Mindaugas Kazakevičius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Mindaugas Kazakevičius (taip pat žinomas kaip Kryžius; gimė 1973 vasario 8, Panevėžyje) – elektroninės muzikos prodiuseris grupės Exem narys.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mindaugas Kazakevičius gimė 1973 vasario 8 d. Panevėžyje. 1976 metais jo tėvai atsikraustė į Klaipėdą. Vėliau Mindaugas persikėlė į Vlnių kur ligšiol gyvena.

Mindaugas Kazakevičius nuo pat vaikystes domėjosi menine veikla, iš pradžių tai buvo P. Gužo piešimo grupė kur jis prasimokė 5 metus. Toliau – Klaipėdos Dailės mokykla, po to Klaipėdos S. Šimkaus aukštesnioji muzikos mokykla. Mindaugo mama, muzikologė, skatino jo domėjimąsi muzikos mokslais. S. Šimkaus mokykloje Mindaugo specialybė buvo mušamieji instrumentai, taigi dabar galime spėti, dėl ko Exem muzika pasižymi preciziškomis perkusijos partijomis.

1989 metais jis su savo draugais įkūrė vieną iš pirmųjų Depeche Mode fanklubų Rytu Europoje. Įtakotas Depeche Mode Kryžius pradėjo domėtis ir kurti elektroninę muziką. Taip pat ten jis gavo savo pravardę. Pagal legendą, dėl to, kad ant kaklo nešiojo didelį metalinį kryžių.

Pirmasis bandymas kurti muzikos grupę, tai dar vidurinių klasių laikų ansamblis su pianinu, taburetėmis vietoj mušamųjų, ir panašiais bandymas patenkinti kūrybos alkį. Taip pat buvo bandoma įrašinėti ir namuose, pasitelkus juostinius magnetofonus ir paprasčiausius instrumentus.

Kryžius yra pagrindinis Exem kompozitorius ir prodiuseris, 2 kartus Exem istorijoje jis ruošė savo solinius projektus. Pirmąjį – 1992 metais. Įtakotas Alan Wilder, Martin L. Gore, J. M. Jarre, jis bandė sukurti šiuolaikiškesnį new-age variantą, o 1996-97 įrašinėjo drum&bass stiliaus albumą. Klausytojų ausų šie projektai taip ir nepasiekė. Albume „Studio“ esanti kompozicija „Feel Good“ buvo paimta pastarojo projekto.