Keistas ponios Vord įprotis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Keistas ponios Vord įprotis

PavadinimasLo strano vizio
della Signora Wardh
Kilmės šalis Italija
Ispanija
RežisieriusSergio Martino
Prodiuseris (-iai)Luciano Martino
Antonio Crescenzi
Scenaristas (-ai)Vittorio Caronia
Ernesto Gastaldi
Eduardo M. Brochero
VaidinaEdwige Fenech
Metai1971
Žanraskriminalinė drama
Trukmė98 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Keistas ponios Vord įprotis (it. Lo strano vizio della Signora Wardh) – 1971 m. režisieriaus Sergio Martino sukurtas pirmasis jo giallo stiliaus filmas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Kadras iš filmo

Ambasadorius Neilas Vordas kartu su žmona Džiule po kelerių metų pertraukos atvyksta į Vieną. Mieste, kuriame naktimis siautėja maniakas, žudantis moteris skustuvu, jai įkyrų dėmesį pradeda rodyti Žanas – buvęs meilužis, vertęs ją žaisti žiaurius seksualinius žaidimus ir vis dar įsitikinęs, kad Džiulė jaučia jam aistrą.

Vakarėlyje Džiulę jos draugė Kerol supažindina su savo giminaičiu Džordžu Karo, su kuriuo jie abu paveldėjo dėdės palikimą. Džordžas ima aktyviai merginti Džiulę ir galiausiai jiedu tampa meilužiais. Netrukus ji sulaukia šantažuojančio raštelio, kuriuo anonimas už tylėjimą reikalauja pinigų. Džiulė parodo raštelį Kerol ir jos abi nutaria, kad jį parašė Žanas. Kerol apsiima nunešti pinigus į sutartą vietą parke, tačiau ją ten nužudo skustuvu ginkluotas vyras. Sužinojusi apie draugės mirtį, Džiulė kreipiasi į policiją ir apkaltina Žaną, tačiau šis turi alibi.

Grįžtančią namo Džiulę garaže užpuola skustuvu ginkluotas vyras, tačiau jai pavyksta pasprukti. Jos vyras Neilas nusprendžia visiems laikams išsiaiškinti su buvusiu žmonos meilužiu ir jie abu nuvyksta į Žano namus, kur randa šį negyvą.

Džiulė apsisprendžia palikti vyrą ir kartu su Džordžu išvyksta į pajūrį. Tuo tarpu įkliūva moteris žudęs maniakas, tačiau Džiulė netikėtai gauna puokštę gėlių ir raštelį, pasirašytą Žano. Ją ištinka nervinis priepuolis ir Džordžas nusprendžia atsivežti iš kito miesto gydytoją. Likusi viena namie Džiulė netenka sąmonės, o pasirodęs Žanas paleidžia į kambarį dujas, imituodamas savižudybę. Atvykęs Džordžas su gydytoju bando išgelbėti Džiulę, tačiau ligoninėje konstatuojama jos mirtis.

Po keleto dienų dykvietėje įvyksta Žano ir Džordžo susitikimas. Pirmasis reikalauja savo dalies pinigų už įvykdytą užduotį, tačiau Džordžas jį nušauna. Dar vėliau jis susitinka su Neilu, kuris laukia draudimo pinigų, kuriuos jiedu turi pasidalinti. Atrodo, kad sumanyta afera nužudyti Džiulę ir pasisavinti jos gyvybės draudimo pinigus prisidengiant mieste siautėjančio maniako darbais jiems pavyko, tačiau tuo metu paaiškėja, kad policija taip pat paspendė spąstus ir Džiulė yra gyva...