KlausiManija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
KlausiManija
Kūrėjas Paulius Jačionis
Leidėjas ---
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2003 gegužės 11
Žanras (-ai) Klausimų-atsakymų žaidimas
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai {{{reitingai}}}
Platforma Windows
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Platinimas {{{media}}}
Licencija nemokama
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys {{{kitos dalys}}}
klausimanija.lt

KlausiManija – nemokamas klausimų - atsakymų stiliaus kompiuterinis žaidimas, sukurtas Pauliaus Jačionio. Pradžioje žaidėjui pateikiami labai lengvi, kartais net juokingi, klausimai, bet tęsiant žaidimą klausimų sudėtingumas laipsniškai didėja, kol pasiekiamas 1 000 000 taškų vertės klausimas. Klausimo vertė tik simbolinė ir už ją jokio pelno žaidėjas negauna.

Pirmoji programos versija, skirta tik testavimui, buvo sukurta 2003 m. gegužės 11 d. Naujausia žaidimo versija yra 2.04.1.

Žaidėjas savo pasiektą rezultatą gali įsirašyti į Top15 (geriausiųjų penkioliktuko) lentelę savo kompiuteryje arba į Top1000 (geriausiųjų tūkstantuko) lentelę internete.

Žaidėjas, nežinodamas teisingo atsakymo, gali pasirinkti vieną iš dviejų pagalbų: vieno neteisingo atsakymo panaikinimo (galima naudotis 3 kartus) arba visų neteisingų to klausimo atsakymų panaikinimo (galima naudotis tik vieną kartą).

Žaidžiant, bet kuriuo metu, galima žaidimą išsaugoti. Atkūrus išsaugotą žaidimą ir jį tesiant, pasiektas rezultatas nebegali būti įrašomas į geriausiųjų rezultatų lentelę internete.

Programa palaiko lango išvaizdos (aplinkų) keitimą. Kartu su žaidimu yra parsisiunčiamos tik dvi aplinkos (standartinė KlausiManija ir QUEST), bet jas galima nesunkiai ir pačiam susikurti. Kitų aplinkų galima rasti internete.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]