Lietuvos statistikos metraštis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pirmas numeris, 1927 m.

Lietuvos statistikos metraštisLietuvos metinis statistinis leidinys, ėjęs 19271940 m. Kaune ir Vilniuje bei statistikos rinkinys, nuo 1989 m. leidžiamas Vilniuje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1927–1940 m. leido Finansų ministerijos Centralinis statistikos biuras. T. 1-11 (19241938 m. duomenys) išėjo Kaune, t. 12 (1939 m. duomenys) – Vilniuje. Tekstas skelbtas lietuvių ir prancūzų kalbomis. Nuo 1989 m. vietoje leidinio „Lietuvos TSR liaudies ūkis“ leidžia Statistikos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Nuo 1994 m. spausdinamas lietuvių ir anglų kalbomis.

Lietuvos statistikos metraštis skelbia statistinius duomenis apie Lietuvos ekonominę ir socialinę raidą – ekonominius, socialinius, demografinius ir aplinkos procesus, juridinių ir fizinių asmenų gamybinę, komercinę, finansinę, investicinę veiklą ir jos sąlygas praėjusiais ir ankstesniais metais, t. p. kai kuriuos užsienio valstybių statistinius duomenis. Leidinys skirtas valstybės tarnautojams, verslininkams, žurnalistams, dėstytojams, studentams, ir kt. Kartu su leidiniu pateikiamas ir kompaktinis diskas.[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Juozapas Vytas UrbonasLietuvos statistikos metraštis. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 333 psl.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]