Love Hina

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Love Hina
Žanras Komedija, Ecchi, Shōnen, Mecha
Manga
Autorius Ken Akamatsu
Leidėjas Japonija Kodansha
Serializuota  Weekly Shonen Magazine
Leidimo metai 1998-10-212001-10-31
Tomų sk. 14
TV anime
Režisierius Yoshiaki Iwasaki
Studija XEBEC
Kanalas Japonija TV Tokyo
Rodymo laikotarpis 2000-04-192000-09-27
Serijų sk. 25
Filmas: Love Hina X'mas Special – Silent Eve
Režisierius Yoshiaki Iwasaki
Studija XEBEC
Išleidimo data 2000-12-25
Trukmė 44 minutės
Filmas: Love Hina Spring Special – I wish Your Dream
Režisierius Yoshiaki Iwasaki
Studija XEBEC
Išleidimo data 2001-04-01
Trukmė 45 minutės
OVA: Love Hina Again
Režisierius Yoshiaki Iwasaki
Studija XEBEC
Serijų sk. 3
Išleidimo data 2002-01-26
2002-02-28
2002-03-27
Trukmė 30 min. (kiekviena serija)

Love Hina (jap. ラブひな Rabu Hina; liet. Meilė Hina) – populiari japono Keno Akamatsu (赤松健) sukurta manga serija (pirmasis leidimas pasirodė 19982001 metais) ir pagal ją pastatyti keli anime filmai (Japonijoje rodytas 2000 metais). Manga sudaryta iš 14 knygų, o anime – iš 25 serijų, Christmas (Kalėdų) ir Spring (pavasario) filmų bei trijų Love Hina Again (2002 m.) ne televizijai skirtų serijų.

Manga buvo leista Japonijoje, Šiaurės Amerikoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Singapūre, Brazilijoje, Meksikoje, Lenkijoje ir dar keliose kitos šalyse. Lietuvoje ši manga dar nėra išleista.

Manga ir anime pasakojama romantiška berniukams skirta shōnen žanro istorija apie netaktišką, bet gerų norų kupiną vaikiną. Ji dažnai priskiriama harem anime žanrui, kuriam būdinga situacija, kai vienas vaikinas gyvena su grupe nuostabių, bet labai skirtingų merginų. Tačiau vienas dalykas, neleidžiantis anime ir mangos vadinti harem anime, yra tai, kad merginos vaikino nekenčia.

Serijoje yra daug absurdiško humoro elementų, kurie veikėjų akimis atrodo tarsi eiliniai, kasdieniniai dalykai, pvz., visa naikinančios mašinos, vaiduokliai, mąstantys ir skraidantys vėžliai ir t. t.

Pagrindiniai veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Keitaro Urašima (jap. 浦島 景太郎) – jaunas studentas, nuolat nesėkmingai bandantis įstoti į Tokijo universitetą. Keitaro yra labai drovus, kai aplink jį vien merginos, o patekęs į jų apsuptį tampa labai nerangus. Net jei jis ir labai geraširdiškas ir draugiškas vaikinas, jo noras padėti dažnai jį įvelia į nemalonias situacijas. Keitaro Urašima dėvi apvalius (vėliau – pailgus) akinius, be kurių nieko nemato.

Naru Narusegava (jap. 成瀬川 なる) – ūmaus charakterio studentė, kartu su Keitaro bandanti įstoti į Tokijo Universitetą. Jai dažnai kyla noras kam nors (dažniausiai Keitaro) netikėtai smogti, paprastai dėl kvailų nesusipratimų. Kaip ir Keitaro, ji nešioja akinius, be kurių, kaip pastebima kai kuriose Love Hina, dalyse ji nieko nemato (kai kuriose anime serijose ir manga knygose vis dėlto atrodo, kad ji puikiausiai gali apsieiti ir be akinių).

Mutsumi Otohime (jap. 乙姫 睦美) – švelni, nevikri, tyliai kalbanti 21-erių metų mergina, gyvenanti Okinavoje, Japonijoje. Mutsumi turi savybę netikėtai nualpti, sudarydama mirštančios įspūdį. Be to, ji dažnai netyčia sukiršina Keitaro ir Naru.

Šinobu Maehara (jap. 前原 しのぶ) – drovi 14 metų mokinukė. Kitaip nei kiti Hinatos užeigos gyventojai, Šinobu nelinkusi mušti Keitaro. Be to, ji vienintelė gamina maistą ir skalbia drabužius.

Motoko Aojama (jap. 青山 素子) – itin formalių manierų 15-kos metų vidurinės mokyklos mokinė. Pagrindinis jos pomėgis – kendo dvikovų menas. Jos apranga bei kambario apstatymas rodo, kad ji labai domisi samurajais.

Kaola Su (カオラ スゥ) – keturiolikmetė mokinė iš užsienio. Kaip vėliau paaiškėja, ji išgalvotos Molmolo karalystės Ramiojo vandenyno salos princesė. Kaola labai žaisminga, nerūpestinga ir neturi jokių rimtos suaugusios moters požymių.

Mitsune Kono (jap. 紺野 みつね), dažnai vadinama Kitsune (jap. 狐 – lapė) – rašytoja, kuri mėgsta išgerti ir erzinti Keitaro.

Teminės dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Anime[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Pradžiose:
  • Pabaigose:
  • 1–23, 25 ep.: Megumi Hayashibara „Kimi sae ireba“ (君さえいれば) (Jei tu čia būtum)
  • 24 ep.: Megumi Hayashibara „Hajimari wa Koko Kara“ (始まりはここから) (Nuo čia yra tik viena pradžia)

OVA[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Pabaigose:

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]