Maksimas Galkinas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Maksimas Galkinas
Максим Галкин

Maksimas Galkinas
Biografija
Pilnas vardasMaksimas Galkinas
Gimė1976 m. birželio 18 d. (47 metai)
Naro-Fominsko rajonas (Maskvos sritis, RTFSR)
ŽanraiParodijos
Veikladainininkas, komikas, laidų vedėjas
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1994-dabar
Susijusi veiklaAla Pugačiova, Nikolajus Baskovas

Maksimas Galkinas (rus. Максим Галкин; g. 1976 m. birželio 18 d. Maskvoje) – rusų dainininkas, komikas ir laidų vedėjas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė 1976 m. Maskvoje generolo bei matematikės šeimoje. Tėvas generolas pulkininkas Aleksandras Galkinas (miręs 2002 m.) 1987–1997 m. buvo Gynybos ministerijos Vyriausiosios automobilių, šarvuočių ir tankų valdybos (rus. Главное автобронетанковое управление Министерства обороны) viršininkas.[1] Motina Natalja Galkina (m. 2004 m.) – fizikos-matematikos mokslų kandidatė, vyresnioji mokslinė bendradarbė Tarptautiniame žemės drebėjimų prognozavimo teorijos ir matematinės geofizikos institute (rus. Международный институт теории прогноза землетрясений и математической геофизики).[1]

Dainininko vaikystė prabėgo kariniam miestely, 30 km nuo Ulan Udės miesto. Jau vaikystėje atsiskleidė jo aktoriniai sugebėjimai, jis dažnai vaidino mokyklos spektakliuose, parodijavo kitus mokinius, mokytojus. Pirmasis aktoriaus debiutas buvo 1994 m.

1993 m. įstojo į Rusijos humanitarinių mokslų universitetą, lingvistikos fakultetą, kurį baigė 1998 m. Paskui įstojo į aspirantūrą, kur rašė disertaciją pavadinimu „Originalaus ir versto tekstų stilistinių sistemų santykis“. 2009 m. aspirantūrą paliko dėl nesutarimų su moksliniu vadovu.[2]

Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą Galkinas ir Pugačiova 2022 m. kovo mėn. paliko Rusiją ir apsigyveno Izraelyje.[3]

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Savo estradinę karjerą jaunystėje Galkinas pradėjo kaip laidos „KVN“ dalyvis, kurioje dabar kai kada dalyvauja kaip vertintojas. Jis tapo žinomas dėl kitų žmonių pamedžiojamų ir parodijų bei duetų su žinoma dainininke ir sugyventine Ala Pugačiova. Jis su atlikėja vedė pramoginę šokių laidą „Šokiai su žvaigždėmis“ (rus. Танцы со звёздами).

Galkinas taip pat buvo rusiškos versijos „Kas laimės milijoną?“ ir „Žvaigždės ant ledo“ (rus. Звёздный лёд) vedėjas.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 Галкин Максим Александрович. In Вести.Ru (07 июля 2009 г.)
  2. Максима Галкина выгнали из университета Archyvuota kopija 2009-07-20 iš Wayback Machine projekto.
  3. „Russian Megastars Alla Pugacheva, Maxim Galkin Flee to Israel“. Haaretz. 24 March 2022.