Kita vidurnakčio pusė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kita vidurnakčio pusė

PavadinimasThe Other Side of Midnight
Kilmės šalis JAV
RežisieriusCharles Jarrott
Scenaristas (-ai)Herman Raucher
Daniel Taradash
Metai1977
Žanrastrileris, drama
Trukmė165 min.
Kalbaanglų
IMDb įrašas

Kita vidurnakčio pusė (angl. The Other Side of Midnight) – 1977 m. sukurtas ir Oskarui už geriausius kostiumus nominuotas filmas pagal to paties pavadinimo Sidney Sheldon romaną.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Marie-France Pisier – Noelė Peidž
  • John Beck – Laris Duglasas
  • Susan Sarandon – Ketrina Aleksandra Duglas
  • Raf Vallone – Konstantinas Demeris
  • Clu Gulager – Bilas Freizeris
  • Christian Marquand – Armandas Gotjė

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Antrojo pasaulinio karo metu Prancūzijoje jauna mergina Noelė Peidž įsimyli kanadietį lakūną Larį Duglasą. Jų romanas nutrūksta, kai Laris turi grįžti į gimtinę, tačiau jis pažada grįžti ir vesti Noelę. Netrukus ši supranta esanti nėščia, tačiau mylimasis pas ją taip ir negrįžta.

Keršydama meilužiui, Noelė pasidaro abortą ir pradeda naudotis vyrais tam, kad pasiektų savo tikslus. Tapusi žinoma aktore, ji suvilioja vieną turtingiausių pasaulio vyrų, graiką Konstantiną Demerį, nors iš tiesų jo nemyli.

Tuo metu Laris veda paprasta merginą Kateriną, su kuria susipažįsta JAV. Karui pasibaigus, jis dirba įvairiose aviacijos kompanijose. Noelė nusamdo privatų detektyvą, kuris nuolat seka Larį ir visomis priemonėmis stengiasi, kad šis netektų bet kokio darbo, į kurį yra priimamas. Galiausiai jis atvyksta į Graikiją, kur įsidarbina privataus lėktuvo pilotu, nors iš tiesų jį nusamdo Noelė. Po kurio laiko jis sužino tiesą ir tarp buvusių meilužių atsinaujina romanas. Matydami, kad jų santykiams gali pakenkti Lario žmona, jiedu pradeda planuoti Katerinos žmogžudystę. Nusikaltimas nepavyksta ir Laris su Noele suimami bei apkaltinami ketinimu nužudyti. Sužinojęs apie žmonos neištikimybę, į procesą įsikiša Noelės vyras, kurio poveikiu teisėjai nuteisia meilužius mirti...