Liucijus Suslavičius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Liucijus Suslavičius
Gimė 1948 m. vasario 26 d.
Kaune
Mirė 2007 m. spalio 29 d. (59 metai)
Vilniuje
Veikla transporto ir saugaus eismo inžinierius, policijos komisaras, transporto ir karinės technikos istorikas, publicistas.

Liucijus Suslavičius (1948 m. vasario 26 d. Kaune – 2007 m. spalio 29 d. Vilniuje) – transporto ir saugaus eismo inžinierius, policijos komisaras, transporto ir karinės technikos istorikas, publicistas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1965 m. baigęs Kauno 4-ąją vidurinę mokyklą, įstojo į Kauno politechnikos instituto Mechanikos fakulteto automobilių transporto specialybę, 1970 m. baigęs studijas įgijo inžinieriaus mechaniko specialybę. Po studijų buvo paskirtas dirbti eismo organizavimo inžinieriumi į Lietuvos TSR vidaus reikalų ministerijos Valstybinę automobilių inspekciją. Iki milicijos reorganizavimo į policiją perėjo tarnybos pakopas nuo milicijos leitenanto – inžinieriaus iki milicijos pulkininko – Valstybinės automobilių inspekcijos valdybos viršininko pavaduotojo. 1990 m. paskirtas policijos komisaru – Kelių policijos valdybos viršininko pavaduotoju. Šiose pareigose, 1994 m. paaukštintas iki vyresniojo komisaro, išdirbo iki 1998 m. Nuo 2000 m. iki mirties valstybės įmonėje „Regitra“ ėjo vyriausiojo specialisto pareigas.

Publicistinę veiklą pradėjo 1970 m. Straipsnius transporto inžinerijos ir istorijos temomis publikavo Lietuvos ir Rusijos žurnaluose ir laikraščiuose, buvo redakcijų nariu ar nuolatiniu korespondentu. Rečiau publikuodavo straipsnius kitose šalyse. Dalyvavo automobilistų – entuziastų organizacijų veikloje Lietuvoje ir užsienyje. Bendradarbiavo su Lietuvos visuomenės informavimo priemonėmis (televizija, radiju, spauda) aktualiais transporto, eismo saugumo klausimais.

Knygos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • «Этот многоликий автомобиль», Москва: Транспорт, 1993.
  • „Automobilis Lietuvoje 1918–1940“, Vilnius: Aidai, 2005. (bendraautoris Klaudijus Driskius).

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]