Mino

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mino albumo pristatymo Bajorkiemyje metu

Mino (tikrasis vardas Mindaugas Mickevičius, g. 1976 m. balandžio 1 d. Kaune) – Lietuvos dainininkas, Kelio į žvaigždes 1 dalyvis.

Mokėsi Kauno 42-ojoje vidurinėje mokykloje, ją baigęs studijavo VU žurnalistikos institute. Baigęs universitetą pasuko į pedagogiką ir šou verslą. Kauno medicinos universitete pradėjo dėstyti italų kalbą bei vesti karaokę, vakarus ir įvairius renginius. Dalyvaudamas karaokės konkursuose dažnai laimėdavo prizines vietas.

Profesionalaus muzikanto karjerą pradėjo kartu su dainininku iš Italijos Andrė. Mino rašė dainų tekstus, muziką ir kartu pasirodydavo koncertuose.

2005 m. Mino dalyvavo LNK realybės šou Kelias į žvaigždes. Šiame itin didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusiame šou Mino pateko į finalą. Jame pralaimėjo antrąją vietą užėmusiai Vilijai, o vėliau nugalėjo būsimą realybės šou laimėtoją Andrių, bet per papildomą žiūrovų balsavimą surinko mažiausiai balų ir liko trečias.

2006 m. buvo pakviestas į Nacionalinę Muzikos Lygą (NML). Mino tapo Mėlynojo diviziono nugalėtoju ir taip užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą. Atkrintamosiose NML kovose nugalėjo buvusį kolegą Kelias į žvaigždes – Vudį ir pateko į superfinalą, kuriame nusileido Kelias į žvaigždes 2 dalyviui Radži ir užėmė antrąją vietą.

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Be meilės mirt galiu (2006)
  • Bravo (2007)
  • Italiano (2008)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]