Kuch Kuch Hota Hai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kuch Kuch Hota Hai

Pavadinimasकुछ कुछ होता है
Kilmės šalis Indija
RežisieriusKaran Johar
Prodiuseris (-iai)Karan Johar
Hiroo Johar
Scenaristas (-ai)Karan Johar
VaidinaShah Rukh Khan
Kajol
Rani Mukerji
Metai1998
Žanrasromantinė komedija
Trukmė185 min.
Kalbahindi

Kuch Kuch Hota Hai (hind. कुछ कुछ होता है, liet. Kažkas vyksta) – 1998 m. pasirodžiusi Bolivudo romantinė komedija, laikoma vienu sėkmingiausiu visų laikų filmų. Režisierius, prodiuseris ir scenarijaus autorius – Karan Johar. Filme vaidino tokie žymūs Indijos aktoriai kaip Shah Rukh Khan, Kajol, Rani Mukerji, Salman Khan.

Juosta filmuota trijose šalyse – Indijoje, Škotijoje bei Mauricijuje. „Kuch Kuch Hota Hai“ pelnė ne vieną apdovanojimą, o filmo dainų įrašai parduoti milijoniniais tiražais. Tai buvo pirmasis Bolivudo filmas, patekęs į Juntinės Karalystės populiariausių filmų dešimtuką.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Naratyvą sudaro dvi dalys. Pirmoji – meilės trikampis, užsimezgęs universiteto studentų miestelyje. Pagrindinis veikėjas Rahulis Khanna įsimyli universiteto direktoriaus dukterį Tiną Malhotrą, kuri grįžta iš Londono į Indiją baigti mokslų. Rahulį slapta yra įsimylėjusi ir jo geriausia draugė nutrūktgalvė Andžali Šarma, tačiau vaikinas apie tai nė nenutuokia. Rahulis ir Tina galiausiai susituokia, o Andžali meta studijas universitete bei grįžta į gimtąjį miestą. Neilgai trukus Tina pastoja ir pagimdo dukrą, tačiau pati dėl gimdymo metu kilusių komplikacijų miršta. Ji palieka savo dukteriai aštuonis laiškus, kurių turinį mažylė tegali sužinoti per savo gimtadienius. Prieš mirdama, Tina paprašo Rahulio, kad naujagimė būtų pavadinti Andžali.

Prabėga aštuoneri metai. Per savo gimtadienį mergaitė perskaito jau paskutinį motinos laišką, kuriame Tina paprašo dukters tėvą sutaikyti su universiteto laikų drauge Andžali. Buvusi nenuorama Andžali Šarma per prabėgusius metus labai pasikeitė – tapo moteriškesnė, subrendo bei susižadėjo su Amanu Mehra, kurio iš tiesų nemyli. Andžali Khanna, padedama močiutės, sužino, kad buvusi Rahulio draugė dirba vaikų stovykloje. Mergaitė ten nuvyksta. Neilgai trukus Andžali Šarma supranta, kad ši mergaitė – Rahulio duktė ir kad Tina yra mirusi. Į stovyklą atvyksta ir Rahulis. Čia jis supranta, jog giliai širdyje visada mylėjo universiteto laikų draugę. Visgi Andžali Šarma nusprendžia išvykti iš stovyklos ir kuo greičiau susituokti su Amanu. Rahulis jaučiasi sugniuždytas, tačiau ryžtasi atvykti į mylimosios vestuves. Čia jis atskleidžia tikruosius savo jausmus. Amanas, matydamas, jog sužadėtinė jo nemyli, atsisako ją vesti ir laimina Andžali bei Rahulio sąjungą. Galiausiai jiedu susituokia.

Dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Kuch Kuch Hota Hai
  • Koi Mil Gaya
  • Saajanji Ghar Aaye
  • Kuch Kuch Hota Hai (liūdna versija)
  • Yeh Ladka Hai Deewana
  • Tujhe Yaad Na Meri Aayee
  • Raghupati Raghav
  • Ladki Badi Anjaani Hai

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]