Mei and the Kittenbus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mei and the Kittenbus

Pavadinimasめいとこねこバス
(Mei to Konekobasu)
Kilmės šalisJaponija
RežisieriusHayao Miyazaki
Scenaristas (-ai)Hayao Miyazaki
VaidinaHayao Miyazaki
Chika Sakamoto
Metai2003
ŽanrasNuotykių, fantastinis
Trukmė13 min.
Kalbajaponų
IMDb įrašas

Mei and the Kittenbus (jap. めいとこねこバス = Mei to Konekobasu) – trumpametražis 1988-aisiais anime studijoje „Studio Ghibli“ sukurto pilnametražio filmo „Mano kaimynas Totoro“ tęsinys. Filmo istoriją parašė ir 2002 m. jį režisavo Hajao Mijadzakis.

Įvykių centre – Mei Kusakabe – veikėja iš originalaus animacinio filmo. Tai pasakojimas apie mergaitės vienos nakties nuotykius su katinu – autobusu („Kittenbus“, pirmajame filme vadintas „Catbus“) ir kitomis katiniškomis transporto priemonėmis.

„Mei and the Kittenbus“ buvo parodytas labai mažai visuomenės daliai, mat buvo kurtas vien demonstavimui „Ghibli“ muziejuje, Japonijoje. Už Japonijos ribų šį trumpametražį animacinį filmą parodė John Lasseter kompanija dėl to, kad anksčiau studija „Pixar“ pasirūpino filmo „Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ išleidimu Jungtinėse Valstijose.

Čika Sakamoto, įgarsinusi Mei pirmame filme, įgarsino pagrindinę veikėją ir šiame trumpametražiame filme. Hajao Mijadzaki pats įgarsino Neko Ba-čan (kaip ir Totoro pirmajame filme „Mano kaimynas Totoro“).

Kaip ir buvo planuota, šis animacinis filmas dar ir dabar kartais parodomas „Ghibli“ muziejaus puslapyje.

Baigiantis 2007-iesiems „Studio Ghibli“ vis dar nekalba apie planus išleisti šį animacinį filmą plačiai publikai.