Katinų muziejus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Muziejaus įkūrėja Vanda Kavaliauskienė
Muziejaus ekspozicija

Katinų muziejus – vienintelis Lietuvoje ir Baltijos šalyse muziejus kačių tematika. Muziejaus lankytojai gali susipažinti su katinais, jų veislėmis, charakterio savybėmis.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muziejus įkurtas 1990 m. gegužės 17 d. Jaunųjų gamtininkų stotyje, Šiauliuose. Muziejaus įkūrėja – Vanda Kavaliauskienė.

Muziejus kasmet rengia savo gimtadienio šventes, įvairias parodas katinų tematika, susitikimus su katinų mylėtojais.

Eksponatai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

   Šio puslapio ar jo dalies stilius neatitinka Vikipedijos kalbos standartų.
Jei galite, pakoreguokite stilių, kad tiktų enciklopedijai. Tik tada bus galima ištrinti šį pranešimą.

Katinų muziejuje yra labai daug su katėmis susijusių eksponatų, pirmasis – mažas juodas medinis kačiukas, dar 1962 m. pas įkūrėją atkeliavęs iš Lenkijos. Čia gausu katinėlių iš daugelio pasaulio šalių: elegantiškai tupinčios Egiptietiškos katės, letenėle mojuojantys Japonijos katinėliai, spinduliuojantys meile katinėliai iš Prancūzijos ir daugelis kitų nuostabių katinukų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Yra suvenyrinių katinėlių iš gintaro, porceliano, krištolo, marmuro, metalo, medžio, kriauklyčių, taip pat gausu vaikų piešinių, profesionalių dailininkų paveikslų, meninių fotografijų, žaislų, pašto ženklų, atvirukų, knygų, yra net indų su kačių piešiniais. Muziejuje sukaupta daugiau nei 4000 eilėraščių apie katinus, kurių autorė – Panevėžio farmacininkė Irena Aleknienė.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Koordinatės: 55°55′37″ š. pl. 23°20′14″ r. ilg. / 55.92694°š. pl. 23.33722°r. ilg. / 55.92694; 23.33722