) – 2008 m. JAV režisieriaus Džiordžo V. Vulfo (angl. George C. Wolfe) romantinė drama pagal to paties pavadinimo Nikolaso Sparkso romaną.

Filmo premjera įvyko 2008 m. rugsėjo 26 d. JAV.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmo namas.

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Negalinti susigaudyti savo jausmuose Adriana atvyksta į mažą pajūrio miestelį Rodantę Šiaurės Karolinoje, tikėdamasi praleisti tik sau skirtą savaitgalį prabangioje pajūrio viloje, kuri priklauso gerai bičiulei Džen. Šioje ramybės oazėje ji tikisi nusiraminti ir rasti būdus gyventi toliau – konfliktų ir nesusipratimų aplink ją susikaupė tiek daugiau, kad tos kelios dienos jai atrodo kaip vienintelis išsigelbėjimas, kaip vienintelė galimybė pabėgti nuo nepastovaus ir nepatikimo vyro, kuris nesutinka su skyrybomis, nuo paauglės dukters, kuri priešinasi ir atmeta bet kokius mamos žodžius.

Beveik tuo pačiu metu, kai Rodantę pasiekia Adriana, visos žinių tarnybos informuoja apie artėjančią audrą. Tokiu nepalankiu metu į pajūrio vilą atvyksta ir gydytojas Polas Flaneris. Viloje jis - vienintelis svečias, atvykęs, priešingai nei Adriana, ne gydyti žaizdų ir išspręsti šeimynines bėdas, o išlipti iš sąžinę kamuojančios vidinės krizės po nesėkmingos chirurginės operacijos darbe.

Dabar, artėjant audrai, du žmonės, jaučiantys skausmą ir nesuprantantys, kodėl gyvenimas juos taip bando, susitinka mažame kurortiniame miestelyje, izoliuotame audros, ir atranda savyje seniai pamirštus jausmus. Kartu jie patiria stebuklingą savaitgalį – kelias nepamirštamas dienas, kurios, galbūt, pakeis jų gyvenimus …[1]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ir kt.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]