Mobile Suit Gundam 00

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mobile Suit Gundam 00
Žanras Veiksmo, drama, mecha
TV anime
Režisierius Seiji Mizushima
Studija Sunrise
Kanalas MBS, TBS
Rodymo laikotarpis 2007 m. spalio 6 d. – 2009 m. kovo 29 d.
Serijų sk. 50
OVA
Režisierius Seiji Mizushima
Studija Sunrise
Serijų sk. 3
Išleidimo data 2009 m. spalio 27 d. – tęsiasi
Trukmė
Filmas: Awakening of the Trailblazer
Režisierius Seiji Mizushima
Studija Sunrise
Išleidimo data 2010 m. rugsėjo 18 d.
2010 m. gruodžio 25 d. (DVD)
Trukmė 129 min.
Susiję darbai
  • Mobile Suit Gundam 00 (video žaidimas)
  • Mobile Suit Gundam 00: Gundam Meisters (video žaidimas)

Mobile Suit Gundam 00 (jap. 機動戦士ガンダム00(ダブルオー) = Kidō Senshi Gandamu Daburu Ō) – vienuolikta daugelį metų besitęsiančios Gundam anime frančizės dalis. Serialo režisierius – Seiji Mizushima, o scenarijų parašė Yōsuke Kuroda. Pirma serija parodyta 2007 m. spalio mėn., paskutinė 2009-ųjų kovą, viso parodyta 50 serijų. 2010 m. gruodžio 25 d. pasirodė Awakening of the Trailblazer filmas DVD ir Blu-ray formatais, tai šių anime serijų tęsinys. Mobile Suit Gundam 00 yra pirmosios Gundam serijos išleistos plačiaekranės raiškiosios televizijos formatu[1] ir pirmosios, kuriose veiksmas vyksta nefiktyvioje mūsų laikų eroje. Veiksmas vyksta futuristinėje Žemėje, kur fiktyvi sukarintoji organizacija Celestial Being bando išvaduoti pasaulį nuo karo ir konfliktų dėvėdami unikalius ir nepaprastai pažangius mobiliuosius kostiumus, žinomus kaip gundam.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veiksmas vyksta 2307 ir 2308 metais. Tuo metu jau visas Žemės iškastinis kuras sunaudotas ir visa Žemės energija išgaunama trimis milžiniškais saulės energijos kolektoriais, pastatytais kosmose. Saulės kolektorius su Žeme jungia tūkstančius kilometrų besitęsiantys „liftai“. Kiekvieną tokį būtiną išlikimui ir kartu labai trapų įrenginį savo galioje turi skirtingos išgalvotos Žemės karinės sąjungos: Union (apimanti dabartinę JAV, Japoniją ir Australiją), HRL (apimanti Aziją) ir AEU (gerokai prasiplėtusi dabartinė ES). Dalis pasaulio negauna nieko, kita dalis pasaulio skursta, nes niekas nebeperka naftos likučių. Dėl viso to kyla aibė kitų problemų ir konfliktų.

Tuo tarpu garsus mąstytojas jau XXI amžiuje numatė, kad tai nutiks ir sukūrė beprotišką planą. Panaudojant Jupiteryje esančius resursus pagaminti kelis galia smarkiai laikmetį pranokstančius kovinius, pilotuojamus robotus Gundam, kurie tiesiog sunaikintų, bet ką, kas nori kariauti ir taip užtikrintų taiką. Deja, noro kautis ir užimti valdžią bei turtus iš žmonių galvų taip lengvai pašalinti nepavyksta, priešingai tuoj atsiranda grupelė narsių karių, kurių visas gyvenimo tikslas nugalėti Gundam nesvarbu kaip ir kam. O net ir Gundam pilotai, negali tarpusavyje susitarti ir kaunasi vieni su kitais dėl įvairių dalykų, kaip, kad ar teisinga yra naikinti karo mašinų gamyklas.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Sąrašas:Mobile Suit Gundam 00 veikėjai.

Pagrindiniai veikėjai: Setsuna F. Seiei, Lockon Stratos, Allelujah Haptism ir Tieria Erde.

Media[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muzika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialui muziką sukūrė Kendžis Kavai. Viso yra keturi TV serijų garso takelių rinkiniai, pirmasis pasirodė 2008 m. sausio 10 d., antrasis – 2008 m. kovo 26 d., trečiasis – gruodžio 24 d. ir ketvirtasis – 2009 m. balandžio 1 d. Garso takelis skirtas filmui pasirodė 2010-ųjų rugsėjo 22 d.

Manga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viso yra keturios pagal TV serijas sukurtos mangos dalys. Ateity ketinama sukurti dar dvi. Mangoje veikėjų veido išraiškos vaizduojamos labiau komedijinio tipo ir kai kurios šalutinės siužeto linijos nėra įtrauktos.

  • Mobile Suit Gundam 00P
  • Mobile Suit Gundam 00F
  • Mobile Suit Gundam 00V
  • Mobile Suit Gundam 00

Video žaidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

3D veiksmo žaidimas Mobile Suit Gundam 00, skirtas Nintendo DS konsolei, buvo išleistas bendrovės „Namco Bandai Games“ 2008 m. kovo 27 d. Antrasis – Mobile Suit Gundam 00: Gundam Meisters pasirodė 2008-ųjų spalio 16 d., žaidimas skirtas PlayStation 2 konsolei. Kitaip nei pirmajame žaidime, šiame pirmo sezono siužeto linija yra pilnai adaptuota su minimaliais nukrypimais.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Mobile Suit Gundam 00 Preview Screening“. Anime News Network. 2007 m. spalio 6 d. Nuoroda tikrinta 2007-10-07. (angl.)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]