Mano vardas Erlas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasSituacijų komedija
Kūrėjas (-ai)Greg Garcia
VaidinaJason Lee
Ethan Suplee
Jaime Pressly
Eddie Steeples
Nadine Velazquez
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius4
Serijų skaičius96
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Greg Garcia
Marc Buckland
Tom Palmer
Danielle Sanchez-Witzel
John Hoberg
Kat Likkel
Trukmė21–42 min.
Transliacija
Originalus kanalasNBC
Originalus laikotarpis2005 m. rugsėjo 20 d. – 2009 m. gegužės 14 d.

„Mano vardas Erlas“ (angl. My name is Earl) – JAV rodyta situacijų komedija, kurią sukūrė Greg Garcia. Prodiusavo „20th Century Fox“ kompanija.

Šio serialo žvaigždės – Jason Lee, Ethan Suplee ir Jaime Pressly. Jason Lee vaidina Erlą J. Hikį (Earl J. Hickey) – nevalyvą, smulkų vagišių, pastoviai susiduriantį su teisėsauga, kuris neseniai laimėjo 100 tūkst. JAV dolerių, žaisdamas loterijoje, bet pametė savo laimingąjį loterijos bilietą, kai jį partrenkė mašina. Gulėdamas ligoninėje, žiūrėdamas Carson Daly laidą per televizorių sužinojo, jog kiekvienas žmogus turi savo karmą ir nuo jos priklauso žmogaus sėkmė, bei likimas, kad žmogui sektųsi, jis turi daryti tik gerus darbus. Kadangi Erlas buvo visuomenės padugnė, jis buvo pridaręs įvairių šunybių kitems žmonėms, todėl jis nusprendė savo gyvenimą pasukti kita linkme ir atsilyginti geruoju žmonėms, prieš kuriuos jis nusikalto. Po šio jo sprendimo, išėjęs iš ligoninės jis rado savo laimingąjį loterijos bilietą ir išsigrynino savo 100 tūkst. dolerių. Ligoninėje, kol gulėjo ir gydėsi, jis sudarė savo visų šunybių sąrašą ir nuo to laiko, kai gavo savo pinigus, savo dienas leidžia atlygindamas kitiems už savo blogus darbus.

Jam padeda jo jaunesnysis, šiek tiek sutrikusio mąstymo, brolis – Rendis (Randy), kuris taip pat yra dalyvavęs dalyje Erlo nusižengimų. Kadangi jis niekur nedirba ir yra išlaikomas Erlo, jis taip pat dalinai švarina savo karmą nuo praeities nusižengimų.

Reitingai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialo premjera, kuri įvyko 2005 m. rugsėjo 20 d., subūrė prie televizijos ekranų 15,2 milijonų Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojų, taip uždirbdama šiam serialui 6,6 reitingą. Dar tik rodant trečiąjį serialo epizodą paaiškėjo, kad „Mano vardas Erlas“ tapo populiariausiu rudens NBC kanalo serialu. Iškart po šių statistikos duomenų NBC pasirašė sutartį dėl viso sezono (22 epizodų) rodymo.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindiniai serialo „Mano vardas Erlas“ veikėjai, iš kairės į dešinę: Katalina, Erlas, Randis, Džoi, Darnelas

Erlas J. Hikis (Earl J. Hickey vaidina Jason Lee) – kartu pasakotojas ir pagrindinis veikėjas. Buvęs vagis, bei sukčius, dabar – besistengiantis kitiem padėti, pavyzdingas pilietis.

Randis Hikis (Randy Hickey vaidina Ethan Suplee) – Erlo nevisprotis brolis, kuris padeda Erlui keisti savo gyvenimą gerąja linkme – keisti savo karmą.

Džoi Tarner (Joy Turner vaidina Jaime Pressly) – egocentrikė, buvusi Erlo, dabar – Darnelo žmona, dviejų vaikų: Dodžes ir Erlo jaunėlio, motina. Dirba savo įkurtame manikiūro salone.

Katalina (Catalina vaidina Nadine Velazquez) – protinga, nelegaliai įmigravusi į JAV, kambarinė, dirbanti viešbutyje, kur apsistojo Erlas su Rendžiu.

Darnelas Tarneris (Darnell „Crab Man“ Turner vaidina Eddie Steeples) – naujasis Džoi vyras ir Erlo jaunėlio tėvas. Nepaisant to palaiko gerus santykius su Erlo ir Rendžiu. Dirba virėju vietinėje „Crab Shack“ užkandinėje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]