Lietuvos turizmo asociacija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuvos turizmo asociacijaLietuvos turizmo verslo įmonių visuomeninė organizacija. Būstinė Vilniuje, Daugėliškio g. 32-415.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lietuvos turizmo asociacija įkurta 1991 m. Turi apie 90 narių (2008 m.). Vienija kelionių organizavimo bendroves ir agentūras, transporto, turistų apgyvendinimo, reklamos įmones, turizmo specialistus rengiančias mokymo įstaigas. Lietuvos turizmo asociacija atstovauja savo nariams valstybinėse ir kitose institucijose, tarptautinėse organizacijose, organizuoja konferencijas, mokomuosius pažintinius turus, verslo misijas Lietuvoje ir užsienyje, rengia siūlymus dėl turizmo plėtojimo vyriausybei ir turizmo srities institucijoms, steigia nuolatines ir laikinąsias specialistų (konsultantų, ekspertų) grupes aktualiems klausimams spręsti, leidžia periodinius (narių katalogą) ir vienkartinius leidinius, informacinius biuletenius.[1]

Prezidentė Danutė Mažeikaitė – nuo 2006 m.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Lietuvos turizmo asociacija. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 341 psl.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]