Lietuvos statistikų sąjunga

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuvos statistikų sąjungaLietuvos statistikų visuomeninė organizacija, įkurta 1992 m. Būstinė Vilniuje, Gedimino pr. 29.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lietuvos statistikų sąjunga vienija besidominčius statistine veikla ir prisidedančius prie statistikos plėtros asmenis. 2007 m. turėjo daugiau kaip 100 narių.

Lietuvos statistikų sąjunga – oficialių statistikos tarnybų, akademinių sluoksnių ir statistinės informacijos analitikų tarpininkė. Rengia narių susirinkimus ir diskusijas, mokslines praktines konferencijas ir seminarus, skaito paskaitas ir pranešimus, atlieka statistinius tyrimus, renka, sistemina ir skelbia medžiagą apie šalies ir užsienio statistikų veiklą, palaiko ryšius su kitomis statistikų organizacijomis, verčiasi leidybine veikla.

Valdymo institucijos – visuotinis narių susirinkimas, valdyba, prezidentas. Lietuvos statistikų sąjunga 2 kartus per metus, kartu su Statistikos departamentu nuo 1998 m. leidžia žurnalą „Lietuvos statistikos darbai“.[1]

Valdybos prezidentai:

prof. Stanislovas Martišius nuo 1992 iki 1998 m.

prof. Rimantas Rudzkis nuo 1999 iki 2002 m.

prof. Vygantas Paulauskas nuo 2003 iki 2008 m.

dr. Gindra Kasnauskienė nuo 2009 m.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Arvydas AndreikėnasLietuvos statistikų sąjunga. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 333 psl.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]