EA Maxis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Maxis)
Maxis
FormaElectronic Arts padalinys
PramonėŽaidimų kūrimas
Įkurta1987 m. (kaip „Maxis Software“)
Įkūrėjas (-ai)Will Wright ir Jeff Braun
Tinklalapismaxis.com/

EA Maxis – 1987 m. įkurta JAV kompiuterinių žaidimų kūrimo kompanija. Pradžioje įmonė vadinosi „Maxis“, o 1997 m. kompaniją įsigijus „EA Games“, pavadinimas buvo pakeistas į „EA Maxis“. Šiuo metu tai yra viena iš keturių pagrindinių „EA Games“ žaidimo kūrimo studijų. „EA Maxis“ geriausiai žinoma dėl gyvenimo simuliatorių ir madų žaidimų.

„EA Maxis“ sukūrė vienus populiariausių žaidimų pasaulyje – „The Sims“, „Spore“ ir „SimCity“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Maxis“ buvo įkurta 1987 m., kai Will Wright ir Jeff Braun pradėjo kurti „SimCity“ žaidimą namų kompiuteriams. Iki tol šis žaidimas buvo prieinamas tik ribotam žaidėjų skaičiui „Commodore 64“ platformoje. „SimCity“ tapo labai populiarus pasaulyje ir sulaukė daug tęsinių.

Po „SimCity“ sėkmės, „Maxis“ pradėjo bandymus su kitais žaidimais prasidedančiais „Sim“ vardu – „SimAnt“, „SimFarm“, „SimEarth“, „SimLife“, „SimTower“, „SimIsle“ ir „SimHealth“. Visi jie buvo susiję su gyvenimo simuliacijomis.

Vienas retas ne simuliacinio žaidimo pavyzdys buvo „3D Pinball for Windows“, kuris nuo 1996 m. tapo standartine Windows operacinės sistemos dalimi.

Deja, visi žaidimai po „SimCity“ nesulaukė komercinės sėkmės ir kompanija pradėjo ieškoti galimybių parduoti savo veiklą į kitas rankas. 1997 m. liepos 28 d. „Maxis“ buvo nupirkta „Electronic Arts“ studijos. Dar po šio sandėrio „Maxis“ savo jėgomis baigė „SimCity 3000“ žaidimą.

2000 m. „Maxis“ sukūrė sėkmingiausią savo gaminį (jau su „EA Games“ pagalba) – „The Sims“. Tai yra gyvenimo simuliatoriaus žaidimas, kuriame žaidėjas gali kurti ir valdyti žmones simuliaciniame pasaulyje. Šis žaidimas tapo labiausiai parduodamu asmeninių kompiuterių rinkoje per visą istoriją.[1]

Antroji šios serijos dalis „The Sims 2“ buvo išleista 2004 m. Joje buvo pilnai įgyvendintas 3D vaizdo pasaulis ir pagerinta žaidimo grafika. Ši dalis tuo metu taip pat buvo rekordininkė – per pirmas 4 dienas buvo parduota 1 milijonas žaidimo kopijų.[2]

2006 m. „The Sims“ serijos žaidimų kūrybai buvo sukurta atskira studija – „The Sims Studio“. Ši studija sukūrė trečiąją žaidimo dalį „The Sims 3“.

Tuo metu „EA Maxis“ visą savo dėmesį skyrė kitam žaidimui – „Spore“. Tai yra evoliucijos strateginis simuliatorius. Šis žaidimas pasižymi labai didele žaidimo laisve, kadangi žaidėjo valdomi gyvūnai ar civilizacija gali tobulėti pasirinkta linkme. Žaidime nėra konkretaus galutinio tikslo. Spore žaidime simuliuojama evoliucija nuo mikrobinio lygio iki galaktinės civilizacijos. Dažnai apibūdinamas kaip „dievo žaidimas“, kadangi žaidėjas tampa dievu ir kuria gyvus organizmus nuo pagrindų.

Vėliau buvo išleistos dar dvi „Spore“ žaidimo dalys – papildymas „The Spore Creepy & Cute parts pack“ ir „Spore Galactic Adventures“.

2013 m. kompanija pranešė apie planus išleisti The Sims 4. Jis pasirodė 2014 m. rugsėjį.[3]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]