Mumijos sugrįžimas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mumijos sugrįžimas

PavadinimasThe Mummy Returns
Kilmės šalisJAV
RežisieriusStephen Sommers
Prodiuseris (-iai)Sean Daniel
James Jacks
Bob Ducsay
Scenaristas (-ai)Stephen Sommers
KompozitoriusAlan Silvestri
VaidinaBrendan Fraser
Rachel Weisz
John Hannah
Arnold Vosloo
Metai1999
Žanrasnuotykinis
Trukmė131 min.
Kalbaanglų, arabų, egiptiečių
PlatintojasUniversal Studios
Biudžetas98 mln. dol.
IMDb įrašas

Mumijos sugrįžimas (angl. The Mummy Returns) – 2001 m. JAV nuotykinis filmas, režisuotas Stefano Somerso, filmo „Mumija“ tęsinys. Po jo sukurtas „Mumija: Drakono imperatoriaus kapas“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Evelin ir Rikas betyrinėdami piramidę atranda kažkada labai galingo Skorpionų karaliaus apyrankę. Tačiau ją siekia gauti ir slapta Britų muziejaus egiptologų draugija, iš mirusiųjų prikėlusi Imotepą. Su jo pagalba jie nori nugalėti Skorpionų karalių ir įgyti nenugalimą Anubio demonų armiją. Jie pagrobia paslapčiomis apyrankę užsidėjusį Evelin ir Riko sūnų Aleksą. Apyrankės pagalba jis rodo kelią į auksinę Skorpionų karaliaus piramidę. Evelin, Rikas, Džonatanas ir medžajas Ardetas seka jiems iš paskos. Daugelį okultistų piramidės apylinkėse pražudo ją saugantys goblinai.

Piramidės prieigose Imotepo meilužė Anksunamun nužudo Evelin, tačiau vėliau ją Mirusiųjų knygos pagalba prikelia sūnus Aleksas. Anubis atsiunčia Riką, kad šis nugalėtų Imotepą, tačiau jiems besikaunant pasirodo Skorpionų karalius. Rikas jį nukauna auksine ietimi ir sustabdo prikeltą Anubio armiją. Imotepas įkrenta į mirusiųjų karalystę, Anksunamun – į skarabėjų srautą. Piramidė, kartu su ją supančiomis džiunglėmis susitraukia ir sugriūva, o žmonės išgelbėja juos pirmiau dirižabliu atgabenęs Izis.

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo